paf, phpBB by Przemo wersja 1.12.5
cena chip tuningu spada ;)
Zwiń
X
-
cena chip tuningu spada
widzieliscie tą aukcje
ciekawi mnie co o tym sądzicie. Może ktoś się nie boi i sprobuje? bo ciekawy jestem wynikuhttp://www.blask-swieczki.pl Zapraszam
-
-
Re: cena chip tuningu spada
Zamieszczone przez olejwidzieliscie tą aukcje
ciekawi mnie co o tym sądzicie. Może ktoś się nie boi i sprobuje? bo ciekawy jestem wyniku
umowmy sie, ze chiptuning to nie jest jakas niewyobrazalna kosmiczna filozofia, PO PROSTU jak wszedzie potrzeba wiedzy i doswiadczenia i jak zawsze jedni robia to lepiej inni gorzej, wybor jak zwykle nalezy do ciebie.
moze ty sprobujesz :?: :twisted:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Nie wiem czy cena jest taka strasznie atrakcyjna, bo program jest wygrywany na ślepo bez strojenia na hamowni, względnie trzeba będzie dodatkowo zapłacić za hamowanie - w aukcji pisze 'możliwe' pomiary, czyli będą kosztowały extra. Wygląda mi na wgrywane gotowce. Kupowanie takich rzeczy przez allegro jest IMO trochę dziwne.
Ja bym wolał wydając kupe kasy dać te pare stówek więcej i mieć pewność, że to co zostało zrobione jest najlepsze i najlepiej pasuje do samochodu.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BioBogonWygląda mi na wgrywane gotowce.
Druga sprawa, ze moze firma probuje wejsc na rynek to i kusi promocyjna cena."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
bezduszny
Re: cena chip tuningu spada
Zamieszczone przez olejwidzieliscie tą aukcje
ciekawi mnie co o tym sądzicie. Może ktoś się nie boi i sprobuje? bo ciekawy jestem wyniku
A co z silnikiem który jest poddany "czipowaniu" ?
Jakoś nie wierzę w takie coś bez strojenia na hamowni.
Komentarz
-
bezduszny
Zamieszczone przez Maicroftbezduszny, Na silnik IMO chyba zaden silnik w PL nie da Ci gwarancji, biorac pod uwage, ze mozna uwalic nawet seryjny silnik. W tuningowym turbine mozna bardzo szybko wygwizdac, przeciez :twisted:
Komentarz
-
danielpoz
-
Zamieszczone przez danielpozpo adresie to ta "firma" znajduje sie raczej w mieszkaniu prywatnym
IMHO bez zaplecza technicznego i sprawdzonej opinii nie podejmę takiego ryzyka.
Sam wczoraj znalazłem tę aukcję i zaprawgnąłem dołożyć parę koników swojej 90-tce ALH, ale chyba będę wolał dołożyć parę stówek i w momencie podjęcia decyzji zlecić to profesjonalistom.
PS. Nie prościej pójść na kompletną łatwiznę łyknąć takie coś ?
Opis powalający :szeroki_usmiech http://www.allegro.pl/item115305934_...egulacja_.html
:szeroki_usmiechPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===PS. Nie prościej pójść na kompletną łatwiznę łyknąć takie coś ?
Opis powalający http://www.allegro.pl/ite...regulacja_.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Zamieszczone przez danielpozpo adresie to ta "firma" znajduje sie raczej w mieszkaniu prywatnymLeon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
bezduszny
taaa.......jak chcą z box'em podnieść moc w silniku SDI o 30%...... to szczęścia zdrowia dla kupujących... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Zamieszczone przez BioBogonNie popadajmy w skrajności. Firma jest pewnie młoda i nie ma renomy, ale to nie znaczy, że trzeba ją z góry przekreślać i się z niej podśmiewać nie mając jakichkolwiek przesłanek ku temu :? A może macie jakieś informacje dodatkowe :?:
Z drugiej strony patrząc na oceny Allegro ludzie są zadowoleni.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Fajne to ogłoszenie na allegro :
"Chip wyposażony jest w regulację, dzięki czemu sami decydujemy o ile podnieść moc w silniku naszego auta"
jakie to proste nie? :lol
No u mnie decyzja zapadła, wreszcie, długo się zastanawiałem, łamałem, odgrażałem... no i wreszcie - w przyszły wtorek jak dobrze pójdzie to "na warsztat go" ! :diabelski_usmiech
Przedtem muszę dokładnie pomierzyć i spisać wartości przyspieszeń by mieć porównanie- zamierzam sporządzić ładną tabelkę porównawczą, być może zainteresuje innych posiadaczy seryjnych AXR :roll:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
bezduszny
Zadowoleni z samej tranzakcji i że po zamontowaniu działa...
Ciekawe jak długo będzie działać dobrze.... ale silnik i turbina.
Komentarz
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Z drugiej strony patrząc na oceny Allegro ludzie są zadowoleni.
A z tym sprzetem to trzeba by pare dobrych k km pojedzic, ale ja osobiscie bym sie bal cos takiego zalozyc
[ Dodano: Czw 20 Lip, 06 10:50 ]
Zamieszczone przez bezdusznyCiekawe jak długo będzie działać dobrze.... ale silnik i turbina.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Wwitam!
