[O2] Pytanie o nowe felgi aluminiowe 15"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzpt
    Classic
    • 2010
    • 7

Sprzedawca mówił że był lekko uderzony z przodu.Zastanawiam się czy nie założył półosi lewej nie z tego rocznika i to może być przyczyną uszkodzenia przegubu wewnętrznego??

[ Dodano: Wto 12 Lip, 11 21:48 ]
    Może ktoś podpowie jak dorobić dłuższą półoś lewą do mojej skodziny.Lub dokupić od jakiegoś innego samochodu.Długość orginalna 554 mm.Ilość frezów od strony koła 36.Średnica przegubu wewnętrznego 90 mm. :cry:
  • zibi1978
    Classic
    • 2008
    • 23

Witam wszystkich.
    Mam pytanie odnośnie homologacji dla nowych felg dla O2.Moja mama zakupiła w zeszłym roku O2 FL i na lato chciała zakupić nowy zestaw felg aluminiowych.Miały być to felgi nie fabryczne. Niestety w salonie poinformowano nas ze do O2 fl "pasują" tylko felgi ATT które posiadają wszystkie niezbędne certyfikaty i homologacje.Tak tez zrobiła i zakupiła felgi tej marki. W najbliższych dniach odbieram nowa O2 Tour,i na lato tez chciałbym jakieś 15" i tu kieruje do Was szanowni forumowicze zapytanie,czy jestem "skazany" na felgi ATT (nic do nich nie mam jakby co ),czy mogę założyć felgi np firmy DEZENT,czy nie będzie żadnych problemów z gwarancja,ubezpieczycielem (w razie jakiejś kolizji i ew. wypłacenia odszkodowania)?
    Dodam że felgi będą nowe i zakładane w wyspecjalizowanym zakładzie oponiarskim.
    Z góry dziękuję za odpowiedź.

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

zibi1978, dawno takiej głupoty nie słyszałem

zakładasz jakie chcesz

poza tym masz tutaj temat o felgach

a tutaj masz fabryczne dane do felg

O2, rozstaw śrub - 5x112:
      aluminiowe
      7,0J x 17", ET 54, opona 225/45 R17
      7,5J x 18", ET 51, opona 225/40 R18
      6,5J x 16", ET 50, opona 205/55 R16
      6,5J x 15", ET 50, opona 205/60 R15
      6,5J x 15", ET 50, opona 195/65 R15 - do używania z łańcuchami
      6,0J x 15", ET 47, opona 195/65 R15
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez zibi1978
        czy nie będzie żadnych problemów z gwarancja,ubezpieczycielem (w razie jakiejś kolizji i ew. wypłacenia odszkodowania)
        nie będzie o ile jadąc już tak po bandzie zmieszczą się w parametrach felg ori(ET, szerokość) :wink:
        a serio- warto mieć tylko f-rę za zakup i zgłosić to ubezpieczycielowi tak, żeby póxniej nie twierdził, że tych felg nie było na aucie
        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• zibi1978
          Classic
          • 2008
          • 23

LUKI, tez się zdziwiłem jak to usłyszałem w ASO. Powiedzieli nam ze O2 FL z silnikiem TSI (taki jest u mojej mamy) jest to nowość i mimo tego ze O2 jest już parę lat na rynku i rzekomo nie było wtedy (2009) felg z homologacja(dla aut z silnikami TSI),poza fabrycznymi i poza ATT, dostępnymi dla tego modelu.Nie wnikaliśmy wtedy ,bo te ATT nie wyglądają źle i cena tez była w miarę niezła wiec je wzielismy.Ale nie ukrywam ze zaskoczyli mnie takim tekstem w ASO...
          Tak wiec skoro mówicie ze nie będzie problemu to super .Dzieki

Komentarz

• machu
            Ambiente
            • 2010
            • 147

ile zapłaciłeś za ATT? Mnie sprzedawca oferuje 15calowe (modele ATT 540, 540c, 525, 520c)za 1000zł właśnie do Toura.
            Sprzedam czarnulkę...
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063

Komentarz

• zibi1978
              Classic
              • 2008
              • 23

machu,za komplet ze śrubami zabezp. etc zapłaciliśmy 1250,montaż był w cenie. Także 1000 pln to jak najbardziej cena oki :P

Komentarz

Pracuję...