![Big OK](https://forum.octaviaclub.pl/core/images/smilies//bigok.gif)
[O1] Doposażenie Octavia I LX
Zwiń
X
-
ja mam wersje GLX - centralny zamek i podswietlenie z opoznieniem ale na pewno nie jest to sterowane za pomoca modulu komfortu, bo go nie mam - sprawdzałem całą wiązkę gdy nawalił mi centralny - przewody rozdzialają się na trzy wtyczki i są podpięte pod podłogą
na twoim miejscu kupiłbym jakieś dobre fotele - lub sam fotel kierowcy z np. golfa gti bo w LXie chyba są najprostsze stołki, założył centralny na pilota(jeśli nie masz), podgrzewanie foteli też nie powinno być trudne, ale raczej nie bawiłbym się w potencjometr tylko zrobił sterowanie 0-1, oświetlenie w kabinie również powinno być dosyć proste - ale nie wiem jak z tym włączaniem po otwarciu drzwi
w mojej najbardziej mi brakuje elektrycznych szyb, już parę razy zdarzyło mi się zostawić lekko uchyloną szybę na całą noc, a tak - wciskam guzik i już zamknięte :roll:
Komentarz
-
-
Listwy można kupić za śmieszne pieniądze na forum lub w ASO.
Zamieszczone przez kamiluch90czy do tego potrzebny jest już moduł komfortu ????
Jak inni polecam dołożyć jakieś fajne fotele ale bez elektryki bo ta bez modułu komfortu może nie działać... Podobnie jest chyba z elektryka szyb i lusterek czy bardziej zaawansowanymi opcjami oświetlenia.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Witaj
Opowiem Ci co zrobiłem ze swoją O 1 LX
1. Centralny z klapą i do tego dwa scyzoryki z przełożonym immo.
2. Szyby elektryki przód na ori podzespołach skody - przyciski sterujące nie ori, gdyż nie mogłem znaleźć tapicerki boczków pod kolor. Do tego funkcja komfortu
3 Czujniki parkowania w listwie tylnej z lcd na lusterku wstecznym
4. Głośniki w tylnej półce
5. Podświetlenie diodowe schowka na stałe przy załączonych światłach - przerobię na włączanie się przy otwieraniu schowka
6. w planach montaż spryskiwaczy reflektorów....
7. przemalowanie lusterek pod kolor nadwozia
jeżeli masz pytania chętnie odpiszę
POZDRAWIAM
Komentarz
-
-
a więc małe wyjaśnienia:
1. Znalazłem majstra, który założył mi centralny zamek ze wzmocnionymi siłownikami - są na alledrogo do kupienia razem ze scyzorykami, klapa zamykana razem z drzwiami, gdyż podobno inny przycisk (dotykowy) jest potrzebny. Dorobienie kluczyk w punkcie to chyba nie problem, tylko delikatnie z przekładką pastylki immo
2. Szyby założone ori - przyciski dokupiłem w necie założone w miejsce korbek. Działanie - trzymasz przycisk szyba jedzie. Podświetlenie lekko żółte wpada w kolor deski
3. Najprostszy temat to schowek - idziesz na szrot i szukasz lampki takiej jak masz w bagażniku - oprawka z żarówką (ja kupiłem z carismy na szrocie za 9zł :diabelski_usmiech ) trzeba pogrzebać troszkę ale idzie znaleźć. Pod schowkiem idzie specjalny niepodłączony kabelek. Odkręcasz śrubki i wkładasz lampkę podłączając kabelek z wtyczką dwużyłowy. Najlepiej złaożyć lampkę diodową
a tak to wygląda:
Komentarz
-
Komentarz