[O1] Czujnik G266 poziomu i temp oleju, wskazania temp płynu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pioo
    Classic
    • 2010
    • 10

nie no, w poprzednim aucie to kropelką jakąś zwykłą złapałem i jeździłem ze 2 lata aż do sprzedaży,teraz trzyma się na opaskach,ale parę lat planuję szkodnikiem jeszcze pojeździć,wolę w nowym aucie mieć możliwość składania :lol:
  • Tomek_dx
    Rider
    • 2008
    • 398

Mam dwa pytania dotyczące O1 1.9TDI ALH.

1) Jak wiadomo wskazania temperatury płynu chłodzącego na zestawie wskaźników są "tłumione" tzn wskaźnik pokazuje 90st w zakresie faktycznej temp płynu 75-97 st

Gdzieś chyba kiedyś czytałem, ale nie mogę tego znaleźć, że można VAG'iem gdzieś w adaptacjach przestawić pewne wartości żeby pozbyć się tego efektu "tłumienia" i aby wskaźnik pokazywał faktyczne wartości.
    Czy ktoś przerabiał temat i wie czy jest to możliwe i jak to zrobić?

2) W O1 w misce jest czujnik G266 poziomu i temperatury oleju.
    mówi o tym poniższy post:

Czy można z tego czujnika "pożyczyć" wskazania temp oleju i podłączyć pod niego jakiś wskaźnik temp oleju np firmy VDO?
    Ewentualnie czy może można coś pozmienić VAG'iem lub dokupić jakiś moduł (jak w O2)aby temp oleju pokazywała się na MFA?

i kolejne pytanie: Czy ktoś montował czujnik temp oleju zamiast korka spustowego firmy VDO i może podać jakiś numer seryjny czujnika z gwintem identycznym jak ten w korku a do tego numer seryjny jakiegoś wskaźnika VDO klasycznego z zielonym podświetleniem?
    Tomek

Komentarz

Pracuję...