ponoc juz niedlugo ma sie skonczyc mozliwosc zamawiania tych aut...
Marlej mógłbys wytłumaczyć dlaczego ? Ostatnio nie jestem na czasie w czytaniu tematów .
Dealerzy dostali e-maila 1 lipca, z którego wynika, że już niedługo nie będzei można zamawiać sedanów O2T. Z tego co pamiętam to w jednym zdaniu to jest ujęte, może nie wprost, ale tak z niego wynika.
Przy okazji, jeśli chodzi dodatki do tourów, to czy takie rzeczy jak opony, dywaniki, listwy należą do gratisów, czy już traktowane jako pewien upust od dealera?
Witam.
Wybaczcie moze nieco lamerskie pytanie, ale jakie jest odpowiednie (maksymalne?) EGT dla silnika TDI ?
Pytanie zadal mi kolega z pracy (kombinuje jakies przerobki z turbina z TDI), wiec postanowilem zapytac sie bardziej zaznajomiomych w temacie....
dzieki 'from the mountain'
pozdrawiam z Norwegii.
kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Witam.
Wybaczcie moze nieco lamerskie pytanie, ale jakie jest odpowiednie (maksymalne?) EGT dla silnika TDI ?
Pytanie zadal mi kolega z pracy (kombinuje jakies przerobki z turbina z TDI), wiec postanowilem zapytac sie bardziej zaznajomiomych w temacie....
dzieki 'from the mountain'
pozdrawiam z Norwegii.
Czym większe turbo tym bedzie mniejsze EGT, przykładowo na moim gt22 podczas jazdy w okolicach 200km/h edt oscyluje w granicach 500 stopni, natomiast powyzej 220km/h edt sięga 650-700 stopni.
Przy normalnej jezdzie autostradowej 160-180 egt jest około 400-450, w miescie około 200-300
Podobno w dieslach dobrze aby egt nie przekraczało 900 stopni
Mi w VP do 900C dobijalo ale wtedy warning light sie zapalalo i noga z gazu...kilkukrotnie musialem z tego powodu odpuscic jakies kozackiej bryczce
Raczej tylko w warunkach autostradowych bedzie na tyle wysokie byc cos upalic. W miescie bys musial miec puste ulice albo byc wariatem by tak zgrzac motor przy dobrym ustawieniu.
P.S warto zainwestowac w dluzsza skrzynie albo chociaz ostatni bieg. Zmiejsza to obroty a co za tym idzie EGT przy tej samej predkosci jest nizsze
pozdrawiam
Diagnostyka i tuning hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG www.tune-up.pl
dziekuje Wam - plusy przyznane
kolega bedzie kombinowal (chyba) z turbina z TDi do benzyniaka.
kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz