Zamieszczone przez jarecki2000
[O2] klima manual na auto...
Zwiń
X
-
[O2] klima manual na auto...
Jak w temacie....szukałem po forum, ale troszkę ciężko więc proszę o podpowiedź, ewentualnie podanie linka przekierowującego do odpowiedniego tematu :wink:
w moim aucie mam klimę pół-automatyczną, a podoba mnie się (pewnie jak większości :P ) automatyczna :wink: teraz tak... wyczaiłem w necie, że "pokrętła" kosztują jakieś 200zł, ale czy u mnie wystarczy wymienić tylko sam panel :?: ops: Czy trzeba równiez nagrzewnicę itd.?
pozdrowinka
-
-
BADYL, nie bedę sie rozpisywał szczegółowo bo nie znam nazw części ale jest to GRUBA rzeźba Trzeba pruć cała dechę ponieważ większość sterowania klapami w automatycznej odbywa się za pośrednictwem silniczków a w zwykłej jest ręcznie, no i potem to też kwestia nagrzewnicy i sterowania tym wszystkim to to też trzeba zmieniać Ktoś już to próbował ogarnąć ale koszty były zbyt wysokie.... no chyba że wymienisz całą dechę
Powodzenia
Komentarz
-
-
Wbrew pozorom, nie jest to droga operacja.
Mialem ostatnio goscia z WR, ktory koniecznie chcial nagrzewnice z CZ - upatrzyl sobie jedna, wylicytowal, a ja mu ja za odp. oplata przywiozlem, bo bylo akurat po drodze.
Do tego wyrwal z jakiegos rozbitka kable, bo cudem handlarz nie traktowal ich nozycami i szlifierka + zamowil u mnie nowy panel.
Generalnie nagrzewnica wyniosla go finalnie 300 zl ( stan BDB, praktycznie nowka z 2008 ) za okablowanie zaplacil 150 zl + 300 za panel nowy pod konkretna nagrzewnice ( sa 3 typy i to dosyc istotne ).
ZTCW robocizne rowniez wykonal we wlasnym zakresie, sprawa byla banalna, bo jak sciagnal deske to juz mial wszystko na wierzchu, kable mogl wypinac badz ciac i dolutowywac na tej bazie nowa wiazke. Jedynie sie meczyl z CANem, bo tego chyba nie bylo, jednak calosc ogarnal w wolny weekend, bo wrocilem z towarem w PT, a w PON juz pisal ze wszystko hula :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezno i dołożyć czujniki temperatury i nasłonecznienia..
Co do czujnika nie wiem, ale mowie - roboty az tak wiele nie ma. Deske sciaga sie w 1.5hByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
dokładnie jak napisał misiek^wro
roboty trochę jest ale nie ma dramatu
podstawa to kupić nagrzewnicę ze wszystkimi silniczkami i kompletną wiązką
jedyne nowe kable jakie trzeba dorobić to ztcw do czujnika nasłonecznienia
czujnik nasłonecznienia oczywiście trzeba dodać
sam od prawie roku planuję taki mod, ale jakoś ciągle czasu brak
może w ciągu najbliższego miesiąca uda mi się ogarnąć tematMoja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422
Komentarz
-
Komentarz