Od jakiegoś czasu zaczyna mi brakować mocy stąd pomysł na chiptuning jedyne czego się obawiam to utraty gwarancji. Autko ma niecały rok wiec gwarancji jeszcze trochę zostało. Jakie są szanse że podczas wizyty w ASO do której dojdzie za 2 miesiące bo niestety musze naprawić zderzak zorientują się że auto jest mocniejsze i stracę gwarancję? Dodatkowo podczas odwiedzin hamowni chciałbym odblokować doświetlanie zakrętów. Wstrzymać się jeszcze te 2 miesiące czy mogole lepiej poczekać do końca gwarancji ?
Od jakiegoś czasu zaczyna mi brakować mocy stąd pomysł na chiptuning jedyne czego się obawiam to utraty gwarancji. Autko ma niecały rok wiec gwarancji jeszcze trochę zostało. Jakie są szanse że podczas wizyty w ASO do której dojdzie za 2 miesiące bo niestety musze naprawić zderzak zorientują się że auto jest mocniejsze i stracę gwarancję? Dodatkowo podczas odwiedzin hamowni chciałbym odblokować doświetlanie zakrętów. Wstrzymać się jeszcze te 2 miesiące czy mogole lepiej poczekać do końca gwarancji ?
ReViR
O2FL 1,9TDI 105KM
Było wiele razy:
1. jeżeli podczas wizyty w serwisie nie będziesz zgłaszał żadnych problemów z silnikiem, sprzęgłem, itp. to nikt sobie głowy nie będzie zawracał sprawdzaniem czy masz program
2. jeżeli jednak coś się z samochodem będzie działo i zgłosisz to jako naprawa gwarancyjna to wykrycie programu jest bardzo prawdopodobne
3. jeżeli się tego obawiasz to poczekaj do końca gwarancji
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
No to jestem umowiony na chipowanie pod koniec przyszlego tygodnia.
Moze w koncu sie zmobilizuje i zrobie fotki auta na nowych felach, przy okazji dolacze wykres z hamowni i dodam calosc do dzialu Nasze Auta.
Komentarz