Mam l&k i powiem wam ze niechce wiecej auta z jasna tapicerka a napewno podłogi jasnej ,totalana tragedia szybko sie brudzi a docztscic to tez szok.Alcantara ciemna sie robi i same kulki jak juz to tylko sama skora,moja alcantara nadaje sie do wymiany a ma dopiero 4 lata i 175kkm prejechane.Z tylu wyglada jak mowa ale mniej ludzi jezdzi z tyłu.
Skóra w O1
Zwiń
X
-
Dodam swoje dwa grosze na temat skóry... Nie decydowałbym się na zakup jej gdyby Skoda zaoferowa mi jasne wnętrze w Elegance. Oczywiście doprosić się nie mogłem, a beż szmaciany podobał mi się najbardziej. Moim zdaniem człowieka za kolorystyke wersji Elegance powinni powiesić, w tym samochodzie za blisko 70tys nie było nic co by rozweselało i cieszyło oko. Moim zdaniem Ambiente już miało ciekawszą dwukolorową tapicerke. Co do skóry z perspektywy upływu czasu (2 lata) jestem zadowolony. Wnętrze rzeczywiście robi się optycznie większe, a przy tym w samochodzie, jedzie się o niebo milej. Ale jest jedno 'alle"jeżeli rzeczywiście się jej nie czyści i nie smaruje preparatem do natłuszczania skóra pęka, a w szczeliny wchodzi brud i wygląda to paskudnie. Widziałem octe L&K z przebiegiem 180tys/k i fotel kierowcy wyglądał jak by ktoś worek węgla tam woził.
Jeżeli chodzi o kolor
NEXUSbeżowa wygląda niestety jak qpa (IMO) :|
To musicie zmienić sposób odżywiania bo kupa jest dużo ciemniejsza 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FilemonikAlcantara ciemna sie robi i same kulki jak juz to tylko sama skora,moja alcantara nadaje sie do wymianyZamieszczone przez wasylNEXUSbeżowa wygląda niestety jak qpa (IMO)były:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugSasiad ma jasna wersje w materiale, koloru jak L&K - z 2-3m nie do odroznienia. I musze powiedziec, ze super wyglada, bo daje wrazenie przestrzeni. Wogole jasna tapicerka jest jakas milsza dla oka. :szeroki_usmiech
a skóra to bez sensu...L&K z takim samym silnikiem i wypasem jak SLX ( oprócz skóry i szyberdachu) dostaje 0,5 sekundy w plecy...bez sensu.....
Komentarz
-
-
EŁ, To co to nie maja w ASO workow Jan niezbedny tytanowy na fotele :lol:
Ja tam kiedys poszedlem i mowie panu, ze ostatnio jak dotkneli to wybrudzili slupki, bo zachcialo im sie przepychac samochod (automat zreszta :twisted , wiec teraz ja bede jezdzic na podnosnik. Na poczatku bylo ze to nie oni, a potem im przypomnialem kiedy to zrobili i juz byla cisza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6lepiej wychodzi obszycie skórka w profesjonalnym zakładzie tapicerskim
ostatnio obiło mi się o uszy że Java staniała
Zamieszczone przez leca co z poduchami w fotelu? przeciez obszycie uniemozliwi ich otwarcie, a to jest wrecz niebezpieczneNiech się toczy do końca, dalej i donikąd....amen
Komentarz
-
-
Moje zdanie jest takie, że skóra czy jasna czy ciemna jest tak samo podatna na zniszczenie jak sie o nią nie dba. Względy estetyczne to juz kwestia indywidualna. Faktem jest jednak że jasne wnętrze jest dużo weselszeZapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Znacie jeszcze jakas dobra firme tapicerska oprocz Javy (za daleko za drogo) bo chce obszyc fotele skora mam na oku firme w bydgoszczy ale szukam jeszcze innych wariantow. Chcialem zakupic cale wnetrze od L&K ale niestety ciezko je dostac w idealnym stanie.Niestety tylko 160.4 KM i 380 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PPKZnacie jeszcze jakas dobra firme tapicerska oprocz Javy (za daleko za drogo) bo chce obszyc fotele skora mam na oku firme w bydgoszczy ale szukam jeszcze innych wariantow. Chcialem zakupic cale wnetrze od L&K ale niestety ciezko je dostac w idealnym stanie.
Zajrzyj pod ten adres Maff .
Widziałem ich dzieła i są moim zdaniem dość dobrzy a przy okazji cena nie jest jakaś kosmiczna.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
lec
strone z pewnoscia maja bardziej friendly, jestem ciekaw ile u nich obicie octavki by srednio wynioslo.
Komentarz
-
Zamieszczone przez PPKObszywali octavke i to nawet nie jedna. No jutro dowiem sie jak sie ceny ksztaltuja.
Sam właścicel jest posiadaczem już drugiej octavki i obie obszywał ( zdjęcia w galerii ) .
Kiedy dzwoniłem koło 2 miesięcy temu to cena kształtowała się na poziomie 3k zł za octavkę ( obszycie siedzeń, boczków drzwiowych, kierownicy, mieszka zmiany biegów i ręcznego ).
Muszę jeszcze dodać iż mają bardzo dobre podejście do klienta. Rozmowa telefoniczna jaką przeprowadziłem z szefem zakładu była dla mnie ogromnym pozytywnym zaskoczeniem. Chciałbym bym być tak obsługiwany w każdej firmie.
Niestety domowy oporopowrotnik jakim jest żona jak na razie skutecznie torpeduje moje plany obszycia octy :wink: :lol:Pozdrawiam
Komentarz
-
-
andrew55
Witam
Ja mam dokładnie taką skórkę. Zmiana - z elegance daje się odczuć od razu.
1. obróc się na skórze i zobaczysz ile miejsca masz w aucie (poślig na skórze i odbicie światła od powierzchni)
2. od razu inna akustyka wewnętrzna i zewnętrzna (m innymi boczki)
POLECAM zmianę...
Komentarz
-
danielpoz
to ja tez dodam 3 grosze :twisted:
faktycznie alcantra to pomylka oczywiscie ladnie wygklada jak jest nowa i fajnie sie siedzi ale z czasem (170tys) juz nie jest tak efektowna sama skora dobrej jakosc tak jak w innych autach
co do kolorystyki to gdyby L&K nie miala jasnego wnetrza to porostu bym jej nie mial- to mnie urzeklo :twisted: jasne i wizualnie przestrzenne wnetrze a ze bardziej podatna na zabrudzenia :wink: nie ma tragedi 8)
czarna skora w L&K??? byla taka na targach-wrazenia: zwykle auto bez polotu-pomylka totalna :P
Komentarz
Komentarz