Co to znaczy bez przeróbek - wymienić tylko turbo?
szukaj tematu maru123 - on chciał wymienić bkd na bmn (turbina z RSa) ale coś tam nie wyszło, więc poczytaj w temacie... - moce około 195 KM 410NM
ile chcesz wydać? może się okazać, że druga opcja (i chyba nie wiele droższą) jest bigT z mercedesa i moce w granicach 230 KM i 440Nm - szukaj w galerii Nasze Auta opisu w aucie piramida i sesik - tutaj wymiana wydechu i zabawa z dolotem
Witam czy ktos wymienial turbo z octavi 2.0 TDI BKD na cos mocniejszego ale bez wiekszych przerobek
fachowcy za włożenie turbiny z bmna biora około 5tys zł jak chcesz to odsprzedam ci moją byłą turbinę wraz z kolektorem za pare złotych i pozostanie tylko to założyć i wystroić :szeroki_usmiech
Na takim turbo będziesz miał spokojnie 200/400, ewentualnie wsadzić też można hybrydę w miejsce orginalnej ale odnosnie hybryd niech sie fachowcy wypowiedzą :szeroki_usmiech
[ Dodano: Czw 05 Maj, 11 19:48 ]
Zamieszczone przez Maru 123
OctaviaRS TDi, już rozmawiałem z hubi2000, :wink: sprawa nie jest tak prosta i tania :roll:
chłopaki z bielska nie mieli żadnych problemów z takim setupem więc nie wiem co u ciebie poszło nie tak? :roll:
zakładam, że kolega piramida, mnie poprze w stwierdzeniu, że jak wymieniać turbo to tylko bigT
Maru 123, nie wypiowiem się czy praca jest prosta, ale chłopaki z ECU złożyli autko piramidy w 4-5dni 8) 8) (nie pamiętam dokładnie - wiem, że jak go pożegnałem i wsadziłem do pociągu to zaraz był spowrotem we Wro
zakładam, że kolega piramida, mnie poprze w stwierdzeniu, że jak wymieniać turbo to tylko bigT
Maru 123, nie wypiowiem się czy praca jest prosta, ale chłopaki z ECU złożyli autko piramidy w 4-5dni 8) 8) (nie pamiętam dokładnie - wiem, że jak go pożegnałem i wsadziłem do pociągu to zaraz był spowrotem we Wro
Patrząc z perspektywy czasu i możliwości motorowni to tak ale trzeba sie liczyć z tym że wydech do wymiany i pasuje założyć zegary monitorowania silnika a to nam daje prawie sumę pięcio cyfrową :!:
Ale jak robić to raz a solidnie i ma sie spokój a tak to co chwila mało mocy a kasa leci :szeroki_usmiech
Komentarz