Kloszyk interesuje mnie dokładnie takie auto jakie odebrałeś, ile zapłaciłeś jeśli to nie tajemnica i jak długo czekałeś na swój pojazd?
Kamera cofania (pomysły)
Zwiń
X
-
Kamera cofania (pomysły)
Szperam po allegro ale sprzedawcy już mnie zmęczyli opisami, najlepszy, najsprawniejszy, najmniejszy itd. skończyło się, że NIC nie wybrałem.
1. Sam monitor + kamera, problem z miejscem na montaż, to ma być tylko pod kamerę.
2. Zmiana radia na 2din lub z monitorem wysuwanym + kamera
3. Kombinuję, zczego możnaby jeszcze monitor wyszarpać Palmtop Tungsten E, Iphone ?
Co polecicie ?
-
-
Odpadnie sporo przyjemności z rzeźbieniem, ale jak na razie to dobra propozycja. Męczą mnie te choinkowo kolorowe PAYNINGI i inne radyja a cieszą mnie takie stylowe http://img18.allegroimg.pl/photos/or.../84/1368318414
Nie ukrywam, że kombinuję z montażem monitora z lewej strony na dole, tylko do kamery cofania.
Komentarz
-
-
macherstudio, a może cos takiego full hd 3d http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/N...#anker_6107763
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasmacherstudio, a może cos takiego full hd 3d http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/N...#anker_6107763czym sobie zasłużyłem ?
[ Dodano: Czw 23 Gru, 10 23:01 ]
Zamieszczone przez bradleyWidzialem jeszcze monitor w daszku przeciwslonecznym. Sa tez wyswietlacze w lusterku wstecznym.
Komentarz
-
-
macherstudio, ja już od dłuższego czasu szukam dla siebie kamerki - a właściwie dwóch kamerek ;-) jedna patrzyła by do tyłu w lewo, druga do tyłu w prawo... jak bardzo ułatwia to nie tylko cofanie ale przede wszystkim wyjazd tyłem jak inny samochód zasłania widoczność chyba nie muszę pisać, największy problem jak na razie to znalezienie miejsca na montaż kamerek bo jest wiele małych ekraników ~3,5" z podłączeniem 2xAV (które zamierzam zamontować albo w schowku na okulary w podsufitce, albo zamiast lusterka wstecznego (tzn ekran zintegrowany w lusterku)... nie chcę żeby kamera była widoczna z tyłu - i to jest problem
np takie coś
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
A ja dość poważnie zastanawiam się nad o wiele prostszą pomocą przy cofaniu, mianowicie "rogi ślimaka", ułatwiające widzenie końca samochodu w lusterkach bocznych, podobnie jak to jest w ciężarówkach. Oczywiście takie "rogi" w samochodzie osobowym powinny być chowane i estetycznie wyglądać po schowaniu, powinny być też elastyczne, np. przy najeżdie na ścianę powinny sie ugiąc, a dodatkowo powinien być sygnał dzwiękowy. Mam czujniki ultradzwiękowe, ale one nie są wystarczające np przy cofaniu, gdy z jednej strony ściana, a z drugiej płot, i odległości są około 0,5 m, a trzeba cofać prawie 50 m, czujniki piszczą cały czas.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marian 2... Mam czujniki ultradzwiękowe, ale one nie są wystarczające np przy cofaniu, gdy z jednej strony ściana, a z drugiej płot, i odległości są około 0,5 m, a trzeba cofać prawie 50 m, czujniki piszczą cały czas.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Mam kamere cofania . Podpięta pod zderzak pod fabryczną śróbe zero rzeźby.
Radi 2xdin włączasz wsteczny i kamera się włącza. Zestaw Kenwood i kamera Kenwood. Kable ida fabrycznymi kanalaminowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjneprzebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
macherstudio,
Dedykowaną kamerę cofania do Octavii znajdziesz tam:
Redefine driver support and safety with premium waterproof car rearview camera for skoda octavia at Alibaba.com. Explore waterproof car rearview camera for skoda octavia for all vehicle types and driving conditions.
Montuje się w miejsce lampki oświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej. "0" demolki w karoserii.
Płatność via Paypal (wygodne), bo przekaz Western Union jest drogi.
Cena ok. $25 + koszty przesyłki (może być szok przy zamówieniu 1 sztuki, bo kamerka leciutka
zaś kurierzy mają jedną stawkę chyba do 2 kg = ~$30; Jak zbierzesz kilku chętnych to się koszty rozłożą).
Jako monitor może posłużyć 7" lub 6" nawigacja, bo ma gniazdo AV-IN.
Na dokładkę jest Bluetooth do rozmów telefonicznych hands free.
Jest wiele ofert do $100 + przesyłka $30 - 40, np tam:
lub mniejsza, nowsza 6" za $79 ale nie jest jeszcze dostępny bluetooth (dla zamówień w detalu -pytałem już):
Komentarz
-
-
tylko po co daleko szukać skoro takie kamerki sa na allegro
ja mam taką podpiętą pod stację multimedialną 2DIN Kenwooda
Jak się wrzuca wsteczny to się automatycznie włącza kamera.
Ale to taka sztuka dla sztuki. Jak kamerka nie ma diód IR i nie ma trybu nocnego to po ciemku g... widać
Jak są niskie temperatury to kilka razy mi się zdarzyło, że kamerka nie działała.
I tak korzystam z lusterek a do kamerki patrzę bardzo sporadycznie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shado............
Ale to taka sztuka dla sztuki. Jak kamerka nie ma diód IR i nie ma trybu nocnego to po ciemku g... widać
Jak są niskie temperatury to kilka razy mi się zdarzyło, że kamerka nie działała.
I tak korzystam z lusterek a do kamerki patrzę bardzo sporadycznie.
........ i ten komentarz można przyjąć za puentę całego wątku.
Jeśli natomiast macherstudio, lubi "sporty ekstremalne" to może dodać do kamerki proponowanej przez shado
model full wypas multi-stacji dedykowanej do modelu Octavia1
(zamiast uniwersalnego patefonu 2DIN z wysuwanym lub nie ekranem):
z wejściem AV-IN, nawigacją, bluetooth i resztą wodotrysków. :mikolaj
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalusPodpięta pod zderzak pod fabryczną śróbe zero rzeźby.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavianski
Jeśli natomiast macherstudio, lubi "sporty ekstremalne" to może dodać do kamerki proponowanej przez shado
model full wypas multi-stacji dedykowanej do modelu Octavia1
(zamiast uniwersalnego patefonu 2DIN z wysuwanym lub nie ekranem):
z wejściem AV-IN, nawigacją, bluetooth i resztą wodotrysków. :mikolaj
:szeroki_usmiech
Do OI pasuje P&P
Komentarz
-
-
kamera + radio
Ja mam kamerę 3 lata model kenwood ccd-2000 zawsze działa niezależnie od temperatur.
Montaż pod zderzakiem koło haka do holowania chroni przed urwaniem. Uchwyt do dstajesz
w zestawie. Masz oświetlenie od lamp z tyłu więc widoczność jest bardzo bardzo dobra.
Nie ma znaczenia pora dnia przy tym sposobie motażu i włączonych światłach cofania.nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjneprzebieg 273 tyś
Komentarz
-
Komentarz