Zamieszczone przez rowerek
Wymiana ecu
Zwiń
X
-
Wymiana ecu
Grzegorz KalickiTagi: Brak
-
-
Jak rozumiem tuning na 180KM Kiedyś się spotkałem z opinią, że zegary od AUM nie przyjmą sterownika od AUQ - do dziś nie zdobyłem sterownika w odpowiedniej wersji aby to sprawdzić. Jakie masz litery na starym sterowniku a jakie na nowym - daty produkcji obu mniej wiecej się zgadzają?
Myśle, że masz zły pin - nie pamiętam już jak zachowywał się ECU po podaniu złego pinu. Ewentualnie sam sprawdz na starym ECU.
Patrzyłem kiedyś jak odpowiedni sprzęt wyciąga pin z ECU - był na tyle głupi, że nawet nie sprawdzał wersji sterownika. Jeżeli pin byłby zapisany w innym miejscu pamięci to odczyta bzdury nie zdając sobie z tego sprawy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacogJak rozumiem tuning na 180KM Kiedyś się spotkałem z opinią, że zegary od AUM nie przyjmą sterownika od AUQ - do dziś nie zdobyłem sterownika w odpowiedniej wersji aby to sprawdzić. Jakie masz litery na starym sterowniku a jakie na nowym - daty produkcji obu mniej wiecej się zgadzają?
Myśle, że masz zły pin - nie pamiętam już jak zachowywał się ECU po podaniu złego pinu. Ewentualnie sam sprawdz na starym ECU.
Patrzyłem kiedyś jak odpowiedni sprzęt wyciąga pin z ECU - był na tyle głupi, że nawet nie sprawdzał wersji sterownika. Jeżeli pin byłby zapisany w innym miejscu pamięci to odczyta bzdury nie zdając sobie z tego sprawy.
ECU fabryczne ma SG na końcu a to co nie chce się zgrać to HN.
Z datami produkcji to są inne i tu chyba należy szukać problemu.
Piny są dobre bo mogę się zalogować zarówno do immo jak i do ecu (po podaniu innych pinow wywala bład).
Na starym ECU (fabrycznym) mogę spokojnie zrobić adaptacje i wszystko chodzi.
Komentarz
-
-
Czyli wygląda, że to prawda z ECU AUQ i zegarami AUM. Lipa bo chciałem zrobić to samo ale sterownika od AUQ nie mogłem dostać.
Też mam u siebie SG (2005r). 06a 906 032 HN był używany w Octavii RS 2002-2004r. Można by spróbować ze sterownikiem SJ (Leon 180KM od 2005r) ale raczej trudno dostępny. Jakbyś się chciał pozbyć HN to chętnie odkupie - może mi uda się go ruszyć. Ewentualnie zmiana szafy na tą z RS-a
Komentarz
-
Komentarz