[O1 1.8T] Wydech turbo-back lub podobny - pytania przed...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ksdl
    Classic
    • 2012
    • 11

Zamieszczone przez zadariusz1
    zaden porzadny mechanik nie pojdzie pracowac do ASO,zbieraja tam partaczy,
    myślę, że trochę przesadziłeś
  • qwsazx
    Drive
    • 2010
    • 66

Witam.
    Pytanie dotyczy Octavii 1 1.8T. Przymierzam się do uwolnienia wydechu, jak poczytałem tu i ówdzie najlepiej sprawdza się średnica 2.5 - 2.75" i jeden tłumik końcowy. Spoko, tylko cena na angielskojęzycznych stronach poraża lub koszty przesyłki są większe od ceny wydechu. Albo trzeba pół roku czekać

Kto w Polsce robi wydechy na zamówienie w jakiejś ludzkiej cenie? Znalazłem tylko MGMotorsport, ale ceny nie mają na stronie, a telefonicznie nie wiedzą. Ktoś inny?

Ewentualnie, czy samemu jest sens się babrać w to? Znaczy, zdjąć oryginał, dokupić rury z kwasówki o odpowiedniej średnicy plus kolanka i dać komuś na wzór do spawania? Ma to sens, czy zapomnieć?

OStatnia sprawa, choć chyba dla mnie najważniejsza - jak dobrać elementy tak, aby uzyskać jak najlepsze odprowadzenie spalin, ale jednocześnie, żeby NIE BYŁO tego za bardzo słychać, szczególnie w środku (sportowe pierdzenie na pół miasta w ogóle odpada).
    Poczytałem trochę i wygląda na to, że pusty tłumik środkowy i drugi zwykły końcowy (lub jakiś supersporta ew. ultera itp.) powinien dać radę. MA ktoś doświadczenia w tej sprawie?

Zależy mi na zrobieniu sleepera, a nie f&f

Dzięki za rady.

Komentarz

• rss
      L&K
      • 2009
      • 1098

w okolicach W-wy jest firma co sie nazywa El-tec i takie wydechy robi.
      sam mozesz sie bawic w kupowanie blach i spawanie, ale pod jednym warunkiem - ze wiesz co chcesz uzyskac.
      kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• pajczaki
        Rider
        • 2007
        • 316

robilem w el-tecu jakies 2,5 roku temu i dawal jeszcze rade przy 250km (2,5 cala na 2 tlumikach)
        co najwazniejsze bylo cicho...
        dobre uklady wydechowe robi tez Przemek (przemocar) z Wiazownej
        taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
        sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• qwsazx
          Drive
          • 2010
          • 66

Dzięki Panowie, po sylwku będziem robić

Komentarz

Pracuję...