Zamieszczone przez Skodaoctavia
[O2] Atrapy spryskiwaczy do ksenonów
Zwiń
X
-
[O2] Atrapy spryskiwaczy do ksenonów
Witam, wczoraj założyłem do mojej Octavki żarówki z przetwornicami ala Xsenon i dziś dowiedziałem się że są nielegalne m.in. brak spryskiwaczy w zderzaku ( lampy zwykle nie soczewkowe ) itd. Nie mam pojęcia na ten temat przeczytałem kilka tematów i próbuję dowiedzieć się czegoś więcej.
Czy jest jakaś możliwość zamontowania atrapy spryskiwaczy żeby miśki na drodze nie czepiali się i żeby obyło się bez zabrania dowodu rejestracyjnego? Jak to wszystko wygląda czy ktoś ma jakieś pomysły na ułatwienie sobie życia?
-
-
macomm1981, po pierwsze to do zwykłych reflektorów (bez soczewek) montowanie hidów to debilizm bo oślepiasz innych. A i żadne spryski Cię nie uchronią przed zabraniem dowodu rejestracyjnego bo to odrazu widać że dokładane na lewo.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
shado, starałem się delikatniej to napisam no ale zgadzam się w 100%Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Sugeruję demontaż wynalazku puki Policja jeszcze Cię z tymi protezami świateł nie złapała.
Wprawdzie na tym pomyśle już jesteś w plecy, ale bynajmniej zaoszczędzisz na ponownym badaniu technicznym, mandacie, pogoni za dowodem rejestracyjnym i kto wie, czy nie na lawecie i parkingu :hammer"Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
>>Hardware - dobrygrzeswawa<<
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
-
eaglemirek, oby tylko nie z kimś rozsądnym i normalny, ponieważ w nocy tak oślepia, że jezdni nie widać.
Mam nadzieje ze w końcu nasi policjanci nocą wezmą się za takich delikwentów i będą dowody zabierać. Zresztą zastanawiam się jak oni przeglądy przechodzą, bo ja wjeżdżając na przegląd (dbając o własne życie) sam proszę diagnostę, żeby dokładnie sprawdził samochód.
Komentarz
-
-
Re: Atrapy spryskiwaczy do ksenonów
Zamieszczone przez macomm1981Czy jest jakaś możliwość zamontowania atrapy spryskiwaczy żeby miśki na drodze nie czepiali się i żeby obyło się bez zabrania dowodu rejestracyjnego? Jak to wszystko wygląda czy ktoś ma jakieś pomysły na ułatwienie sobie życia?
Ułatw sobie życie i weź to wyrzuć.... Nie dosyć, że oślepiasz ludzi to jeszcze kombinujesz tak, żeby nie zatrzymano CI dowodu.....usiłowanie też jest karalne ...."Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
macomm1981, nie ma nic gorszego na drodze, jak spotkać gościa z HIDami włożonymi do lamp refleksyjnych, oślepia niezależnie czy jedzie z przeciwka czy za mną. W soczewkach są akceptowalne moralnie , ale nie akceptowane wg przepisów. A jazda z xenonami bez poziomowania też jest mocno upierdliwa jeżeli dbasz o innych użytkowników i jeździsz po pagórkowatym terenie, jak np. Ja. I dlatego mając xenony ori ale bez auto poziomowania zrezygnowałem z nich. Dlaczego? Bo jazda z ustawionymi niżej xenonami jest upierdliwa i wymaga większego skupienia.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB,
A przepraszam co ma jazda po pagórkach do samopoziomowania ???
To reaguje wyłącznie na różnicę położenia przedniego i tylnego wahacza względem nadwozia i tyle. Jak będziesz jechał na wzniesieniu, to osiągając szczyt oślepisz wszytko w okolicy. Tu nie ma żadnej poziomnicy, żeby lampy w poziomie trzymać, bo to bez sensu.
Z drugiej strony to już chyba lepiej kupić ori ksenony i założyć bez poziomowania niż wkładać hidy do refleksów. Soczewki to inna bajka.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
to nie jest tak że jestem kolejnym bezmyślnym kierowcą który chce szpanować xsenonami. zdecydowanie potwierdzam że rozważnie podchodzę do tematu dlatego chciałem podpytać Was o radę. Jeżeli takie żarówki nie sprawdzają się w jeździe po ulicach to co zrobić żeby faktycznie założyć ksenony z prawdziwego zdarzenia. Wymienić zderzak na taki który posiada spryskiwacze + wymiana na lampy ksenonowe? Czy jest możliwy montaż na starym zderzaku? Zdecydowanie jestem laikiem w tej dziedzinie więc prośba o porady jak to dostosować i jakie są koszty
Obniżyłem póki co poziom na najniższy jaki się da żeby nie waliło ludziom po oczach ale mam zamiar jak najszybciej przestawić się na lepszą opcję żeby obyło się bez mandatów czy zabierania dowodu rejestracyjnego.
Komentarz
-
-
Musisz zrobić następujące elementy:
Kilka osób robiło to już na forum:
1. Nowy zderzak
2. Nowe reflektory ksenonowe
3. Instalacja spryskiwaczy
4. Układ samopoziomowania reflektora
Tak na marginesie, wiem jak wygląda to w mojej skodzie -oryginalna instalacja- i podziwiam osoby którym chciało się włożyć tyle pracy w montaż ksenonów - wygląda to na niezły kawał roboty.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bresiu1. Nowy zderzak
na forum jest tutorial jak dołożyć spryskiMoja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422
Komentarz
-
Komentarz