Witam, walczę z instalacją xenonów w wersji ori, niby wszystko działa ale na kodowaniu z vw tiguan, co powoduje pojawianie się błędu cornerów. Prośba dla posiadaczy ori xenonów o podanie kodowania z modułu 55 "xenon range" jest to kod 7 cyfrowy. z góry thx. Nie ukrywam że im więcej tym weselej, już kilka przećwiczyłem i na razie lipa.
do odważnych świat należy, walczę z Kolwal2002 z różnymi ustawieniami modułu ale jak narazie lipa , mój vcds by china nie ma et5ykiety tego modułu, ciekawe czy u ciebie by poszło
Ma ktoś pomysł jak przekodować moduł 55 xenon range - przyjmuje tylko kody 13...., dla innych pokazuje błąd "error 31 out of range ", czy to możliwe że moduł zapamiętuje pierwsze kodowanie na stałe i potem ani dydu??? Ori kodowanie jest 1507354 ale nie idzie.
samin, widzę, że ciągle walczysz :? . Przeglądałem trochę neta w tym temacie i zauważyłem, że może ważna jest też wersja Component: AFS-Steuergeraet 0133, piotrek_gdy ma u siebie 0142 a ja u siebie mam 0148 ( i w drugiej starszej OIIFL mam 0142 ). Może ten 0133 jest za stary na to kodowanie z OII?
BTW. Czy przy obecnym kodowaniu daje się zmienić kodowanie tych modułów skrętu ( teraz masz chyba 00000020 na np. 00000023 )?
nie ma możliwości zmiany kodowania w modułach lamp, niby wszystko działa ale drażni mnie już zapalanie kontrolki przepalonej żarówki po skręceniu kierownicą, Ross-tech na razie milczy co do kodowania, ale jeszcze spróbuję wysłać bezpośrednio do "Dana " może coś pomoże. Na razie wielka d..a.
Zwróciłem na to uwagę ale nie mam pojęcia jak można to zmienić. niby na module jest 148 ale system widzi jako 133
Komentarz