Kamera cofania (pomysły)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coobin
    Ambiente
    • 2009
    • 181

Kamera cofania (pomysły)

Kloszyk interesuje mnie dokładnie takie auto jakie odebrałeś, ile zapłaciłeś jeśli to nie tajemnica i jak długo czekałeś na swój pojazd?
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Kamera cofania (pomysły)

Szperam po allegro ale sprzedawcy już mnie zmęczyli opisami, najlepszy, najsprawniejszy, najmniejszy itd. skończyło się, że NIC nie wybrałem.

1. Sam monitor + kamera, problem z miejscem na montaż, to ma być tylko pod kamerę.
    2. Zmiana radia na 2din lub z monitorem wysuwanym + kamera
    3. Kombinuję, zczego możnaby jeszcze monitor wyszarpać Palmtop Tungsten E, Iphone ?
    Co polecicie ?
    www.prostetorodo.pl

Komentarz

• blackrs
      RS
      • 2008
      • 4829
      • Superb II combi (3T5)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

2
      BYŁA o1 rs
      BYŁA o2 1.6
      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• macherstudio
        RS
        S_OCP Member
        • 2008
        • 2378
        • Mitshibishi
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Odpadnie sporo przyjemności z rzeźbieniem, ale jak na razie to dobra propozycja. Męczą mnie te choinkowo kolorowe PAYNINGI i inne radyja a cieszą mnie takie stylowe http://img18.allegroimg.pl/photos/or.../84/1368318414

Nie ukrywam, że kombinuję z montażem monitora z lewej strony na dole, tylko do kamery cofania.
        www.prostetorodo.pl

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

macherstudio, a może cos takiego full hd 3d http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/N...#anker_6107763

Komentarz

• bradley
            L&K
            • 2008
            • 1465

Widzialem jeszcze monitor w daszku przeciwslonecznym. Sa tez wyswietlacze w lusterku wstecznym.
            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• macherstudio
              RS
              S_OCP Member
              • 2008
              • 2378
              • Mitshibishi
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez djczas
              macherstudio, a może cos takiego full hd 3d http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/N...#anker_6107763
              Ja tu sobie miło spędzam czas a kolega takie podjazdy urządza czym sobie zasłużyłem ?

[ Dodano: Czw 23 Gru, 10 23:01 ]
              Zamieszczone przez bradley
              Widzialem jeszcze monitor w daszku przeciwslonecznym. Sa tez wyswietlacze w lusterku wstecznym.
              Tak widziałem, kombinuję coś co wejdzie do zapalniczki / zamiast zapalniczki w przedniej konsoli.
              www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Jac_ek
                RS
                • 2009
                • 1733

macherstudio, ja już od dłuższego czasu szukam dla siebie kamerki - a właściwie dwóch kamerek ;-) jedna patrzyła by do tyłu w lewo, druga do tyłu w prawo... jak bardzo ułatwia to nie tylko cofanie ale przede wszystkim wyjazd tyłem jak inny samochód zasłania widoczność chyba nie muszę pisać, największy problem jak na razie to znalezienie miejsca na montaż kamerek bo jest wiele małych ekraników ~3,5" z podłączeniem 2xAV (które zamierzam zamontować albo w schowku na okulary w podsufitce, albo zamiast lusterka wstecznego (tzn ekran zintegrowany w lusterku)... nie chcę żeby kamera była widoczna z tyłu - i to jest problem

np takie coś
                - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

macherstudio, no offence zbieram na warna którego mi zabrano ale fajny bajer by był mieć kamerke 3d cofania :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• Marian 2
                    L&K
                    • 2007
                    • 1087
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • AQY 2.0 MPI 115 KM

A ja dość poważnie zastanawiam się nad o wiele prostszą pomocą przy cofaniu, mianowicie "rogi ślimaka", ułatwiające widzenie końca samochodu w lusterkach bocznych, podobnie jak to jest w ciężarówkach. Oczywiście takie "rogi" w samochodzie osobowym powinny być chowane i estetycznie wyglądać po schowaniu, powinny być też elastyczne, np. przy najeżdie na ścianę powinny sie ugiąc, a dodatkowo powinien być sygnał dzwiękowy. Mam czujniki ultradzwiękowe, ale one nie są wystarczające np przy cofaniu, gdy z jednej strony ściana, a z drugiej płot, i odległości są około 0,5 m, a trzeba cofać prawie 50 m, czujniki piszczą cały czas.

Komentarz

• kowal 2002
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 5161

Zamieszczone przez Marian 2
                      ... Mam czujniki ultradzwiękowe, ale one nie są wystarczające np przy cofaniu, gdy z jednej strony ściana, a z drugiej płot, i odległości są około 0,5 m, a trzeba cofać prawie 50 m, czujniki piszczą cały czas.
                      Ori czujniki w OII "potrafią" rozpoznać taką sytuację ( jazda wzdłuż ściany ) i pikają tylko wtedy, gdy się do niej w czasie jazdy zbliżysz.
                      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• rafalus
                        L&K
                        • 2005
                        • 1140
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mam kamere cofania . Podpięta pod zderzak pod fabryczną śróbe zero rzeźby.
                        Radi 2xdin włączasz wsteczny i kamera się włącza. Zestaw Kenwood i kamera Kenwood. Kable ida fabrycznymi kanalami
                        nowy cSIMC od Aliego
                        seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
                        Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• macherstudio
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 2378
                          • Mitshibishi
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez rafalus
                          Mam kamere cofania . Podpięta pod zderzak pod fabryczną śróbe zero rzeźby.
                          Radi 2xdin włączasz wsteczny i kamera się włącza. Zestaw Kenwood i kamera Kenwood. Kable ida fabrycznymi kanalami
                          mogę prosić o wizualizacje i cennik ?
                          www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Octavianski
                            Drive
                            • 2010
                            • 49

macherstudio,

Dedykowaną kamerę cofania do Octavii znajdziesz tam:
                            Redefine driver support and safety with premium waterproof car rearview camera for skoda octavia at Alibaba.com. Explore waterproof car rearview camera for skoda octavia for all vehicle types and driving conditions.

Montuje się w miejsce lampki oświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej. "0" demolki w karoserii.
                            Płatność via Paypal (wygodne), bo przekaz Western Union jest drogi.
                            Cena ok. $25 + koszty przesyłki (może być szok przy zamówieniu 1 sztuki, bo kamerka leciutka
                            zaś kurierzy mają jedną stawkę chyba do 2 kg = ~$30; Jak zbierzesz kilku chętnych to się koszty rozłożą).

Jako monitor może posłużyć 7" lub 6" nawigacja, bo ma gniazdo AV-IN.
                            Na dokładkę jest Bluetooth do rozmów telefonicznych hands free.
                            Jest wiele ofert do $100 + przesyłka $30 - 40, np tam:

lub mniejsza, nowsza 6" za $79 ale nie jest jeszcze dostępny bluetooth (dla zamówień w detalu -pytałem już):
                            Wesoła - nie mylić z Wołominem lub Pruszkowem.
                            Wawa-Wesoła to najmłodsza dzielnica w mieście.

Mode by MR-MOTORS: Pwr 164,7KM @ 3764 rpm / Tq 384,6 Nm @ 2166 rpm

Komentarz

• shado
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 5315
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

tylko po co daleko szukać skoro takie kamerki sa na allegro

ja mam taką podpiętą pod stację multimedialną 2DIN Kenwooda
                              Jak się wrzuca wsteczny to się automatycznie włącza kamera.
                              Ale to taka sztuka dla sztuki. Jak kamerka nie ma diód IR i nie ma trybu nocnego to po ciemku g... widać
                              Jak są niskie temperatury to kilka razy mi się zdarzyło, że kamerka nie działała.
                              I tak korzystam z lusterek a do kamerki patrzę bardzo sporadycznie.
                              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Octavianski
                                Drive
                                • 2010
                                • 49

Zamieszczone przez shado
                                ............
                                Ale to taka sztuka dla sztuki. Jak kamerka nie ma diód IR i nie ma trybu nocnego to po ciemku g... widać
                                Jak są niskie temperatury to kilka razy mi się zdarzyło, że kamerka nie działała.
                                I tak korzystam z lusterek a do kamerki patrzę bardzo sporadycznie.
                                :idea:
                                ........ i ten komentarz można przyjąć za puentę całego wątku.

Jeśli natomiast macherstudio, lubi "sporty ekstremalne" to może dodać do kamerki proponowanej przez shado
                                model full wypas multi-stacji dedykowanej do modelu Octavia1
                                (zamiast uniwersalnego patefonu 2DIN z wysuwanym lub nie ekranem):

z wejściem AV-IN, nawigacją, bluetooth i resztą wodotrysków. :mikolaj
                                Wesoła - nie mylić z Wołominem lub Pruszkowem.
                                Wawa-Wesoła to najmłodsza dzielnica w mieście.

Mode by MR-MOTORS: Pwr 164,7KM @ 3764 rpm / Tq 384,6 Nm @ 2166 rpm

Komentarz

• Jac_ek
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1733

Zamieszczone przez rafalus
                                  Podpięta pod zderzak pod fabryczną śróbe zero rzeźby.
                                  też myślałem o tej lokalizacji, nie brudzi się tam za bardzo ?
                                  - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• shado
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 5315
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Octavianski

Jeśli natomiast macherstudio, lubi "sporty ekstremalne" to może dodać do kamerki proponowanej przez shado
                                    model full wypas multi-stacji dedykowanej do modelu Octavia1
                                    (zamiast uniwersalnego patefonu 2DIN z wysuwanym lub nie ekranem):

z wejściem AV-IN, nawigacją, bluetooth i resztą wodotrysków. :mikolaj
                                    albo coś takiego:

:szeroki_usmiech

Do OI pasuje P&P
                                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• rafalus
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1140
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kamera + radio

Ja mam kamerę 3 lata model kenwood ccd-2000 zawsze działa niezależnie od temperatur.
                                      Montaż pod zderzakiem koło haka do holowania chroni przed urwaniem. Uchwyt do dstajesz
                                      w zestawie. Masz oświetlenie od lamp z tyłu więc widoczność jest bardzo bardzo dobra.
                                      Nie ma znaczenia pora dnia przy tym sposobie motażu i włączonych światłach cofania.
                                      nowy cSIMC od Aliego
                                      seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
                                      Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• mac_med
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 14

Ja dziś kupiłem SONY XAV-70BT za 1699zł ma być w poniedziałek i mam zamiar podłączyć kamerkę cofania + 2 monitorki na zagłówki, jak już zamontuje to napiszę z fotami.

Komentarz

Pracuję...