no to ja dopiero o 18 dobije :wink: ale dopiero 6
Swiece
Zwiń
X
-
Swiece
Witam zorbiłem na moich swieczkach juz 30 tys i chciałem wymienic szukałem sobie swiec i znalazłem briski http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=66422 pisze ze wytrzymują one 90 tys podnoszą moc i zmiejszają zużycie paliwa niestety cena bezyny pnie się ....................... może ktos ma takie swiece jak wpływają na prace silnika ??;]
-
-
Miałem coś takiego założone kiedyś w Hondzie Accord, nie zauważyłem spadku lub przyrostu mocy lub spalania paliwa.
Ot taki bajer.
Założyłbym seryjne o odpowioedniej ciepłocie, dobrej firmy np NGK takie jakie byc powinny i bym śmigał.
kiedyś były jeszcze briski z elektrodą w formie stożka, stożek składał się z pierścieni izolatorów i elektrod, iskry sypało po między elektrodami na całej powierzchni stożka.
Efekt wieczorem był zajebisty jak się odpaliło świeczkę po za silnikiem, no ale zaraz je wycofali bo stozek potrafił się skruszyć i zarysować gładź cylindra.
Pozdrodużo KM/i jeszcze więcej Nm
Komentarz
-
-
Odswierze kotleta !
Przy zakupie kolega dał mi świece, są to 4-ro elektrodowe bosha. Czy sie nadadza, kupione w Halfords-ie (popularny sklep motoryzacyjny w UK). Mam rowniez drugie pytanko, jak zdjac kolektor ssacy w silniku AQY 2.0. Znalazlem tylko pobierzne info na ten temat, a nie robilem tego jeszcze i nie chcialbym czegos spartolic.
PozdroAmbiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RoniN_Odswierze kotleta !
Przy zakupie kolega dał mi świece, są to 4-ro elektrodowe bosha. Czy sie nadadza, kupione w Halfords-ie (popularny sklep motoryzacyjny w UK). Mam rowniez drugie pytanko, jak zdjac kolektor ssacy w silniku AQY 2.0. Znalazlem tylko pobierzne info na ten temat, a nie robilem tego jeszcze i nie chcialbym czegos spartolic.
PozdroZałączone pliki
Komentarz
-
-
lucasmay
ale nie trzeba wyciagac silnika AQY zeby w nim wymienic swiece hahahahahahapablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
Komentarz