Tapicerka skórzana - koszt

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pugo
    Classic
    • 2011
    • 33

Tapicerka skórzana - koszt

Zamieszczone przez leff
    te 300 to pikus bo jak cos sie stanie to nie dziala OC
    jak coś się stanie to oprócz OC jest chyba ogólna masakra...
  • majkel123
    Rider
    • 2010
    • 570

Zamieszczone przez Jac_ek
    Są taki branże i tacy specjaliści że strona im do niczego nie jest potrzebna, ot, żeby daleko nie szukać jeden z najlepszych tapicerów samochodowych w Warszawce. http://www.autofotel.neostrada.pl/index.html
    Przy okazji kontynuując OT zadzwoniłem do firmy i dowiedziałem sie że koszt wykonania tapicerki sórzanej w O2 dobrą skórą to około 4500

Sorry :diabelski_usmiech
    Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• Jac_ek
      RS
      • 2009
      • 1733

Zamieszczone przez majkel123
      Zamieszczone przez Jac_ek
      Są taki branże i tacy specjaliści że strona im do niczego nie jest potrzebna, ot, żeby daleko nie szukać jeden z najlepszych tapicerów samochodowych w Warszawce. http://www.autofotel.neostrada.pl/index.html
      Przy okazji kontynuując OT zadzwoniłem do firmy i dowiedziałem sie że koszt wykonania tapicerki sórzanej w O2 dobrą skórą to około 4500

Sorry :diabelski_usmiech
      sorry za kontynuacje OT :szeroki_usmiech

ale 4500 to i tak 50% tego co trzeba dać w skodzie, a jak sadze tapicerka będzie niepowtarzalna i pewnie znacznie lepiej zrobiona ;-)

ale żeby tak do końca nie było OT, to powiem że po wirusie to do tapicera będzie można napewno szybciej dojechać :twisted:
      - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• majkel123
        Rider
        • 2010
        • 570

Dokładnie ja sie zdziwiłem że kosztuje to tyle :shock: w skodzie chyba za mix z alcantarą życzą sobie 8 tysi :roll: chyba zaczekam z chipsem na korzyść zadowolenia oka i w pierwszej kolejności zapodam sobie skórkę, tym bardziej że wiele opinii na temat tego zakładu na forum czytałem
        Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• _tm_
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 2333
          • Superb III (3V3)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Dokładnie ja sie zdziwiłem że kosztuje to tyle :shock: w skodzie chyba za mix z alcantarą życzą sobie 8 tysi :roll: chyba zaczekam z chipsem na korzyść zadowolenia oka i w pierwszej kolejności zapodam sobie skórkę, tym bardziej że wiele opinii na temat tego zakładu na forum czytałem
          Ja korzystałem z ich usług kilkukrotnie i byłem zadowolony, ale znam osobę, która była bardzo niezadowolona
          S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
          Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
          -------------------------------------------------------------------------
          O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
          O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
          O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• majkel123
            Rider
            • 2010
            • 570

Zamieszczone przez _tm_
            Ja korzystałem z ich usług kilkukrotnie i byłem zadowolony, ale znam osobę, która była bardzo niezadowolona
            Czego dotyczyło niezadowolenie :?: usługi, ceny czy materiałów :?:
            Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• Ayu
              RS
              • 2009
              • 4154

Ja z kolei wiem, że w Radomiu można mieć kompletną tapicerkę taniej ale dajcie mi wrócić to zrobię dokładny wywiad 8)

Komentarz

• Skfarek
                RS
                • 2010
                • 4795
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

majkel123, a nie lepiej by wyszło dopaść jakiejś używki w dobrym stanie? Wiem że to nie nówka ale koszty do podziału przez dwa, i masz i czipsa i skórkę :szeroki_usmiech :?:
                Przykładowa aukcja:
                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• majkel123
                  Rider
                  • 2010
                  • 570

Skfarek, ciekawe rozwiązanie to by było ale...

1. Musiałbym gdzieś blisko taki komplecik znależć, by móc go "podotykać"
                  2. Jeżeli fotele przednie są podobnie wykonane (pakiet dynamic) to wolałbym zrobić u tapicera, ze względu na bankowo konieczną naprawę fotela pasażera. Koledzy _tm_ oraz Mihau potwierdzili mi to, że sie ten fotel z boku rozpada pomimo sporadycznego użytkowania.

hotrain, czekam na Radomskie info, jak możesz to sie dowiedz ile kosztuje kombinacja alcantary pod czterema literami
                  Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• Jac_ek
                    RS
                    • 2009
                    • 1733

Skfarek, ja kiedys myślałem o swapie foteli - ale co będę swoje nowe wyrzucał i kupował jakieś wyjeżdżone ;-), lepiej zrobić to jednak u tapicera, na mieście u "normalnych" jak kiedyś dzwoniłem to 2500-3000 zł, ale ja to czekam jak mój 3-latek da ognia i trochę podrośnie, więc pewnie jeszcze z rok, dwa i dopiero wtedy zmienię
                    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Skfarek
                      RS
                      • 2010
                      • 4795
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Jac_ek, przy różnicy w cenie rzędu 500-1000 jak podajesz to rzeczywiście nie ma sensu, bazowałem na tej podanej tj. 4500 klocka :wink:
                      PS. A ja na koniec gwarancji czekam, wtedy pewnie foteli od Leona będę szukał (lubi Ori RS choć te ponoć gorsze w trwałości od leonowych)
                      Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                      6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                      Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

2. Jeżeli fotele przednie są podobnie wykonane (pakiet dynamic) to wolałbym zrobić u tapicera, ze względu na bankowo konieczną naprawę fotela pasażera. Koledzy _tm_ oraz Mihau potwierdzili mi to, że sie ten fotel z boku rozpada pomimo sporadycznego użytkowania.
                        Ja też to potwierdzam.

Komentarz

• abstinent
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4842
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kiedyś znalazłem komplet od L&K z pamięcią kierowcy za 2500 jak nówka

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7461
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

majkel123, ciekawe jak to będzie wyglądało. Piszę się pierwszy na testowanie po zabiegu
                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• majkel123
                              Rider
                              • 2010
                              • 570

Ładne te foteliki z aukcji, jednak wydając taką kwotę wolałbym zrobić własny wariant kolorystyczny. A co do foteli z pakietu dynamic, zależało by mi na pewno na głębszych kubełkach.
                              W przypadku foteli z RS trzeba by było dupsku dać się usadowic. :szeroki_usmiech
                              Tak czy inaczej fotele z dynamica m się podobają, a w skórce z alcantarą z której mam wyrko to poprostu mażenie, i chyba zaczeka Columbus i czips

Mihau, to niestety na pewno nie w tym roku, chyba że...
                              Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• blind_walker
                                RS
                                • 2010
                                • 4533
                                • Octavia I combi (1U5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

majkel123, a może fotele z Audi S3? S4? -nie wiem, czy podejdą.
                                mkII 20VT (600h worked)
                                Roooooomster

Komentarz

Pracuję...