To ja pozdrawiam właściciela O1 stojącej często (np dzis) na parkingu NATPOLu na warszawskim Ursynowie Wcześniej z daleka nie wiedziałem o co chodzi z tym oznaczeniem OCP Myślałem że to coś jak OPC Opla
Przymierzam się do zakupu Koni Sportów ale mam kilka pytań do osób które juz na takich jeżdza albo jeżdzili:
Jak wyglada regulacja twardosci z tyłu w Octavii bo z tego co słyszałem Koni reguluje się pokretełkiem na górze amora...czyli z tyłu to niemożliwe...nie ma regulacji tyłu czy jest regulacja od dołu?
Jakie sa wrazenia z jazdy przy maksymalnym i najsłabszym ustwieniu twardosci?
Czy bedą dobrze pracować ze spręzynami -35mm ( weitec)?
Moze jakieś namiary w wawie na miejsca z dobrymi cenami ?
regulacja tylko i wylacznie po podniesieniu auta na podnosniku - najlepiej niech wyjasni dobrygrzeswawa - on ma zamontowane i jakos sobie radzi - ale nie jest to proste - trzeba sie troche ubrudzic
Witam
generalnie zawieszenie jest bardzo fajne z przodu regulujesz po podniesieniu maski a z tyłu trzeba odkrecić amor ( reguluje się chyba przez kręcenie tłoczyskiem ). Ja regulowałem tylko raz przy zakładaniu ( przód na maxa i tył +30% ). Jest dosyć komfortowo ( często pocinam z rodzinką) a prowadzenie o niebo lepsze, ale zaczynam myśleć o tym stabilizatorze od eibacha bo autko jednak się troche przechyla. W zestawieniu z 17 " fajnie wygląda i jeździ.
sprężyny mam eibacha -35mm ( czerwone ), różnicy pomiędzy ustawieniam max i min za bardzo nieodczuwam ( no ale ja nie koneser :lol: )
pozdrawiam
- No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk
Jabar1975, w sumie to Ty przechyliłeś szale na stronę KONI ale do rzeczy
Tak jak pisze michu,przód reguluje się małym plastikowym pokrętłem po podniesieniu maski natomiast tył to niestety inna bajka. Ktoś wymyślił w Skodzie że amorek będzie mocowany od góry nie w komorze bagażnika a na zewnątrz. Dlatego też aby móc przestawić twardość trzeba odkręcić tylko górne mocowanie amorka i tłoczyskiem wyregulować odpowiednie ustawienie
różnicy pomiędzy ustawieniam max i min za bardzo nieodczuwam ( no ale ja nie koneser :lol: )
michu, to ja nie chce Ci nic mówić ale z Twoim zadkiem jest coś nie tak :wink: No chyba że to wina czerwonych Eibachów. Ja mam u siebie czarne i różnica jest kolosalna między max. a min. Tył mam ustawiony na jeden obrót w stronę max od min. przód natomiast różnie. Drogi jakie tu mamy nie pozwalają na ustawienie tylu "max twardo" ponieważ w takich nastawach auto staje się gokartem
Zamieszczone przez michu
zaczynam myśleć o tym stabilizatorze od eibacha bo autko jednak się troche przechyla
tu uszę Ci przyznać racje, sam myślę o czymś mocniejszym. Daj znać na PW ile ten Eibacha kosztuje
Się troche zagalopowałem.
Zamieszczone przez EŁ
Jakie sa wrazenia z jazdy przy maksymalnym i najsłabszym ustwieniu twardosci?
Wrażenia zaje..ste. Na min.troche twardziej niż seria a na max. gokard
Zamieszczone przez EŁ
Czy bedą dobrze pracować ze spręzynami -35mm ( weitec)?
Myśle że nie będzie żadnych problemów, amorki te współpracują z niższymi spręzynami wzorowo
Zamieszczone przez EŁ
Moze jakieś namiary w wawie na miejsca z dobrymi cenami ?
Tu niestety nie mogę pomóc ponieważ moje były załatwiane w troszkę inny sposób :szeroki_usmiech
Przyjedź na spota, przejedziemy się i sam stwierdzisz
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz