Zamieszczone przez gzyms
[O1] Chip do 1,6 aee
Zwiń
X
-
[O1] Chip do 1,6 aee
wiem wiem..temat walkowany byl wiele razy..
przegladajac czeskie forum znalazlem cos takiego
CHIP na 95 konikov
-czy jest taki chip podnoszacy moc tego silnika czy poprostu autor korzysta z niewiedzy innych :?:
rozwiejcie moje watpliwosci...
link do tego tematusprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
-
-
Zamieszczone przez k085Sam chip - nie wierzę w to ani trochę.
no może 3-4% mocy będzie in pluskliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
a i jeszcze dodam to http://www.vwpolo-klub.pl/forum/view...hp?f=29&t=7621 tzn warto zwrócić uwagę co zmieniono w silniku i jaki jest efekt końcowy czyli 89 KM
Komentarz
-
-
Gość
no ale akurat u Borka w aucie to 90 KM robi robote, przy octavi gra nie warta swieczki. tylko czy naprawde zmiany we wspomnianym polo dodaja mocy?!przeciez tam nic takiego powaznego nie zrobiono, a jak jeszcze bywalem na tamtym forum to wielu mowilu jak i tutaj ze silniki VW czesto maja wyzsze moce niz podawane przez producenta.
mnie ogolnie czip nie widzi sie jakos w silniku benzynowym a tym bardziej bez turbo, ale tu by trzeba specjalistow spytac.
[ Dodano: Czw 27 Sty, 11 20:42 ]
aha, K&N - a mialem i gowno daje, a tylko syf Ci zrobi.
Komentarz
-
Gość
no wlasnie tylko tu juz sa konkretne zmiany mechaniczne bez jakich moim zdaniem sie nie obejdzie by zwiekszyc moc 1.6 AEE. Zawsze gdy ktos pytal o ten silnik ludzie doradzali swapa :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Gość
no tak, ale moim zdaniem nie warto lepiej dac sobie na wstrzymanie albo na predce zmienic auto na cos nie koniecznie drozszego a o wiekszej mocy, ale mi sie wydaje ze i tak Vince123 pyta narazie czysto teoretycznie (?)!
Komentarz
-
pytalem teoretycznie..
czytalem sporo o tym motorze i wniosek byl jeden -nie da sie w nim podniesc mocy malym kosztem..
przegladajac te czeskie forum zauwazylem ten chip i chcialem sie upewnic czy przypadkiem nic sie nie zmienilo w tej kwestii..
watpliwosci zostaly rozwiane :wink:
takze temat bedzie mozna zamknacsprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
vince123, niech zostanie dla potomnych tuningowców
btw ciężko tanim kosztem wykręcić coś km/nm w 1.6kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz