Nagrywanie trasy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mrykot
    Drive
    • 2005
    • 85

Nagrywanie trasy

Zamieszczone przez piramida
    Zamieszczone przez arturo_freestyl
    Mihau, nie musi byc duze raz mam ochote na zapierdalacza raz na duże rodzinne powiedzmy ze auto moze byc na "niedziele" i aby sprawiało banana na twarzy
    piramida, gtr moje marzenie lecz ceny jeszcze z kosmosu...
    spoko, za dwa-trzy lata w Ułężu staniemy razem na kresce gt-rami :wink:
    przypomne ci te słowa
  • Subaru
    Rider
    • 2005
    • 640

Nagrywanie trasy

Na jednej z aukcji zakupiłem urządzenie do nagrywania trasy.

(gdy link wygaśnie wpiszcie na ebay DVR Camera Recorder)

Mam jednak problem z podłączeniem tego w aucie, a konkretnie z zamocowaniem. Nie chcę mocować tego na holder (wystarczy że nawigacja jest przyklejona do szyby) tylko szukam jakiegoś innego rozwiązania. Chciałem to jakoś przymocować do lusterka tak żebym nie widział tego z miejsca kierowcy. Zaznaczam że im wyżej zamocowane tym lepiej stąd odpada możliwość położenia tego na desce rozdzielczej (zawęża się pole widzenia). Możecie coś podpowiedzieć?
    Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• emikal10
      Ambiente
      • 2010
      • 105

Można by ten uchwyt z zestawu przykleić taśmą dwustronną do deski albo wywiercić dziurę w desce i przykręcić to na stałe. Może coś pokombinować z podsufitką i jakoś tam to zamocować, zależy gdzie to musi być przymocowane, na dole czy u góry.

Pozdrawiam

Denken ist schwer, deshalb urteilen die meisten.

Komentarz

• Subaru
        Rider
        • 2005
        • 640

Dzięki za odpowiedź. Koniecznie u góry. Ja chciałem to położyć bez tego uchwytu na desce, ale wtedy trzeba dosunąć do szyby przez co zawęża się znacząco kąt widzenia dlatego musi być umocowane jak najwyżej pod szybą. Jedynym takim miejscem jest lusterko bo wtedy z miejsca kierowcy czy pasażera nie widać tego. Nie wiem tylko jak to doczepić

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Subaru, przy nawigacjach garmin było takie kólko co mozna by przykleic na kokpit....a później juz na przyssawke - jak bedziesz zainteresowany to poszukam tego i Ci moge to podesłac

[ Dodano: Pią 06 Maj, 11 20:23 ]
          a moze cos takiego??? https://garmin24.pl/komentarz-166.html
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Subaru
            Rider
            • 2005
            • 640

Ale to jest do przymocowania do deski rozdzielczej tak?

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8160
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Subaru
              Ale to jest do przymocowania do deski rozdzielczej tak?
              tak
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Subaru
                Rider
                • 2005
                • 640

To odpada w takim razie. To musi być jak najwyżej zamocowane żeby jak najwięcej uchwycić. Testowałem to w Foresterze kolegi i u niego można to było powiesić za lusterkiem wykorzystując holder. Tyle że on miał jakieś dodatkowe, większe lusterko zawieszone na swoim (takie płaskie i długie) przez co elegancko kamerka była schowana.

Komentarz

• kowal 2002
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 5161

Subaru, od kilku dni mam ten sam problem :evil: . U mnie akurat holder daje się zamocować po prawej stronie stopki lusterka, ale wkurza mnie to, że ten rejestrator jest bardzo widoczny, więc każde wyjście oznacza jego odpinanie i chowanie ( na razie do kieszeni :P ). Rozebrałem to nawet z myślą, że uda się może prosto odłączyć sam układ przetwornika z soczewką ( ma wymiar ok. 1cm x 2cm ); no i da się, ale trzeba by zdobyć odpowiednie wielozłacza, żeby zrobić ewentualną przedłużkę. Wtedy można by urządzonko wrzucić pod podsufitkę, a sam przetwornik zamocować do szyby. Niestety tu kolejna skucha, bo szyba w okolicach lusterka ma "ramkę z kropeczek" i ta przedłużka musiał by mieć z 10 cm, a nie wiem czy wtedy będzie dobrze działać.
                  Na razie się poddałem ( brak czasu ) ale na pewno coś jeszcze będę działał...
                  Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                  Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Subaru
                    Rider
                    • 2005
                    • 640

kowal 2002, Z boku lusterka i u mnie się zmieści, ale nie podoba mi się że znów coś zasłania mi szybę. Ja myślę trochę inaczej. Chcę zrobić uchwyt w kształcie litery U i przymocować go do lusterka. Wtedy można wsunąć urządzenie. Z punktu widzenia kierowcy wszystko jest ok bo urządzenie jest za lusterkiem od strony szyby i go nie widać.
                    Nie wiem jak Ciebie ale mnie drażni dźwięk który co 2 minuty (w zależności od ustawień) zaczyna pikać, informując że zapisuje nowy plik. Można to jakoś wyłączyć? Bo wyłączenie audio powoduje tylko to że głos się nie nagrywa. Czy trzeba wylutować ten głośniczek?

Komentarz

• kowal 2002
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 5161

Subaru, u mnie ten dźwięk pojawia się tylko na początku i końcu nagrywania, a nie przy każdym nowym pliku. Ale teraz przyuważyłem, że ja mam ten niższy model bez HDMI.

Dla mnie ideałem był by taki montaż, żeby urządzenia nie było widać z zewnątrz ( poza obiektywem ) ale bez demolki tego ustrojstwa to niewykonalne.
                      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Subaru
                        Rider
                        • 2005
                        • 640

Też bym tak chciał, tylko nie wiem jak się za to zabrać. Nie chcę rzeźbić lusterka, ale inaczej chyba nie dam rady. Do urządzenia nie muszę mieć dostępu, do wyświetlacza też. Ale muszę mieć możliwość wyjęcia karty bez demontowania połowy auta. Muszę rozebrać to swoje cudo i zobaczyć jak to wygląda w środku i czy jest możliwość odłączenia optyki od reszty. Jak już mówiłem trzeba by to upchnąć (a przynajmniej optykę) w pobliżu górnej części szyby

Komentarz

• piotrcar
                          Rider
                          • 2010
                          • 641

panowie a moge was zapytac po co wam te kamery?
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• jakubd
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 165

A to akurat proste: w razie kolizji łatwiej ustalić kto był winny. Ja razu pewnego testowałem uchwyt między siedzeniami i jakiś kolo omijając przeszkodę wbił się we mnie od prawej, po czym mówił że miał pierwszeństwo, bo z prawej, a do tego to ja wjechałem w niego. Film rozwiązał sprawę od ręki.
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

Pracuję...