szyberdach gdzie i zaile?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coobin
    Ambiente
    • 2009
    • 181

Zamieszczone przez Łosiu1988
    wrobel, ładne auto, zadbane i fajnie się prezentuje pogratulować utrzymania takiego stanu :szeroki_usmiech tylko czemu ta wycieraczka z tyłu jest na środku szyby :?: śmiesznie to wygląda :P
    Silniczek się coś popsuł tej wycieraczce, stąd taka a nie inna pozycja. Jedna z dodatkowych "cech charakterystycznych" :diabelski_usmiech
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

klima dla ubogich szyberdach
    ?
    www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Jac_ek
      RS
      • 2009
      • 1733

webasto ma sporą gamę szyberdachów
      - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• macherstudio
        RS
        S_OCP Member
        • 2008
        • 2378
        • Mitshibishi
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Żadnych cen nie podają nic .... ani gdzie wykonują montaż
        www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Maru 123
          RS
          • 2008
          • 4660

macherstudio, tą firmę mogę polecić http://www.skylark.pl/Szyberdachy-31k.html
          1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• bradley
            L&K
            • 2008
            • 1465

Szyberdach to beznadzieja. Zaloz klime i po sprawie. Lepiej zainwestowac raz a porzadnie, a nie bawic sie wycinanki dachu, odwieczne problemu przeciekania dachu, no a w lecie jedyne co daje to fajny podmuch wiatru (jak sie jedzie) bo jak stoi to upal taki sam.
            Mam szybera i moglbym go nie miec.
            Szyber fajnie wspolpracuje z klima bo gorace powietrze szybko pojdzie przez niego z auta a pozniej chlodzimy.
            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Maru 123
              RS
              • 2008
              • 4660

bradley, pomijając kwestię szyber vs klima pozostaje jeszcze estetyka i uczucie "otwartej" przestrzeni nad głową. i mi np. bardzo tego brakuje w moim aucie :roll:
              1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• bradley
                L&K
                • 2008
                • 1465

Co innego dach panoramiczny a co innego szyber
                VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

Ja miałem szyberdach w poprzednim aucie i naprawdę polecam, szczególnie jak ktoś pali fajki

Komentarz

• kurczak1985
                    Rider
                    • 2009
                    • 300

a zna ktoś może jakąś solidną firmę w Poznaniu lub wogóle w woj. wielkopolskim, która solidnie montuje szyber? Bo to co maru podał to firma wydaje się ok, ale trochę daleko do Wawy jechać montować

Dokładał ktoś z forum szyber już po zakupie auta? Nie szum? nie przecieka? :roll:

Komentarz

• Jac_ek
                      RS
                      • 2009
                      • 1733

Zamieszczone przez kurczak1985
                      Dokładał ktoś z forum szyber już po zakupie auta? Nie szum? nie przecieka?
                      ja bym się nie zdecydował dokładać szyber - w obawie przed rudą, wiadomo jak jest fabrycznie wycięte i ocynkowane, to jest jedna struktura, a każda ingerencja ja narusza no i pewnie utrata gwarancji (10lat) na blachy (tzn na dach) - lepiej sobie zamontuj 24"DVD w suficie ;-) będzie taniej a w ostateczności sobie będziesz wyświetlał niebo znad Majorki :szeroki_usmiech

Komentarz

• Maru 123
                        RS
                        • 2008
                        • 4660

a czy "seryjny" dach jest wogóle przystosowany do takich ingerencji? tzn chodzi mi o to czy dach fabrychnie przystosowany pod szyber ma np. inaczej rozplanowane wzmocnienia czy coś i czy taka ingerencja i wycięcie tak dużego otworu nie osłabi zbyt mocno konstrukcji? :roll:
                        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Jac_ek
                          RS
                          • 2009
                          • 1733

Maru 123, trzeba by w ETKA zobaczyć, pewnie jest rozróżnienie w częściach. Na takim filmiku z montażu widziałem jak jakąś poprzecznicę wycinają (osłabiają) pewnie w dachu z szybrem poprzecznice są inaczej rozplanowane.

Komentarz

• b707
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1272

Zamieszczone przez bradley
                            Co innego dach panoramiczny a co innego szyber
                            Panoramiczny dach daje frajdę pasażerom. Kierowcy wystarczy zwykły szyber. Wiem bo mam panoramę w 407 i nawet jak jest odsunięty do połowy to dla mnie jest już ok.

Zamieszczone przez Maru 123
                            a czy "seryjny" dach jest wogóle przystosowany do takich ingerencji? tzn chodzi mi o to czy dach fabrychnie przystosowany pod szyber ma np. inaczej rozplanowane wzmocnienia czy coś i czy taka ingerencja i wycięcie tak dużego otworu nie osłabi zbyt mocno konstrukcji? :roll:
                            Trzeba patrzeć po ofercie webasto bo jest ona tak robiona by nie wycinać wzmocnień. Sam się kiedyś dowiadywałem co i jak.

Do Octavii I można zamontować nawet Holandii 700 która w zasadzie jest identyczna z oryginalnym szyberem bo szyba wnika miedzy dach a podsufitkę

W przypadku OII też powinna być możliwość zamontowania 700tki bez Ciecia blach.

Nie wiem tylko jak jest z podsuifiktą w takim wypadku. Ale chyba trzeba po prostu załątwić oryginalna pod szyber w przypadku 700tki.

Natomiast jak ktoś chce namiastkę panoramy to można zamontować podwójna 500tke

Bardzo fajna jest 900tka ale nie sprawdzano czy podejdzie... IMHO powinna skoro 700 włazi.
                            pzdr
                            Adam

Komentarz

• czernobyl
                              L&K
                              • 2008
                              • 1276
                              • Octavia III (5E3)
                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez kurczak1985
                              Dokładał ktoś z forum szyber już po zakupie auta? Nie szum? nie przecieka?
                              dokładał. mam go prawie 2 lata
                              szyber to uchylno-odsuwny Vermeulen-Hollandia (prawie identyko jak webasto hollandia 300); nic nie szumi, nie cieknie
                              zakładany w Poznaniu na Sycowskiej (okolice węzła Komorniki A2/S5). gość w warsztacie uprzejmy, sympatyczny i sprawiający ogólnie b. pozytywne wrażenie.
                              cena z montażem: 1200 zł

ja jestem osobiście b. zadowolony - dużo łatwiej przewietrzyć auto mając szyber, ale dyskusje, co lepsze są daremne. co kto lubi :P

Komentarz

Pracuję...