Witam.
Koledzy nosze się z zakupem alusów i waham się miedzy 15' a 16' stąd moje pytanie szczególnie do tych z was którzy się przesiedli z alufelg 15' na 16' . Jakie są wrażenia z jazdy, chodzi o komfort prowadzenie i które jeśli mielibyście jeszcze raz wybierać byście wybrali .
Pozdrawiam.
ja to powiem tak że jak chcesz 15 albo 16 jak to są ori rozmiary , tak wiec zbytniej różnicy nie odczujesz ja w Golfie III zmieniłem z 13 na 15 i komfort się zbytnio nie zmienił , a i dodam że jak bym miał brać alumy to bym brał 16
To moja druga Skoda O II i przy pierwszej przesiadłem się właśnie z 15-ek na 16-tki.
Jeżeli chodzi o komfort jazdy nie odczułem żadnej różnicy in minus.
Natomiast prowadzenie jest odczuwalnie lepsze.
Prawdę powiedziawszy gdybym miał obecnie dokonywać takiego wyboru chyba skusiłbym się na 17-tki.
To moja druga Skoda O II i przy pierwszej przesiadłem się właśnie z 15-ek na 16-tki.
Jeżeli chodzi o komfort jazdy nie odczułem żadnej różnicy in minus.
Natomiast prowadzenie jest odczuwalnie lepsze.
Prawdę powiedziawszy gdybym miał obecnie dokonywać takiego wyboru chyba skusiłbym się na 17-tki.
tylko na 17 juz bedzie czuc znaczną róznice poniewaz opórcz wysokosci profila dochodzi szerokosc gumy aczkolwiek ja sie przesiadłem z 16 na 18 i nie ma stresu :szeroki_usmiech
Kto nie czuje różnicy miedzy 15 a 16 ma chyba tyłek z betonu albo jeździ tylko i wyłącznie po bardzo równych drogach. Ja zmieniłem z 15 na 16 i różnicę czuję wyraźną. Poprawie uległo prowadzenie a komfort niestety "trochę" się się zmniejszył. 16 to złoty środek pomiędzy komfortem a prowadzeniem i wyglądem :? I mówię to jako osoba agresywnie jeżdżąca i interesująca się sportami motorowymi. 17 ładnie wyglądają i robią lepsza robotę na torze ale o komforcie można zapomnieć całkowicie. :?
17 ładnie wyglądają i robią lepsza robotę na torze ale o komforcie można zapomnieć całkowicie. :?
eee tam
ja w lato na 17 jeżdżę i jakoś nie czuje braku komfortu, fakt po zmianie na zimowe 16 różnica jest ale tragedii nie ma, trzeba się po prostu nauczyć jeździć między studzienkami
na 16 znacznie lepiej auto się trzyma w zakrętach, lepiej hamuje i łatwiej się odpycha przy ostrym starcie, natomiast mocniej czuć nierówności drogi. Ja wybrałem 16" na lato i uważam to za słuszną decyzję
Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
ja bym brał 15.... ze wzgledu na cene opon... przyzwoite 15 mozesz kupic po 2stowki... a za 16 musisz juz dac 3... no chyba ze to dla Ciebie nie gra roli 8)
Dzięki koledzy za opinie . Zgadam się z kolegą vince123 i zdecydowałem się na 15 właśnie ze względów finansowych . Bo do 16 musiał bym dokupić jeszcze opony których koszt przekracza ops: 1000zł za 4szt . A 15 opony mam swoje prawie nowe . Chyba że by się znalazł jakiś sponsor to niema sprawy . Jeszcze raz dzięki wszystkim .
zawsze możesz je puścić dalej, a sobie kupić komplet w 16" :szeroki_usmiech
na komforcie nie stracisz, a prowadzenie i wygląd na duży plus
Twój cyrk, Twoje małpy :wink:
Komentarz