Zamieszczone przez QBA
Katalizator
Zwiń
X
-
Katalizator
Koledzy pytanie mam male ! pisalem na forum technicznym lecz nie uzyskalem odpowiedzi:
- czy ktos z was wycinal katalizator?
- jak dawno ?
- jak sie zachowuje auto po tym zabiegu ( znajomy powiedzial ze moze byc problem po jakims czasie z uszczelka pod glowica )
bardzo prosze o szybka odpowiedz zalezy mi na czasie
-
-
Zamieszczone przez OBIXznajomy powiedzial ze moze byc problem po jakims czasie z uszczelka pod glowica
Zamieszczone przez MaicroftBo jest roznica czy klekot czy benzinbyły:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OBIXwiec decyzja zapadla :twisted: : jutro wycinam kacika dzieki koledzy :diabelski_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWTylko wloz w jego miejsce rure a nie jakas strumienice nie daj boze
Zamieszczone przez OBIXwiec decyzja zapadla : jutro wycinam kacika dzieki koledzybyły:
jest:
Komentarz
-
-
Jaki masz przebieg? Jesli maly, to nie widze sensu trucia srodowiska, zeby uzyskac pół konia mechanicznego, albo i nie... :roll:
Jesli przebieg jest duzy, to raczej smialo mozna wycinac, bo stary kat i tak juz niewiele pomaga srodowisku, a dodatkowo moze byc mocno zanieczyszczony przez co moze utrudniac przelot gazow wydechowych - a co za tym idzie moze troche zamulac auto, a w skrajnych przypadkach nawet dosc zauwazalnie ograniczac moc.
Ogolnie wycinanie katalizatora nie jest zbyt cywilozowanym sposobem tuningu - warto o tym pamietac i nie robic z tego cnoty, bo to zwykla wiocha...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BioBogonJest jeszcze jedno 'ale' braku katalizatora: wyjazd za granicę naszego pięknego kraju. Na zachodzie bardzo zwracają uwagę na takie szczegóły i można mieć zonka na granicy jak zaglądną pod samochód, a nie mówie już o kontroli drogowej :roll:
A jak do kontroli spalin ma sie sam virus ? :roll:
Komentarz
-
-
Samiec, nijak.
Zamieszczone przez SamiecOptycznie zawsze mozna zrobic tak : rozcinasz starego kata ,wywalasz bebechi w spawujesz rurkie w niego i obudowe znowu zaspawujesz. Wyglad seryjny pozostaje :wink:
Nie wiem czego się bać.Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BioBogonNa zachodzie bardzo zwracają uwagę na takie szczegóły i
[ Dodano: Nie 18 Cze, 06 13:14 ]
Zamieszczone przez Tymonrozcinasz starego kata ,wywalasz bebechi w spawujesz rurkie w niego i obudowe znowu zaspawujeszbyły:
jest:
Komentarz
-
-
przebieg mam maly koledzy zaledwie 80 kkm narazie jeszcze kata nie wycielem brak czasu ale i tak to zrobie :twisted: co do niemca pod autem to raczej nie predzej maja takie lustereczka fajne ... mieszkam kolo granicy wiec wiem ze sporo ludzi jezdzi bez kata przez granice i raczej a moze i nawet wogole nie maja nawet ttych lusterek pod auto albo wskaznika emisji spalin :P
Komentarz
-
Komentarz