Może ktoś opisze jak wygląda profesjonalna i nieprofesjonalna zmiana programu silnika.
Ja posiadam skodę octavię 19tdi 110km, zmieniłem program w jednej z firm, czy było to profesjonalnie?
Wykonali pomiar parametrów na hamowni (dużo hałasu) przed wgraniem programu, pokazali wykresy i stwierdzili, że silnik nadaje się do modyfikacji programu (przebieg mojego auta to 14000 kilometrów).
Podłączyli jakieś kable no i wgrali ten program (mówią, że nie jest to gotowy program tylko modyfikowany do każdego auta indywidualnie, ja myślę ze to kit, programy aut myślę, że są poddawane tej samej obróbce).
Po wgraniu programu znowu pomiar na hamowni, i znowu okazało się, że silnik sprawuje się znakomicie (krzywe mocy i momentu, dymienie), zapytali czy chciał bym może wgrać mocniejszy program lub zmienić jakieś parametry. Stwierdziłem na podstawie hamowni, że moc 135 km i 325 moment (max) wystarczą.
- Czy błoto profesjonalnie?
- Jak wygląda nie profesjonalnie?
Sumując profesjonalnie od nie profesjonalnie myślę, że różni się tylko ceną i pomiarami na hamowni.
Pozdrawiam!1)1,9 TDI rok 2001
333 000 km
110 KM seria - prog. na 135KM
2)2,0 TD rok 2011 140KM
po mod. 187KM
3)2,0 TDI BMW E91 seria 187KM
po mod. 225KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RODROGSumując profesjonalnie od nie profesjonalnie myślę, że różni się tylko ceną i pomiarami na hamowni.
A moje zdanie jest takie ze hamownia to tylko taki finałek.
Auto na ulice trzeba stroic na ulicy czyli pod obciazeniem przy normalnych warunkach.
Co z tego ze na hamowni bedzie piekny wykresic z duza iloscia KM jak w rzeczywiscosci turbina w calym pasmie grubo przesterowywuje....
Moim zdaniem przed chipsem nalezy zdiagnozowac auto np:Vagiem w kluczowych parametrach. Jak nie bedzie zonka to mozna dlubac i po chipsie nalezy takze zczytac parametry w czasie jazdy.
Jak bedzie OK to mozna dla swietego spokoju sie shamowac i zobaczyc jak ladnie przyroslo. Czasem hamownia sie przydaje by np wyrownac moment bo dupo hamownia nie zawsze sie sprawdza w tym ukladzie
Co innego jak priorytetem sa okreslone wyniki (np auto do wyscigow) wtedy na hamowni ustawiamy i stroimy by miec te XXX koni a ze turbina wariuje a dawki szaleja ... kij z tym ma przejechac pare km pod obciazeniem i tyle.
P.S sa jeszcze firmy ktore na obciazeniowce nie dosc ze hamuja auto to jeszcze w tym samym czasie Vaguja ale na allegro raczej tego sie nie uswiadczy :diabelski_usmiechpozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Tunerzy sprawdzaja samochod zarowno VAGiem jak i na hamowni, przed i po.
To, ze ktos nie uzywa albo nie ma hamowni nie oznacza, ze tunerzy, ktorzy maja hamownie nie uzywaja VAG-a.
A w temacie profesjonalizmu:
Odpowiedzialny tuner jak widzi, ze z samochodem dzieje sie cos nie tak, to odsyla klienta, zeby najpierw naprawil auto, a potem do niego wrocil po chipa.
Jak sie np. zacznie slizgac sprzeglo, to sie jedzie do takiego tunera i prosi sie o korekte momentu obrotowego.
W ogole jak sie ma jakies klopoty z autem to mozna podjechac i zapytac co sie moze dziać, itp.
Jak sie np. zalozy wiekszy intercooler, albo wieksza tubine, to mozna podejchac i za symboliczna oplatą otrzymac nowy program pod te graty.
Przykladow mozna podawac jeszcze wiele - to jest wlasnie profesjonalny chiptuning.
Z tunerem z Allegro mozna sobie co najwyzej pogadac przez skype... :lol:
Dla mnie wybor jest i bedzie oczywisty. Samochod to nie bułka w sklepie, zebym zaoszczedzal kilkaset zlotych na chiptuningu a potem sie zastanawial czy wszystko jest okej z autem wartym 80 tysiecy.
[ Dodano: Czw 20 Lip, 06 14:57 ]
BTW: Np. Masters, jak mial jeszcze hamownie inercyjna, po wgraniu chipa i pomiarze na hamowni, wsiadal z klientem do samochodu i jechal na przejazdzke z podpietym VAG-iem, zeby sprawdzic parametry.
Jak jest teraz na obciazeniowce to nie wiem - moze nie trzeba juz jezdzic, bo przeciez ona symuluje warunki drogowe.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSJak jest teraz na obciazeniowce to nie wiem - moze nie trzeba juz jezdzic, bo przeciez ona symuluje warunki drogowe.
Mi zawsze pokazuje po nowym programie na VAGu wszystkie paramatery. Jak sie sprezarka zachwouje w jakich partiach obrotow, etc..."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz