Zamieszczone przez Łosiu1988
szyberdach gdzie i zaile?
Zwiń
X
-
webasto ma sporą gamę szyberdachów
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
-
Szyberdach to beznadzieja. Zaloz klime i po sprawie. Lepiej zainwestowac raz a porzadnie, a nie bawic sie wycinanki dachu, odwieczne problemu przeciekania dachu, no a w lecie jedyne co daje to fajny podmuch wiatru (jak sie jedzie) bo jak stoi to upal taki sam.
Mam szybera i moglbym go nie miec.
Szyber fajnie wspolpracuje z klima bo gorace powietrze szybko pojdzie przez niego z auta a pozniej chlodzimy.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
kross12
Komentarz
-
Zamieszczone przez kurczak1985Dokładał ktoś z forum szyber już po zakupie auta? Nie szum? nie przecieka?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Maru 123, trzeba by w ETKA zobaczyć, pewnie jest rozróżnienie w częściach. Na takim filmiku z montażu widziałem jak jakąś poprzecznicę wycinają (osłabiają) pewnie w dachu z szybrem poprzecznice są inaczej rozplanowane.
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleyCo innego dach panoramiczny a co innego szyber
Zamieszczone przez Maru 123a czy "seryjny" dach jest wogóle przystosowany do takich ingerencji? tzn chodzi mi o to czy dach fabrychnie przystosowany pod szyber ma np. inaczej rozplanowane wzmocnienia czy coś i czy taka ingerencja i wycięcie tak dużego otworu nie osłabi zbyt mocno konstrukcji? :roll:
Do Octavii I można zamontować nawet Holandii 700 która w zasadzie jest identyczna z oryginalnym szyberembo szyba wnika miedzy dach a podsufitkę
W przypadku OII też powinna być możliwość zamontowania 700tki bez Ciecia blach.
Nie wiem tylko jak jest z podsuifiktą w takim wypadku. Ale chyba trzeba po prostu załątwić oryginalna pod szyber w przypadku 700tki.
Natomiast jak ktoś chce namiastkę panoramy to można zamontować podwójna 500tke
Bardzo fajna jest 900tka ale nie sprawdzano czy podejdzie... IMHO powinnaskoro 700 włazi.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kurczak1985Dokładał ktoś z forum szyber już po zakupie auta? Nie szum? nie przecieka?
szyber to uchylno-odsuwny Vermeulen-Hollandia (prawie identyko jak webasto hollandia 300); nic nie szumi, nie cieknie
zakładany w Poznaniu na Sycowskiej (okolice węzła Komorniki A2/S5). gość w warsztacie uprzejmy, sympatyczny i sprawiający ogólnie b. pozytywne wrażenie.
cena z montażem: 1200 zł
ja jestem osobiście b. zadowolony - dużo łatwiej przewietrzyć auto mając szyber, ale dyskusje, co lepsze są daremne. co kto lubi :P
Komentarz
-
Komentarz