dłubanie 1.8 TSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sazad
    RS
    • 2008
    • 1520
    • Rapid Spaceback (NH1)

misiek^wro, robiłeś jakiś program w swojej? bo ja się zastanawiam - jak tak to podeślij kilka informacji na PW
    Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• rOBERTO795
      RS
      • 2009
      • 3465
      • Octavia III (5E3)
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez greenhorn
      Teraz masz fajne, cichociemne, w miarę szybkie i przyjazne w użytkowaniu auto, jeśli zrobisz z tego 300+ to może i będzie się odpychało, ale XX dni w roku będzie stało z powodu miliona różnych pierdół, a na wakacje będziesz bał się tym jechać "bo może się wysrać".

Mam tego typu "ofiarę" w garażu i mimo, że auto spuszcza chłostę evo X, to w codziennym użytkowaniu jest bardzo uciążliwe i niepraktyczne. Dlatego po bułki bujam się TSi po programie.

Kluczem do jeździdła na codzień powodującego banana na twarzy bez drenażu kieszeni i straty nerwów jest kupienie odpowiedniej bazy i potraktowanie jej z głową.

Nie chcesz skazywać siebie ani rodziny na hardcore typu impreza lub evo - zainwestuj w lekko używane S3+program+wydech, albo,jeśli czujesz się na siłach, BMW 335i + program i wydech. Gwarantuję Ci, że efekt będzię dużo bardziej satysfakcjonujący i bezawaryjny niż jakakolwiek octavia FWD z pierdylionem koni.

Myślę, że nie tylko ja widziałem i słyszałem niekończące się, frustrujące, kosztowne, nierzadko śmieszne historie tuningu posiadanego auta za wszelką cenę, których możnaby uniknąć gdyby właściciel podjął męską decyzje w odpowiednim momencie.

Się rozpisałem się. Suma sumarum:
      Chcesz mieć 300 + dające frajdę z codziennego użytkowania? Zmień samochód.
      Chcesz mieć 300 + w octavii 1.8 tsi? Szykuj kasę. (zapewniam Cię że wydasz więciej niż 10k PLN, o kosztach niematerialnych nawet nie wspominam)

P.S. nie czaję mitomanów mówiących o jaraniu laka na trójce w 300 konnych autach FWD - albo nie potrafią jeździć, albo mają źle fury zestrojone, albo mają opony po wuju, albo wszystko razem wzięte...
      masz 100% racji ale jak znam Artura to wiem ze i tak to zrobi- my mocno nieseryjni jesteśmy a zarazem niereformowalni. Ważne aby było wszystko zrobione z głową. Nie wiem jak wydech i IC w TSI. ale myśle że mozna tam cos poprawic i wtedy granica 300 KM juz bedzie znacznie bliżej.
      OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )

DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138

Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.

Komentarz

• greenhorn
        Classic
        • 2010
        • 32

Zamieszczone przez hotrain
        greenhorn, przypomnij proszę gdzie robiłeś program do swojego CDAA? Ile masz teraz nakręcone kilometrów po programie?
        BTW - tez mnie ciekawi co to za killer w garażu.
        Żaden killer, volvo V40 T4 na nieseryjnej turbinie. Po prostu evo X w serii jest wolne.

Octavia robiona była u Mastersa przy 1500 km przebiegu. Teraz ma nalatane 43 000km i czuje się świetnie

Komentarz

• Ayu
          RS
          • 2009
          • 4154

greenhorn, dzięki za info!

Komentarz

• zwirek75
            Ambiente
            • 2009
            • 105

Chyba w temacie:
            Tomek

Komentarz

• _tm_
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 2333
              • Superb III (3V3)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez zwirek75
              Super! Coś czuję, że za jakiś czas pogadam z Rogalottim czy da się na k04 zrobić płaskie 340Nm (z powodu DSG nie chcę więcej) w szerszym zakresie obrotów, żeby pociągnąć moc tak jak u Ciebie
              S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
              Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
              -------------------------------------------------------------------------
              O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
              O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
              O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

zwirek75, wyszło zajebiście, jeśli to nie jest jakaś tajemnica, napisz proszę ile kosztowała Cie ta impreza?

Komentarz

• Ayu
                  RS
                  • 2009
                  • 4154

zwirek75, nie mam pytań! Gratulacje

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez zwirek75
                    to musimy sie kiedyś ustawić w krakowie ale jeszcze nie teraz
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...