Panowie mocowanie musi byc uniwersalne co z tymi co maja sportowe
Wałek GMS
Zwiń
X
-
Wałek GMS
Więc tak...
Zakupiłem właśnie kilka dni temu (zamówiłem troche wczesniej) wałek we firmie znanej wam pod nazwą CompSport.
Co prawda montaż wałka jest w cenie ale odległość spowodowała że padło na samodzielny montaż.
Zakupiłem również komplecik szklanek-popychaczy oraz panewki pod wałek na wszelki wypadek gdyz mam juz 130 000km.
Troche o cenach:
-wałek pewnie nie zdradze tajemnicy 2000zł
- szklanki serwis VW 93zł za sztukę (sporo), ale dostałem taniej
- panewki 30zł za półpanewkę
Zamieszczę zdjęcia częsci wraz z numerami jakby ktoś chciał szukać takich części.
Wałek

panewki

i szklanki

Montaż w poniedziałek po południu, porobie troche fotek maże nie bedzie to 100% instruktaż ale może sie przyda.
Pozrodużo KM/i jeszcze więcej Nm
-
-
ja bardziej jestem ciekaw, jak to się przełoży na czasy. Ze swojego doświadczenia (skrzywionego miejscem, w którym mieszkam i asfaltem, jaki tu można spotkać), wiem, że FWD to hooownoZamieszczone przez ZiomalNo no jestem ciekaw , będziesz hamował w Wawie czy u nas?
pzdr

Pozdr!
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
raczej 10, moze kilka wiecej bez zmiany turbiny, ale oczywiscie zycze jak najwiecejZamieszczone przez ZiomalTo już będzie podchodzić pod Mustanga , Po tym wałku to myślę że dojdzie z 20-30 KM :wink: Tymon, pozdrawiam Twojego ogiera i kierownika.
k
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
10? hmm skoro turbo ma ARL to na co zmienić ? sorry za OT : MisiekWAW, jak Ty jeździsz że takie spalanie masz :diabelski_usmiechZamieszczone przez MisiekWAWraczej 10, moze kilka wiecej bez zmiany turbiny, ale oczywiscie zycze jak najwiecejByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
na wieksze :lol: turbina od ARLa wystarcza na <200 a z wałkiem na <210KMZamieszczone przez Ziomal10? hmm skoro turbo ma ARL to na co zmienić ?Zamieszczone przez MisiekWAWraczej 10, moze kilka wiecej bez zmiany turbiny, ale oczywiscie zycze jak najwiecej
znaczy że tak mało pali :?: no właśnie ostatnio coś spokojniej jeżdżę :P jakby Ci to pokrótce wyjaśnić... czymś te kunie trzeba karmić, a jak dodatkowo połowę trasy stoi się w korku to spalanie wygląda tak jak wygląda 8)Zamieszczone przez Ziomalsorry za OT : MisiekWAW, jak Ty jeździsz że takie spalanie masz :diabelski_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
skoro Tymon, poruszyłeś ten temat to spytam : Ile coś takiego kosztuje ? i jeszcze takie głupie pytanko: Turbosprężarka jest jedna i nie dzieli się na te do diesli i do benzyn tak?Zamieszczone przez TymonNp na GT20 bądz GT22Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Jak najbardziej sa inne. Przede wszystkim w benzynach nie stosuje sie sprezarek VNT.Zamieszczone przez Ziomali jeszcze takie głupie pytanko: Turbosprężarka jest jedna i nie dzieli się na te do diesli i do benzyn tak?
Co nie zmienia faktu, ze mozna probowac zalozyc jedne do drugich, pozostoje tylko kwestia montazu i wystrojenia."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
a nowe 911 turbo? ma nawet dwie takie (ponoc swieca w nocy - oczywiscie nie same od siebieZamieszczone przez PurchawaPrzede wszystkim w benzynach nie stosuje sie sprezarek VNT.
)oj chyba malo realne i mocno nieoplacalne, lepiej zapodac jakies g20 albo i wieksza. Zreszta ludki w SI tez zmieniaja turbiny na wiekszeZamieszczone przez Ziomalprzeszła mi myśl o założeniu turbo z Subaru Imprezy STI WRX
przy jakims wiekszym garret'cie i mocy powyzej 240KM to juz sie trzeba mocno zastanawiac nad zakuciem dolu (zdaniem takiego laika jak ja - no chyba ze sie myle)nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
No to jest pierwszy mi znany przypadek i chyba jedyny na swiece w seryjnym aucie.Zamieszczone przez Jabar1975a nowe 911 turbo? ma nawet dwie takie (ponoc swieca w nocy - oczywiscie nie same od siebie"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zgadza się. To jest pierwszy przypadek na świecie, kiedy w seryjnym samochodzie z silnikiem benzynowym zastosowano ten rodzaj turbiny.Zamieszczone przez PurchawaNo to jest pierwszy mi znany przypadek i chyba jedyny na swiece w seryjnym aucie.Zamieszczone przez Jabar1975a nowe 911 turbo? ma nawet dwie takie (ponoc swieca w nocy - oczywiscie nie same od siebie
Komentarz
-
-
Hmm ostatnio wyczytałem że C5 jest bi-turbo ale nie pamiętam czy to diesel czy benzyna. Coraz bardziej się zastanawiam nad wzmocnieniem Czeszki i jak robić to po kolei żeby szybko się nie znudziło. Sorry że tak pytam ale nie chce dać ciała potem , w przyrost będzie większy po gt20 czy ARL ? Planuję 150 KM przy programie , wtryskach i turbo ( Seria ASV)Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
jeżeli planujesz 150KM, a nawet w tym wątku napisano, że turbina ARL wystarcza na <200KM to po co Ci GT20 :?: :roll:Zamieszczone przez ZiomalCoraz bardziej się zastanawiam nad wzmocnieniem Czeszki i jak robić to po kolei żeby szybko się nie znudziło. Sorry że tak pytam ale nie chce dać ciała potem , w przyrost będzie większy po gt20 czy ARL ?
prawde mowiac toZamieszczone przez ZiomalPlanuję 150 KM przy programie , wtryskach i turbo ( Seria ASV)
bo było już o tym dziesiątki razy :?
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
doskonale o tym wiem , jestem ciekaw czy gt20 jest wydajniejsza od ARL . MisiekWAW, znów zaskakujesz spalaniem :szeroki_usmiechZamieszczone przez MisiekWAWprawde mowiac to bo było już o tym dziesiątki razyByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ziomaldoskonale o tym wiem , jestem ciekaw czy gt20 jest wydajniejsza od ARLZamieszczone przez MisiekWAWprawde mowiac to bo było już o tym dziesiątki razyZamieszczone przez TymonNp na GT20 bądz GT22 :twisted:Zamieszczone przez Ziomal0? hmm skoro turbo ma ARL to na co zmienić ?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-

Komentarz