kiki, niestety tak
,jak komuś zależy na czasie to bierze to co ma pod ręką niestety.
ważne że jest to dostępne osobno,a co do ASO to trzeba mieć ogromne szczęście co do pracowników w moim rejonie to problemem była nawet wtyczka do lampki w kabinie co w vw żadnym,po prostu sprzedawca w skodzie się tak zachowywał i robił miny jakby pierwszy raz robił w salonie, :szeroki_usmiech no cóż takie życie.
pozdro
,jak komuś zależy na czasie to bierze to co ma pod ręką niestety.
ważne że jest to dostępne osobno,a co do ASO to trzeba mieć ogromne szczęście co do pracowników w moim rejonie to problemem była nawet wtyczka do lampki w kabinie co w vw żadnym,po prostu sprzedawca w skodzie się tak zachowywał i robił miny jakby pierwszy raz robił w salonie, :szeroki_usmiech no cóż takie życie.
pozdro
, wybieraka, obu półosi, rozrusznika i czegośtam jeszcze. koszt w sumie nie duży, bo można sprzedać wymontowane części. jest tylko 1 duże "ale". też rozkmniałem ten temat do siebie, mam 110KM/235Nm i ktoś tam powiedział, że auto z tą mocą i skrzynią 6b może być lekko "ospałe". po prostu przełożenie nie są dograne pod ten silnik i może nie dać rady pociągnąć jak trzeba. jeździłem kiedyś Megane II 1.9 dCi /120KM,270Nm,6b/ i całkiem dobrze się toto zbierało na drodze, pomimo 10KM/35Nm więcej niż teraz mam w OI, więc niestety, moc, moc i jeszcze raz moc jest potrzebna do takiego swapa. zrobienie 6b w 1.6 porównał bym z lekka do zrobienia turbo, kupa dłubania i nie wiadomo czy efekt będzie współmierny do kosztów. jeżeli chodzi Ci o większy komfort jazdy z prędkościami "autostradowymi", to trzeba podmienic zębatkę na 5b i po sprawie. temat był bardzo dobrze rozkminiony na forum, poszukaj.

Komentarz