hotrain, Te Nokany mam 3 sezon. Opony uważam za przeciętne. Na suchym i mokrym nie mam zastrzeżeń ale za to na śniegu i błocie pośniegowym uważam, że są słabe.
A jaki masz rozmiar i na jakim ciśnieniu się wozisz?
Zamieszczone przez leszekmw
Zamieszczone przez granacik
ale za to na śniegu i błocie pośniegowym uważam, że są słabe.
Bo to asymetryki.
i ja je wypróbuję w tym roku , sprzedałem moje używane conti w doskonałych pieniążkach , a że poszło do góry wszystko bardzo a nokiany miałem w dobrej cenie to pomyślałem że pojeżdżę i ja z sezon na nich... .
ale na razie jeszcze na letnich pomykam...
To jak zachowują się dane opony zależy od całego projektu a nie rodzaju bieżnika. Akurat opony asymetryczne to najbardziej zaawansowane opony. O wiele lepsze od symetrycznych i nie posiadają wad opon kierunkowych. Pozwalają skonstruować bieżnik w zależności od jego miejsca na oponie i cech jakim to miejsce ma się charakteryzować. zewnętrzna część i barkowa za kierowalność, trzymanie w zakrętach, środkowa i wewnętrzna za dobre odprowadzanie wody, hamowanie i trakcję - możliwość przekazywania siły napędowej. W wyczynowym sporcie samochodowym najbardziej zbliżonym do poruszania się po normalnych drogach, czyli w rajdach,,,, najlepsze opony na luźne i śliskie nawierzchnie są asymetryczne. :?
peb, tylko ja mam dokładkę, w wersji po FL nie ma dokładek, a ta jest przyklejana lub przykręcana do spodu zderzaka
zastanawiam się czy moją seryjną można zamienić na taką :roll:
To biały kruk. Nie do dostania nawet w ASO. Oni tam już prawie nawet nie pamiętają, że coś takiego było u nich przez jakiś czas dostępne. Sprawdzałem temat rok temu. Dostępne są natomiast dokładki tuningowe MILOTEC na tej stronie http://www.agauto.sk/pl/detail/spoil...ift-10628.html - w dziale MILOTEC - przednie części. Jest tam też szczegółowa instrukcja montażu. Cena, jak widać w linku, niestety "miażdży suty" . Lepiej już kupić cały zderzak do RS'a. Jeśli pomogłem to klik
adamusiek, też o niej myślałem, jest tylko jeden minusik, ten zderzak ze zdjęcia popękany jest i trza by spawać, bo jeżeli tą dokładkę przykleili jak Bozia przykazała to może być problem z jej demontażem bez uszkodzenia :wink: Tak samo było w merivie jak dopadłem dokładkę Irmschera, mój lakiernik stwierdził że lepiej malować zderzak z dokładką niż oddzielać bo on głowy nie da czy dokładka przeżyje taką operację.
Skfarek, może masz i rację
za samą dokładkę koleś chciał 200, do tego zderzak po FL i wychodzi prawie tyle co ori RS
spawanie tego też trochę będzie kosztowało i znowu dochodzimy do ceny RSa
dlatego wycofałem się z jej zakupu, zobaczymy co czas przyniesie
nie wiem czy są osoby, które kupują te dokładki nowe :roll:
zepter00, już wcześniej o niej czytałem na stronie z Twojego linku, ale za dobre chęci +
oryginalny zderzak w ASO kosztuje 800 zł można jeszcze wytargować jakiś rabat więc ta dokładka za ciut ponad 500 zł jak dobrze widziałem- ludzie litości :diabelski_usmiech
Komentarz