[O1] Siłowniki maski FK Automotive

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzegorzp
    Drive
    • 2008
    • 90

dzięki za namiar, nie umiałem znaleźć,

czy masz takie zamontowane?
    widziałem też milotec-a za 270zł co jest trochę za dużo,
    a te fajnie że tanie, tylko czy się nie posypią za miesiąc przy pierwszym mrozie,
    w internecie można znaleźć trochę negatywnych opini o jakiś tanich siłownikach do OI, że się szybko psują i nie pasują. Te z linka są P&P?

Komentarz

• Kajtiii
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 291

To sa te same które mam ja. Nie jest to P&P niestety. Ale odrobina wyobraźni i wszystko działa tak jak opisałem wyżej.

Komentarz

• grzegorzp
        Drive
        • 2008
        • 90

czyli jak nie mam na zmianę oryginalnych końcówek, tak jak Ty miałeś,
        to w ogóle nie będzie pasowało
        jak widzę na Twoich zdjęciach jak zagina się górna końcówka, to się nie dziwię, że jak ktoś próbował zamontować to na tych z kompletu to mu się ułamało.

Komentarz

• Kajtiii
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 291

No pomimo tego że i na aukcji i na stronie KF pisze wyraźnie że są to lifty dedykowane do O1 to niestety tak nie jest. Jeśli nie wymienisz końcówek to po prostu nie da się ich założyć bez uszkodzenia siłownika lub innych elementów.
          A u mnie końcówki są fabrycznie zagięte bo pochodzą od siłowników tylnej klapy. Akurat świetnie pasują

Komentarz

• kamil92x
            Rider
            • 2010
            • 701
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ja mam na orginalnych końcówkach założone tylko trzeba je trochę rozszlifować żeby założyć
            Octavia ASZ/RS
            Jetta A5

Komentarz

• Kajtiii
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 291

A jesteś pewny, że teraz trzymają się doskonale i że np nie ześlizgną się z bolców podczas zamykania maski, co może spowodować jej uszkodzenie? Ja myślałem nad małym szlifem ale jak popatrzyłem że nie będzie się to zbyt pewnie trzymało to zdecydowałem o dołożeniu końcówek z siłowników tylnej klapy. A z resztą, daj parę fotek jak możesz, to porównamy sobie jak to wygląda

Komentarz

• kamil92x
                Rider
                • 2010
                • 701
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Te siłowniki są zamontowane już ze 3 lata i jeszcze nigdy nie spadły i nie poobcierały nic. Jutro za dnia zrobię kilka fotek to wrzuce tutaj
                Octavia ASZ/RS
                Jetta A5

Komentarz

• Kajtiii
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 291

Spoko, bo w sumie jak montowałem to nie widziałem sensownego rozwiązania montażu na oryginalnych częściach. Chętnie zobaczę jak tego dokonałeś

Komentarz

• grzegorzp
                    Drive
                    • 2008
                    • 90

ja też jestem bardzo ciekawy,
                    bo 270zł za miloteca to trochę za dużo dla mnie, i kusi mnie że za FK trzeba zapłacić niecałą stówkę
                    ale boję się sytuacji że teraz zapłacę 100zł a potem się okaże, że to się rozpadnie i jeszcze narobi zniszczeń i i tak trzeba będzie miloteca kupić za 270zł

Komentarz

• kamil92x
                      Rider
                      • 2010
                      • 701
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

No więc mam fotki:
                      Tak w całości wygląda

Tutaj podszlifowane główki mocujące:

Główki były szlifowane czymś takim:

Na allegro to się nazywa "Frez Trzpieniowy Do Metalu"
                      Octavia ASZ/RS
                      Jetta A5

Komentarz

• grzegorzp
                        Drive
                        • 2008
                        • 90

przyszły do mnie siłowniki, i niestety nie mają otwory "na zewnątrz" tak jak na zdjęciach, tylko pod kątem 90st. rozmawiałem ze sprzedającym, bardzo miły człowiek, powiedział że poszuka taki mocowań które będą pod kątem i da mi jutro znać.
                        (w końcu skądś na tym zdjęciu się wzięły- czyli któryś z zestawów tej firmy powinien mieć takie mocowania)
                        jeżeli by się udało to będzie super, a jak nie to chyba będzie trzeba rozwiercać

na innej aukcji też znalazłem zdjęcie że są pochylone mocowania, ale nie wiem czy nie jest tak jak w tym przypadku, że na zdjęciu co innego a na prawdę co innego

przyszły do mnie takie z mocowaniami pod kątem 90st. a na zdjęciu do aukcji były takie

[ Dodano: Wto 17 Sty, 12 11:29 ]
                        dotarły do mnie mocowania, ale sprzedawca wysłał tylko dwa :evil:
                        które mocowania według was mniej trzeba rozszlifować? górne czy dolne?
                        Załączone pliki

Komentarz

• Kajtiii
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 291

Z tego co tak patrzę to chyba cieszę się że zrobiłem te mocowania po swojemu. Bez urazy ale te które pokazujecie wyglądają jak wyciagnięte ze śmietnika, a przez szlifowanie zdarliście "chrom" i będzie to ślicznie rdzewiało psując efekt estetyczny. Nie chodzi mi o krytykę a tylko o porównanie pod względem wyglądu.

Swoją drogą dziwię się bardzo że producenci takie jaja robią. Oferują pochyłe chwyty a przychodzą płaskie. Przecież Octavia nie jest jakimś tam rzadkim modelem i można robić właściwe zestawy... Jakiś bezsens. Wiadomo, Milotec robi wszystko ok ale cena jest chyba efektem jakichś schizofrenicznych przemyśleń.

Komentarz

• grzegorzp
                            Drive
                            • 2008
                            • 90

ja jeszcze nic nie szlifowałem,
                            więc zdjęcia które widzisz są jednej osoby,
                            mi też to średnio się widzi...
                            no ale co lepszego zrobić?
                            mam dwa mocowania pochyłe, więc na dół lub górę starczą,
                            a co z drugą stroną?
                            szukać na szrocie plastikowych?

Komentarz

• Kajtiii
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 291

Ja założyłem plastikowe z siłowników tylnej klapy i wszystko działa bez zarzutu i dobrze wygląda. Według mnie to jedyny skuteczny i bezpieczny sposób żeby to miało ręce i nogi. Może ktoś ma inne dobre pomysły ale ja ich nie znam. Ja jestem zadowolony a to najwazniejsze

Komentarz

• grzegorzp
                                Drive
                                • 2008
                                • 90

podpiłowałem to ustrojstwo, wyszło, jak wyszło... tragedii nie ma.
                                pilnik miałem kiepski, więc zajęło mi to ze 3godziny, ale wygląda na to że jest ok, :?

ZAZNACZAM
                                gdyby nie para mocowań pod kątem, to moim zdaniem nie dałoby się tego bezpiecznie bez naginania zamontować, bo górne zawiasy pracują na dużym kącie rozwartym, więc nawet te lepsze mocowania, musiałem rozszlifować. :?

no i tyle, mod udany

Komentarz

• coca-cola1
                                  Drive
                                  • 2012
                                  • 86

Witam . Ma ktoś u siebie założone siłowniki maski chodzi mi o octavie 2. Można to jakoś zamontować w łatwy sposób??

Komentarz

Pracuję...