Prosze o pomoc octavia 1.6 fsi !!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzen75
    Classic
    • 2010
    • 19

Zamieszczone przez marlej108
    hehe Kolego - to ja wiem ( i to za autopsji bo juz jedno auto kupilem a na forum troche jestem...), mi chodzi o konkretna informacje - od kogos kto wlasnie kupowal...
    A - to w takim razie sorry :-) Nie zwróciłem uwagi, że "pouczam" wiarusa :-) Ja Ci nie pomogę, bo mam zamówioną Octavię O2 FL, ale w Elegance i z dodatkami... Nie wiem, kto ostatnio zakupił Toura w podanej przez Ciebie konfiguracji... A może danielcio podałby Ci, ile u niego autko w takiej konfiguracji by kosztowało...?
  • chrypo
    Drive
    • 2009
    • 42

Witam prosze o fachowa porade a mianowicie chodzi to to ze posiadam octavke 2 1.6 fsi 2005 rok i poruszam sie nia bardzo dużo i teraz tu moje pytanie jaki i czy da sie zmienic silnik na mpi 1.6 lub wiekszy do tej skrzyni co mam od fsi (5 biegów) koszta nie wchodza w gre wiec prosze tylko o porade czy sie da i jak z elektryka zapłonu itp chodzi poprostu o montaż gazu

Komentarz

• kropeck
      RS
      • 2009
      • 2319
      • Octavia II (1Z3)
      • BLF 1.6 FSI 115 KM

chrypo, słyszałem od znajomych, że jest już instalacja gazowa do 1.6FSI, ale jakoś specjalnie jej nie szukam. Ciekawe jak wtedy z wydajnością i żywotnością silnika.
      Pozdrawiam,
      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• chrypo
        Drive
        • 2009
        • 42

mam kolege ktory montuje gaz i sprawa z silnikiem fsi nie zdaje egzaminu raz ze taka instalacja kosztuje 4tys to jeszcze w trakcie pacy na gazie auto i tak pobiera 20% benzyny pozatym wtryski i tak sie zapiekaja lub nawet topia

Komentarz

• El Zygmunto
          Elegance
          • 2008
          • 838

chrypo, jest to możliwe, ale poza silnikiem potrzebujesz jeszcze sterownik silnika i pompę paliwa, jest też inny katalizator z sondami lambda
          przeguby i półosie pasują z Twojej wersji, zawiecha też się niczym nie różni

reszta to już jest kwestia ogarniętego elektronika :diabelski_usmiech
          Moja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422

Komentarz

• t271828
            Elegance
            • 2008
            • 928

Re: Prosze o pomoc octavia 1.6 fsi !!!!

Zamieszczone przez chrypo
            Witam prosze o fachowa porade a mianowicie chodzi to to ze posiadam octavke 2 1.6 fsi 2005 rok i poruszam sie nia bardzo dużo i teraz tu moje pytanie jaki i czy da sie zmienic silnik na mpi 1.6 lub wiekszy do tej skrzyni co mam od fsi (5 biegów) koszta nie wchodza w gre wiec prosze tylko o porade czy sie da i jak z elektryka zapłonu itp chodzi poprostu o montaż gazu
            Najprosciej bedzie sprzedac to auto i kupic nowe z 1.6 MPI finansowo powinienes wyjsc na zero

Komentarz

Pracuję...