dyskretny urok elegancji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szpal
    Drive
    • 2005
    • 88

dyskretny urok elegancji

Zamieszczone przez Gmero
    Chyba jakimś wojskowym transporterem
    czeszka + Staszek=RUSłAN
    RUSłAN - najwiekszy samolot transportowy.
    Octavia 00' 1,9 TDI SLX
  • KRZYCHO
    Classic
    • 2004
    • 9

dyskretny urok elegancji

Witam ,mam pytanie do klubowiczów czy ktoś moze zakupił taką gałeczkę http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=111396886 proszę o inf czy pasuje i gdzie moge kupić obręcze na zegary które beda pasowały bo ktoś miał do sprzedania na allegro ale widać było ze wewnęrzne krawędzie były proste a ja mam scięte pod kątem octavia I 2004 po liftingu Pozdrawiam

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

Gałke biegów do której podałes link sprzedaje ten sklep internetowy : http://auto.strefa.pl/sklep/product_...oducts_id=1081
      Jak sie nie myle to dla OCP oferowali oni jakis rabat lub wysyłke gratis. Czy bedzie pasowac to musiał byc sie ich spytac, bo z tego co wiem to zalezy od silnik i skrzyni - chyba.
      A co do ramek na liczniki to jedyne które pasuja i sie swietnie prezentuja to masz tu :
      Speciálka na autodoplňky od roku 1999. Vše pro Vaše auto. Odborně poradíme a pomůžeme s výběrem. E-shop na autodoplňky Ostrava. Specializovaný obchod s kompletním sortimentem doplňků na auta. 20 let zkušeností.
      DACAR.team

Komentarz

• Ziomal
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 5841
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

KRZYCHO, co do obręczy to wpisz w wyszukiwarce: Milotec -to tuner skody
        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• franca
          Rider
          S_OCP Member
          • 2004
          • 532

mieszek z o2 jest za krótki do o1. ale mozna przelozyc stary mieszek

Komentarz

• Pulse
            Rider
            • 2006
            • 461

to nie do konca tak, mieszek trzeba odpiac od ramki bo jest na ramce do O2, i przy klejeniu go do ramki O1 dac mozliwie malo mieszka i powinno byc ok z mieszkiem i galka od O2 w O1.
            :: O1 AXR Kombi

Komentarz

male pytanko - a jak zdjac ta galeczke zeby sobie zalozyc nowa?

Komentarz

• Pulse
                Rider
                • 2006
                • 461

Artur, szukamy szukamy :twisted: jeszcze raz pomoge http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=ga%B3ka

To nie trudne, mam dwie lewe rece i jakos sobie poradzilem, auto kupilem z nieoryginalna galka ktora sie krecila.
                1. Zaczalem od plastikowej ramki - podstawa na ktorej galka i mieszek sa wlozone w konsole, "wymacalem" ja przez mieszek i delikatnie wyjalem, podwinalem do gory zeby dostac sie do mocowania galki, uwolnilem ja od mocowania i calosc wyjalem i tyle reszte masz w watku o galkach. Uwazaj zeby nie polamac ramki przy wyjmowaniu ale jest dosyc trwala :-)
                :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• Mr T.
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 236

ja sobie kupiłem gałkę tu: http://cartec.webpark.pl/ a mieszek dałem do zrobienia. Czarna skóra robiona czerwoną nitką i czerwone podświetlenie gałki. Wygląda czadowo (zwłaszcza po zmierzchu ;-) ) no i można sobie zamówić dowolną grawerkę na gałce.

W linku powyżej podanym przez Pulse ktoś pisał żeby mieszek kleić kropelką do ramki. Nie wiem czy kropelka jest do tego najlepszym klejem. Ja zmieniałem gałki już w dwóch swoich samochodach (pierwszy był Lanos) i najlepszym klejem do łączenia skóry i plastiku okazał się budaprem.
                  życie zaczyna się powyżej 4000 rpm

Komentarz

Pulse, dzieki wielkie

PS. zasoby tego forum sa nieskonczone. zawsze dostaje odpowiedz "to juz bylo" coz...

Komentarz

• Arti23
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 892
                      • Superb II combi (3T5)
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Pulse
                      to nie do konca tak, mieszek trzeba odpiac od ramki bo jest na ramce do O2, i przy klejeniu go do ramki O1 dac mozliwie malo mieszka i powinno byc ok z mieszkiem i galka od O2 w O1.
                      Dokładnie tak jak mówisz, szczególnie od strony popielniczki, potem jest problem z biegiem 2 i 4 (mocno napręża sie skóra), przerabiałem ten temat u siebie ale jakoś się udało, po roku skóra się trochę rozciągnęła i naprężenie zniknęło a efekt jest piorunujący.

Trzeba tylko uważać na średnicę trzpienia bo w TDI i bęzynach jest on różny
                      Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• handzol
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 212

KRZYCHO, Mam dokladnie taką samą,skory troche mało,ale da się założyć.Ja skróciłem drążek o 1cm i jest ok.

Komentarz

Pracuję...