No z tego wynika że niewiele... może poza bardziej "rasowym" dźwiękiem silnika..
Sportowe filtry powietrza - mity i fakty
Zwiń
X
-
bezduszny
Jeżeli się dobrze ten stozek zamontuje (czytaj: prawidłowo) to powinien byc przyrost.
Jeżeli źle to zrobimy jest tylko gorzej...Załączone pliki
Komentarz
-
fajna fota z fajnej strony hehhehe ja zostane przy papierowym bo purchawa pokazal wykresy z rolek i ogolne odczucia tez opisal. a po za tym przyrost mocy rzedu 2 km ehhe nie jest potrzebny.chcialem zmienic bo i tak musze nowy zalozyc ale jesli naprawde roznica jest praktycznie znikoma wiec zostane tradycjonalista :-)L&K moja pierwsza Miłość
Hamulce ATE PD + Klocki TRW
KYB Excel G
Komentarz
-
-
Przepraszam, ze odgrzeje kotleta, ale tez wlasnie zaczalem sie zastanawiac nad nowym filtrem i myslalem o jakims pseudo sportowym K&N albo JR.
Slyszalem ze samochod na takim filtrze lekko sie uspokaja zwlaszcza na nizszych obrotach i ponoc ciut lepiej sie zbiera z dolu. Nie licze raczej na przyrost mocy tylko na poprawe zachowania samochodu, cokolwiek by to mialo znaczyc :wink:
Wiem ze w testach Piotrka nic nie wyszlo, ale to diesel i slyszalem ze w benzynie to zupelnie inna bajka... Ponoc ma to sens...
Co o tym sadzicie :?:
Prosba o pomocDzieki
Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BouliCo o tym sadzicienasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Bouli, odpuść sobie.
Nie ma sensu zmieniać seryjnego dolotu, jak masz seryjny silnik.
Ktoś to zaprojektował tak, żeby było jak najlepiej.
Więc nie ma sensu wymieniać seryjnego filtra, który w zupełności spełnia swoją rolę : One po to są..... Są po to one.... :lol:Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonWięc nie ma sensu wymieniać seryjnego filtra, który w zupełności spełnia swoją rolę : One po to są..... Są po to one....a w takim razie zmienie pytanie.
Jaki w takim razie najlepiej filtr (zwykly, seryjny) :?: Mann :?: Filtron czy inne? Jest jakas roznica :?:Bouli
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BouliMann Filtron czy inne? Jest jakas roznicanasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonBouli, odpuść sobie.
Nie ma sensu zmieniać seryjnego dolotu, jak masz seryjny silnik.
Więc nie ma sensu wymieniać seryjnego filtra, który w zupełności spełnia swoją rolę : One po to są..... Są po to one.... :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryhOwcisnąłem stożek w fabryczną obudowę filtranasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryhOwcisnąłem stożek w fabryczną obudowę filtraBouli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BouliZamieszczone przez ryhOwcisnąłem stożek w fabryczną obudowę filtra
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonNie ma sensu zmieniać seryjnego dolotu, jak masz seryjny silnik.
jego dziełem jest chyba ta płaska plastikowa rura dolotowa przy rozrządzie, tak jak opony matador na fabrycznym wyposażeniu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryhOteraz tylko jeszcze problem z tym małym cieniutkim wężykiem który też powinien być zasilany powietrzem po filtrze. Co z nim koledzy?
Komentarz
-
-
narazie ten wężyk jest podpięty w fabrycznie przeznaczonym dla niego miejscu tylko szpecjalista zastosował sitko z pończochy małżonki buehhehe żeby właśnie syfiastego powietrza nie łapał ale to wg mnie nie jest wyjście i właśnie muszę coś wykombinować żeby do stożka go podpiąć. Kominek rowerowy powiadasz... hmmm
Komentarz
-
Komentarz