Update-dwa serwisy rozkładają ręce Czy np. wgranie od nowa softu może coś dać? Jest szansa, że jest "źle wgrany"? Bo w VW nie ma nowego softu, a inni z takim nie mają problemu...
Hybrydami dla benzyn nie interesowałem się za bardzo, ale tuningując moją poprzednią Octavię TDI byłem na bieżąco w temacie turbin do diesli. Z hybrydami generalnie jest tak, że jest to loteria - jedna przejeździ kilkadziesiąt tysięcy kilometrów, a druga padnie po kilku tysiącach (lub nawet kilkuset) kilometrach. Ze wskazaniem raczej na ten drugi przypadek. Generalnie jest to rozwiązanie niezbyt polecane. Zdecydowanie lepiej pozostać przy standardowej turbinie lub iść w Big Turbo przerabiając wszystko co jest potrzebne (mocowania, kolektor wydechowy, downpipe, dolot, itp.).
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Hybrydami dla benzyn nie interesowałem się za bardzo, ale tuningując moją poprzednią Octavię TDI byłem na bieżąco w temacie turbin do diesli. Z hybrydami generalnie jest tak, że jest to loteria - jedna przejeździ kilkadziesiąt tysięcy kilometrów, a druga padnie po kilku tysiącach (lub nawet kilkuset) kilometrach. Ze wskazaniem raczej na ten drugi przypadek. Generalnie jest to rozwiązanie niezbyt polecane. Zdecydowanie lepiej pozostać przy standardowej turbinie lub iść w Big Turbo przerabiając wszystko co jest potrzebne (mocowania, kolektor wydechowy, downpipe, dolot, itp.).
Tak właśnie myslałem. Dzięki pozdrawiam. Póki co zostaje "seria"
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
ja nie polecam miałem hybryde k04 i dlugo nie pojezdziłem tzn z 6 miesiecy a zaplaciłem pozniej za 1.5 zł wiecej za garreta na którym juz jezdze 2 lata
ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz