[O2] Tarcze BREMBO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzech_pcl
    Drive
    • 2008
    • 43

[O2] Tarcze BREMBO

Jeśli się zdecydowałeś to kup Motul Specific 506.01 u kolegi elemenateur dostaniesz w dobrej cenie + pewna jakość. ACEA dla A5B5 i normy 506.01 ---> HTHS od 2.9 do 3.4 a NOACK < 13 ( nie mam konkretnych danych aktualnych odnośnie Noack'a dla Motula Specyfic 506.01 z tego co wyczytałem to oscyluje wokół liczby 10 prawdopodobnie dla Specyfica 506.01 jest to poniżej 10 ...ale na oficjalne - konkretnie dane dla tego oleju nie natknąłem się ... jeszcze :wink: ).
    Między w/w dwoma wybrał bym Motula po pierwsze ze względu na dostępność a po drugie ze względu, że możesz ten olej PEWNY kupić jak powyżej u kolegi z forum.
    Przy Mobilu.... zgadujesz ...

[ Dodano: Pią 15 Lip, 11 21:58 ]
    aha dzięki vaz za zapytanie ...właśnie dzięki niemu się "wstrzeliłem" w zagraniczny artykuł jednego z inżynierów Porsche na temat olejów ...czytam :2kc
  • radekb
    Ambiente
    • 2007
    • 134

[O2] Tarcze BREMBO

Witam. Powoli kończą się przednie tarcze w RS-ie. W związku z tym poszukuję tarcz na przód BREMBO ORO. Niestety mam problem aby znaleźć w/w tarcze. Może ktoś z forumowiczów ma informację gdzie takowe tarcze można dostać o ile są jeszcze produkowane. Wybór padł na Brembo ORO wraz z klockami Ferodo DS, bo zestaw został kiedyś przetestowany i wypadł rewalacyjnie. Z góry dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam.
    Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
    Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Oficjalnym przedstawicielem jest chyba InterCars ( ja kupowałem u nich swoje ). Ale w dobrych firmach w necie też można je dostać. O ile pamiętam to mieli je między innymi w www.hamulce.net . Zestawik bardzo fajny, polecam !
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• slavi
        Rider
        • 2004
        • 422

Re: Tarcze BREMBO

Zamieszczone przez radekb
        poszukuję tarcz na przód BREMBO ORO / Ferodo DS Performance
        To ja też chcę taki komplet jak dobra cena będzie - mini zam grupowe? :twisted: . Oro bierzesz wiecone czy nacinane?

Komentarz

• radekb
          Ambiente
          • 2007
          • 134

Zamieszczone przez kowal 2002
          Oficjalnym przedstawicielem jest chyba InterCars ( ja kupowałem u nich swoje ). Ale w dobrych firmach w necie też można je dostać. O ile pamiętam to mieli je między innymi w www.hamulce.net . Zestawik bardzo fajny, polecam !

Problem w tym, że w chwili obecnej na stronie Intercars nie znalazłem tarczy Brembo ORO.
          Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
          Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)

Komentarz

• slavi
            Rider
            • 2004
            • 422

Problem w tym, że w chwili obecnej na stronie Intercars nie znalazłem tarczy Brembo ORO.
            W IC to z działem tuningu trzeba telefonicznie zamawiać, albo właśnie hamulce.net.
            Obawiam się że cena oro to ponad 1000pln.
            Myślę jeszcze nad zwykłymi Brembo HC bo to już przystępniejsza cena. Klocki też DSPerf.

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

Zamieszczone przez kowal 2002

Tak jak napisał kolega slavi dział TUNING/układ hamulcowy/brembo. Wpisz jako indeks FD.172.000. Komplet dwóch tarcz wierconych ( mogą być zamiast wierconych nacinane wtedy indeks zaczyna się FS. ) cena 1389 pln brutto. Niby jest Kup teraz to chyba powinny być dostępne...
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...