[O2] ASR -> ESP
Zwiń
X
-
[O2] ASR -> ESP
Pytania :
Jakie sa roznice miedzy ukladem ESP a ASR.
Czy pompa pozostaje ta sama, trzeba dolozyc tylko przycisk ( choc niekoniecznie, bo dzialanie 0/1 ) i sterownik, czy jest grubsza rzezba?
Pamietam ze w O1, bylo to okolo 500-700 pln na gotowo, aby przerobic ASR.
Nie mam etki, wiec nawet najbardziej banalnej rzeczy nie moge sprawdzic - czyli czesci.
No i czy jest sens dokladania takiego systemu?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
-
-
Re: ASR -> ESP
Zamieszczone przez misiek^wroPytania :
Jakie sa roznice miedzy ukladem ESP a ASR.
Czy pompa pozostaje ta sama, trzeba dolozyc tylko przycisk ( choc niekoniecznie, bo dzialanie 0/1 ) i sterownik, czy jest grubsza rzezba?
Pamietam ze w O1, bylo to okolo 500-700 pln na gotowo, aby przerobic ASR.
Nie mam etki, wiec nawet najbardziej banalnej rzeczy nie moge sprawdzic - czyli czesci.
No i czy jest sens dokladania takiego systemu?
Komentarz
-
-
oj misiek^wro, odważny jesteś :lol:
jeśli nawet pompa jest ta sama(a prawdopodobnie tak bo jest ASR) to jeszcze dochodzi trochę czujników i bajerów
Może i skompletowanie tego jest łatwe, ale zakodowanie tego to już wymaga odwagi i nie tylko.
Wyobraź sobie że jedziesz drogą, zima, trochę ślisko, mocniej hamujesz i np tylne prawe koło zostaje przyhamowane, bo układ tak nakazał
Resztę chyba już znasz
Komentarz
-
-
misiek^wro, sama pompa w sensie puszki z zaworami może być taka sama, ale inna jest elektronika do niej przyczepiona. O ile pamiętam to przy samym ASR jest MK70, a przy ESP MK60. Na pewno moduły różnią się wtyczkami ( a więc do przeróbki jest wiązka ) ASR ma 26 pinów, a ESP 47 pinów.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz