chyba się nie dowiemy co to są te bajpasy, kolega jakiś tajemniczy jest, wiedzę zostawi dla siebie tylko jak będzie miał kolejny problem to się odezwie. wtedy mu odpowiemy że musi udrożnić aortę lub wstawić stenty ... :diabelski_usmiech
kodowanie Park/Steer Assist 1T0 919 475G
Zwiń
X
-
kodowanie Park/Steer Assist 1T0 919 475G
Witam
Wymieniłem w o2 przed fl sterownik parktronika na Park/Steer Assist 1T0 919 475G i jest problem z jego kodowaniem kodowanie jest obecnie 10000b a powinno być 100001
po wpisaniu poprawnej wartości w pomocniku kodowania i zatwierdzeniu wykonaj wyświetla sie błąd ze wartość jest poza zakresem
próbowałem kodować VCDS , VAS PC.
jakieś propozycje.
[/list]
-
-
rrobert, ten sterownik jest z innego auta ( z Golfa )? Nie mam 100% danych, ale wydaje mi się, że jest to już sterownik z innym protokołem transmisji niż ten z OII przed FL. Możliwe też, że nie zgadza się wersja softu tego sterownika z tym co obsługuje OII. Napisz coś więcej o aucie ( rocznik, wersja wyposażenia ), albo najlepiej wklej Autoscan-a auta z VCDS-a, może coś się wymyśli...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
rrobert, no to może być problem z wersją softu w samym module.
Takie same jazdy są przy module sterowania ksenonami, niby numer sterownika ten sam, ale wersja HW/SW inna niż w Skodzie i nie przyjmuje Skodowego kodowania ( też wywala wartość poza zakresem ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Enriquez, o widzisz...
BTW
Osobiście mam wrażenie, że VAG specjalnie zaczyna kombinować z tymi wszystkimi sterownikami/czujnikami i ich zgodnością między sobą, żeby uniemożliwić swobodny obrót nimi poza ASO. Nie wiem czy nie skończy się to kiedyś tym, że każdy zmieniany element elektroniki w aucie, będzie trzeba kodować online w ASO...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
Komentarz