u mnie mozesz zobaczyc 15" http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=43426
jakei aluski 15 cali do OII w kolorze antracyt?
Zwiń
X
-
piotrek_os, może Heliosy 15", mam je obecnie u siebie, choć na lato planuje coś większego również z pięcioramiennych.
Ewentualnie ATT 625
choć te mają przetłoczenie na średnicy, co chyba troszeczkę zmniejsza je optycznie, ale nie widziałem ich na żywo, więc do końca nie wiem.
Lub Crateris, które znajdziesz na stronie Skody w katalogu z felami. Wybór masz na prawdę spory.
Komentarz
-
-
kross12
Nie ogarniam jak mona wydać kasę na alu 15'...OII w takim rozmiarze wygląda jak wózek sklepowy, sam mam stalówki 15' i nie mogę już patrzeć na auto, czekam na moment aż wjadą letnie felgi. Myślę że 16' to optimum jeśli zależy komuś na bezpieczeństwie i komforcie. Jak dla mnie to 17' na lato i 16' na zimę
Ewentualnie Craterisy na cały rok
Komentarz
-
kross12, hmm kwestia gustu, tak samo ktoś może powiedzieć jak można jeździć na 17" a nie na wiekszych. Osobiście nie widze zbyt wielkiej różnicy pomiędzy 15 a 16 cali, a pozbywanie sie kól nowych za grosze i kupowanie drogich 16 calowych felg plus gum nie jest tez moim zdaniem zbyt mądre. Owszem, jak sie zużyją 15 można pomyślec o 16 calowych. Co do komfortu pomiedzy 15 calowymi a 17 calowymi na naszych drogach mam inne zdanie. Ale jak kolega chce pompowac kasę w naprawy zawieszenia to prosze bardzo, ja wolę za te pieniążki jechac z rodziną na wycieczkę lub kupić bardziej przydatne rzeczy do domu. No ale to pogląd osoby która nie ma zbyt wiele pieniązków na zbycie na zachcianki a są zawsze ważniejsze zakupy. Daltego wyważam wydatki na ile kogo stać. Ja juz miałem kilka ładnych aut i jakoś najwiekszą milością dażyłem tylko pierwsze, a i tak każde z aut po jakimś czasie się nudziło i traktowane było jako środek lokomocji a nie obiekt westchnień, juz sie nacieszyłem autami. Jest to moje 9 autko wiec podchodze bardziej roztropnie. Powiedzmy szczerze: auto to tylko auto klasy średniej i nigdy nie dorówna klasie wyższej, nie wiem co by do niego pozakładać zawsze to bedzie tylko skoda chociazby nie wiem jak ładna.Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
Komentarz
-
-
kross12
matompra, ja nie mówię że pomiędzy 15' a 17' niema różnicy, jest ogromna sam się przesiadłem z 15 na 17. Chodzi mi tylko o to że jak już kupować alu to do OII min. 16', po prostu dla mnie kupowanie 15 alu mija się z celem, szkoda kasy bo to w ogóle nie wygląda. Znam ten ból gdy pozbywasz się nowych opon za frytki, poza tym sam w tym roku kupiłem nowe opony na zimę i chyba w przyszłym roku się ich pozbędę bo na zimę chce 16'
ps. OII to auto klasy niższej średniej czyli kompakt
Komentarz
-
Zamieszczone przez hotrainZamieszczone przez rkbTo Ci spalanie skoczy takie lacze wsadzic w 105 koni
Komentarz
-
-
kross12
Nawet w 1.8 TSI gdzie moment jest większy, spalanie mocno skoczyło.
Teraz na 15' nie chce spalić więcej niż 12l, obojętnie co bym robił...
Latem na 17' na luzie dochodzę do 13l.
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12matomprapo prostu dla mnie kupowanie 15 alu mija się z celemjak chce 15'', ja osobiście także jestem za 15'' i nie wydaje mi się, żeby gumowo wyglądała O2FL (auto by macherstudio)
p.s. bez urazy wyraziłem swoje zdanie na temat wciskania 16'' alu każdemu"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
dzięki koledzy, jeszcze raz wyrażę swoje zdanei jeśli mogę, na nasze wspaniałe drogi wydaje mi się że czym większy balon tym lepiej, może wygląd trochę gorszy ale czynnik finansowy górą, na wiosnę planuję zakup i zostanę przy 15 calowych, moim zdaniem też fajnie wygląda a i mniejsze spalanie paliwka, pozdr.Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
Komentarz
-
Komentarz