Hmmm... Jeżeli chodzi o Rajd Dakar, to chyba Iza Szwagrzyk, która "zaliczyła" ten rajd w 2009 r ciężarówką Man TGA w Ameryce Południowej (Argentyna i Chile).... Bo Martyna Wojciechowska, która ten rajd "zaliczyła" w 2002 r. Toyotą Land Cruiser (Francja i Hiszpania), jest chyba mniej "piękna"...
[O2] Aktywacja zmieniarki
Zwiń
X
-
[O2] Aktywacja zmieniarki
Witam.
Posiadam w swoim aucie nawigację MFD2 i chcę podłączyć do niej coś takiego http://denken.com.pl/index.php?p305,...twarzaczy12pin
Gość ze sklepu napisał do mnie, że jeśli fabrycznie w samochodzie nie było zmieniarki to prawdopodobnie będzie trzeba ją aktywować.
W związku z tym, bardzo bym prosił o poradę, jak to zrobić w VCDS.Pozdrawiam.
Błażej
Skodzinka z wyciętym DPF
-
-
aktywowac musisz w menu navi chociaz ja u siebie zakladalem i tez nie bylo ale mi smigala bez aktywacji i wszystko bylo normalnie to nie wiem czemu ci napisal przy fabrycznym radjiu z navi :lol:Skoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
Komentarz
-
-
Dzięki za odpowiedź. W przyszłym tygodniu będę zakładał to napiszę czy działa bez aktywacji czy trzeba było coś kombinować. W dokumentach od zmieniarki jest tylko napisane, że w citroenach powinno się aktywować, więc kolesie może są trochę przewrażliwieni. Zobaczymy.Pozdrawiam.
Błażej
Skodzinka z wyciętym DPF
Komentarz
-
-
Witam.
Ja zakładałem emulator zmieniarki i podczas skanowania VCDS-em miałem błąd kodowania, zmieniłem kodowanie i dodałem zmieniarkę, od tej pory nie wystąpił mi już błąd radia.
Mam nadzieję, że pomogłem. Jeśli będziesz potrzebował to wyślę Ci kodowanie które jest u mnie.Pozdrawiam
Mariusz
Komentarz
-
-
Ja swje radio skoda symphony pod taki emulator kodowałem z tych tabelek http://img651.imageshack.us/g/my01166.gif/ moze u ciebie tez da rade wrazie co spisz stare kodowanie :lol:
Komentarz
-
-
Witam.
Zmieniarka zainstalowana. Zadziałała bez żadnych problemów i potrzeby aktywacji. Urządzenie umieściłem w schowku pasażera, a przewód poprowadziłem przez otwór od wyłącznika poduszki pasażera. Wszystko pięknie działa i jestem bardzo zadowolony.Pozdrawiam.
Błażej
Skodzinka z wyciętym DPF
Komentarz
-
Komentarz