ja już zakładam
[O2 FL] Chipowanie nowych TDi - pytanie
Zwiń
X
-
[O2 FL] Chipowanie nowych TDi - pytanie
Mam pytanie o nowe TDi montowane w Skodach - otoz przegladalem cennik i zwrocilem uwage na to, ze oferowane sa 2 silniki TDi o pojemnosci 2.0, ale roznia sie moca (110KM i 140KM) w zwiazku z czym zapytuje, czy mozna dokonac modyfikacji 110 konna jednostke tak jak 140 ? Chodzi mi tu o to, ze 140KM mozna zrobic cos w poblizu 170KM, a wychodze z zalozenia, ze sa to w duzej mierze te same silniki tylko jeden jest zduszony do 110KM. Zastanawiam sie czy modyfikacja 110KM moze dac w efekcie okolice 170KM?
Ps. Nie jestem specjalista w tej dziedzinie dlatego zapytujePozdrawiam
Comcio75
-
-
Co wy piszecie, ze bida - nie kumam - czy Elegance dla 110 rozni sie od tego dla 170?
A czy DSG to takie wazne - dla mnie nie, z wielu wzgledow preferuje manual'a.
Reasumujac, 2.0 TDI 110KM mozna zatruc na 170KM bez wiekszego ryzyka anizeli przy 140 na 170KM, jezeli 110 ma symbol odpowiadajacy 140
Swoja droga bede dzwonil do ECU w poniedzialek.Pozdrawiam
Comcio75
Komentarz
-
-
Na własnym przykładzie mogę powiedzieć co następuje:
Dla nowych silników nie ma nawet konkretnych danych technicznych w książce/instrukcji obsługi. Jak dla mnie żenua.
Skrzynia przy silniku CFHF to M6, opisem technicznym nie powalę. Wiem tylko że na 6 biegu przy 90 km/h ma 1500 RPM. Przy dużym przyroście mocy po chiptuningu prędkość maksymalna może sporo wzrosnąć (obecnie utrzymuje licznikowe 205) przy ~3100 RPM. We wrześniu wrzucę update po remapie - sam jestem ciekaw co to będzie.
Hamulce: szczerze mówiąc nie wiem jaki konkretnie mają rozmiar - mam koła 15', dość szczelnie wypełnione z przodu i z tyłu. Może ktoś z Was pomoże mi się dowiedzieć co tam siedzi?
Z dodatków - Radio Blues i czujniki cofania. Nie ma nawet schowka na okulary, klap w bagażniku (na apteczkę i drobiazgi trzeba włożyć skrzynkę), lampek do czytania mapy. Brak komputera.
Silnik i skrzynia jest tutaj mega zaletą i za to najbardziej cenię to auto.SC 1.1 -> SC 0.9 -> SC 1.1 -> Punto II 3D -> O1 Combi ALH (2007-2011) -> O2 FL Combi CFHF (2011 - 2016) -> Leon 5F ST FR CRLB (2016 - ...)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Uramam koła 15', dość szczelnie wypełnione z przodu i z tyłu. Może ktoś z Was pomoże mi się dowiedzieć co tam siedzi?
Komentarz
-
Komentarz