Wydłużenie 5 ostatniego przełożenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • topi74
    Classic
    • 2009
    • 9

Mam 138000 przebiegu i nic w nim nie naprawiam. Raz tylko mial przy okolo 70000 km czyszczone kierownice turbiny i to wszystko jesli o silnik chodzi. W pazdzierniku kupilem nowy akumulator bo mialem 7-letni jeszcze fabryczny. W trasie samochod chodzi jak pszczółka: na trasie Olsztyn Gdańsk i powrot spalanie 4.2 4.4 :-) a dlaczego pytasz? :-)
  • ulis
    Drive
    • 2008
    • 79

Witam!

Moja Zielona Strzałka w poniedziałek jedzie już na porządny pobyt w warsztacie i będzie bardzo mocno rozdłubana i wpadłem na pomysł żeby zmienić ostatnie 5 przełożenie w mojej skrzyni. Wiem, ze kiedyś czytałem ale nie mogę tego tematu znaleźć (Szukajki 0,5h używałem:P). Proszę o pomoc osoby, które mogłyby mi jakoś pomóc.

Dziękuję za pomoc
    moja maszyna

Komentarz

• zepter00
      RS
      • 2008
      • 2304

Napisz do DGW - (Dobry Grześ Wawa). Wiem, że on modził przełożenia w swojej skrzyni i na pewno jest zorientowany
      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Udesky
        RS
        • 2007
        • 1692
        • Octavia I (1U2)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Albo do Dariuspol pamiętam, że kiedyś się tym chyba interesował. Nawet znalazł coś, ale cena tego była porównywalna, albo wyższa w stosunku do nowej (używanej) skrzyni z dłuższymi przełożeniami.
        W Polsce nie ma kryzysu.
        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Tony065
          RS
          • 2009
          • 2487
          • Octavia I (1U2)
          • ARX 1.8 20VT 150 KM

jak rozkminiałem temat wydłużenia 5b, to o mało nie pękłem ze śmiechu, jak gadałem ze specami od skrzyń. cena wymiany 1 zębatki oscylowała w okolicach 800-1k zł. efekt byłby taki, że przy 130km/h miałbym ok. 2500rpm. kupa roboty i kasy a frajda marna. już lepiej w tych pieniądzach zrobić swap skrzyni 6b. wiem, że do wymiany są /oczywiście oprócz skrzyni / : półosie, rozrusznik, zdaje się że wybierak i gałka biegów, ale efekt lepszy a stare graty można sprzedać. ogólnie skrzynie w OI mają przełożenia jak traktor, no może poza 1.8T, tak więc trzeba szukać coś z vw, s lub oooo.
          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
          @ by Tune-up Gdańsk
          TDI VP++ i jeszcze rośnie
          Antek

Komentarz

• Udesky
            RS
            • 2007
            • 1692
            • Octavia I (1U2)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Tony065
            już lepiej w tych pieniądzach zrobić swap skrzyni 6b
            Są skrzynie 5b dłuższe od 6b i mniej z nimi roboty. Temat był, oznaczenia skrzyń można sprawdzić.
            W Polsce nie ma kryzysu.
            Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• ulis
              Drive
              • 2008
              • 79

Dziękuję Ci Ślicznie! Już dziś będziemy kombinować

[ Dodano: Sob 17 Wrz, 11 14:32 ]
              Przełożenie zmienione na .658. 237 km/h na hamowni.

Dzięki wielkie raz jeszcze
              moja maszyna

Komentarz

Pracuję...