[O1] Jakie immo w liczniku
Zwiń
X
-
[O1] Jakie immo w liczniku
witam serdecznie
czy ktos wie w jaki sposób odczytuje się oznaczenia licznika ?
czodzi mi dokładnie o immo jakie siedzi w liczniku
posiadam licznik 1U0 920 811 B a wymieniłem na 1U0 920 841 G, wszystko zostało zgrane oprócz immo, miga lampka o immo i autko nie odpala, dopiero jak odłaczymy immo wiadomo autko pali.
-
-
Re: Jakie immo w liczniku
Zamieszczone przez Atimanwitam serdecznie
czy ktos wie w jaki sposób odczytuje się oznaczenia licznika ?
czodzi mi dokładnie o immo jakie siedzi w liczniku
posiadam licznik 1U0 920 811 B a wymieniłem na 1U0 920 841 G, wszystko zostało zgrane oprócz immo, miga lampka o immo i autko nie odpala, dopiero jak odłaczymy immo wiadomo autko pali.
Z tego co widzę to wymieniłeś licznik ze "zwykłego" na MAX-DOTa
Komentarz
-
-
witam ;-)
dokładnie, wymieniałem na maxidota z ringami udało mi sie znaleśc za bardzo małe pieniadze, zgrałem eprom i komputer pokazuje wszystko bez najmniejszego problemu, zmieniłem wyswietlane napisy na symbole graficzne, ale muszę wyłączyc immo aby autko odpaliło, aktualnie miga mi lampka immo. Popraw mnie awiacek bo z tego co sie orientuję moze byc kilka mozliwości
sterownik licznika nie może nawiazać połączenia ze sterownikiem silnika ( mój sterownik silnika to EDC 15 VM+2V
trzeba kupić nowe pastylki i zakodować klucze
jak mam zegary stare z immo 2 a nowe immo 3 to beda pasowały bez problemu, jeśli na odwrót to juz nie
Komentarz
-
-
Musisz zrobic adaptacje licznika a pozniej dodac klucze - w obu przypadkach potrzebny jest PIN.
W tej chwili immo blokuje Ci sterownik silnika. W tej chwili masz wywlone immo ze sterownika silnika wiec nie czeka na sygnal od zegarow a kontrolka miga bo nie rozpoznaje klucza.
To Ci powinno pomoc
Pomyślałem, że napiszę tego manuala, ponieważ na naszym forum jest dużo zapytań odnośnie wymiany licznika czy to na duży FIS czy mały, więc myślę że może to przynajmniej części z tych osób ułatwić zadanie i dodatkowo przekonać do wymiany, ponieważ wbrew pozorom nie jest to trudny zabieg. Miałem t...
Moim zdaniem oba liczniki maja to samo immo.
Jaki masz rok tego auta?Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez agralaMusisz zrobic adaptacje licznika a pozniej dodac klucze - w obu przypadkach potrzebny jest PIN.
W tej chwili immo blokuje Ci sterownik silnika. W tej chwili masz wywlone immo ze sterownika silnika wiec nie czeka na sygnal od zegarow a kontrolka miga bo nie rozpoznaje klucza.
To Ci powinno pomoc
Pomyślałem, że napiszę tego manuala, ponieważ na naszym forum jest dużo zapytań odnośnie wymiany licznika czy to na duży FIS czy mały, więc myślę że może to przynajmniej części z tych osób ułatwić zadanie i dodatkowo przekonać do wymiany, ponieważ wbrew pozorom nie jest to trudny zabieg. Miałem t...
Moim zdaniem oba liczniki maja to samo immo.
Jaki masz rok tego auta?
Komentarz
-
-
Nie wiem jak w skodzie ale w VW po 2001 transponderow id48 nie mozna bylo kodowac jeszcze raz, wczesniej tak. Skoda zawsze byla w tyle za VW ale Ty masz EDC15 wiec immo komunikuje sie ze sterownikiem silnika i musisz miec nowe transpondery i tu pewnie jest problem.
Masz moze TACHO? Gdybys mial TACHO i zgral wsady z obu licznikow to mozna sprobowac przepisac klucze ze starego licznika do nowego i obylo by sie bez dokladania kluczyKomfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez agralaNie wiem jak w skodzie ale w VW po 2001 transponderow id48 nie mozna bylo kodowac jeszcze raz, wczesniej tak. Skoda zawsze byla w tyle za VW ale Ty masz EDC15 wiec immo komunikuje sie ze sterownikiem silnika i musisz miec nowe transpondery i tu pewnie jest problem.
Masz moze TACHO? Gdybys mial TACHO i zgral wsady z obu licznikow to mozna sprobowac przepisac klucze ze starego licznika do nowego i obylo by sie bez dokladania kluczy
mam dostep do tego programu ale moze cos robimy zle, pamiętam ze zwykłym wagiem trzeba miec pin starego i nowego licznika przy tacho juz nie...
nio właśnie nad transponderem tez się zastanawiałem, musze poszukać dokładny opis jak postepujemy na programie tacho i kupić nowe pastylki
:-)
Komentarz
-
-
Starych raczej nie zakodujesz
Sprawdz to:
[Select]
[17 - Instruments]
[Meas. Blocks - 08]
Blok 022
lub
[Select]
[25 - Immobilizer]
[Meas. Blocks - 08]
Blok 001
Jesli wartosc w 3 polu jest 1 - transponder nadaje sie do zakodowania w pojezdzie, jesli wartosc jest inna to rzeba miec nowe transpondery
Jak zakodowac klucze za pomoca VAG TACHO?
Wkładasz oryginalny klucz, zapłon, Connect Select ECU, program New Key, wpisujesz PIN, wpisujesz liczbę kluczy i pierwszy jest czyli:
PIN CODE OK!
Selected channel: 21
Number of Old Keys: 01
Test OK!
Programming OK!
Number of programmed keys: 01
Disconnect and switch Ignition OFF,
then back ON with NEXT KEY, and wait 5 seconds!
Tyle ze z tego co pamietam to zeby dodac klucz za pomoca VAG TACHO to trzeba miec stary klucz na ktorym lampka immo nie miga.
Sprawdz jakie masz bledy w liczniku i w sterowniku silnika, wykasuj je, zrob adaptacje licznika do ECU (musiz podac PIN) i wtedy zakoduj klucze. Jak to nie pomoze to pokaz co to za bledy.
Gdyby udalo Ci sie zgrac wsady z obu licznikow to moglbym sprobowac przepisac Ci immo ze strarego licznika do nowego i obylo by sie bez dopisywania kluczy i wystarczylo by wlozyc licznik i lampka wtdy by zgasla.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
zbig10101; 811 B to licznik od benzyny gdyż uprzednio w skodzinie siedział 1,6 benzyna... :-)
agrala, do vag tacho bede miał dostęp w następnym tygodniu, napisałem do gościa od licznika czy ma może klucze z transpondetrem od tego autka, odezwe się jak sprawdze temat według zaleceń, za które oczywiście serdecznie dziękuję :-)
pozdrowionka :-)
Komentarz
-
-
Jak co to pisz na PWKomfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
Jakas kryptoreklama?
Na allegro idzie kupic w tej cenie z przesylka.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
Poradziles sobie?Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
Komentarz