co by nie wstawił w światła długie to i tak będzie razić w końcu taką mają rolę, bardziej ciekaw jestem ile by taki palnik czy też przetwornica wytrzymała???
[Inne] Xenony typu HID
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PiratkaMam w soczewce H3 i jakoś nie trafiło mi się żebym kogoś oślepiłaO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
To przyjedźcie na jakiś zlot i zgłoście nas policji, no ludzie... Ile głów tyle opinii na temat tego co jest w aucie i tyle. Zanim grupka ludzi z takimi światłami w przeciwmgielnych zdecydowała się na to (w tym ja) to dokładnie sprawdzaliśmy jak te światła widać na drodze. Nie oślepiają i nie wyglądają na xenony ze względu na barwę 4300K - świeci na biało i czasami mignie na niebiesko jak to soczewka!! Jestem zwolennikiem jazdy na światłach w dzień, bo auta są bardziej widoczne. Czasami jak świeci mocne słońce to nawet H7 nie widać, a moje "xenony" tak, więc jestem widziany w dzień. A w nocy jeżdżę na H4.
Równie dobrze czepcie się osób, które nie mają samopoziomowania czy spryskiwaczy, bo nie chcę Wam nic mówić, ale mimo skrajnych różnic w reflektorach to jedziemy na tym samym poziomie nielegalności.
Komentarz
-
-
Czytam te wasze wypociny i nie wiem czy płakać czy śmiać się!!!
Od kilku lat jeżdżę na HIDach.
Opel Vectra HID H4 tzw BIXENON
VW Polo BIXENON HID H4
teraz OII HID w mijania
Nigdy nie było problemów z policja polską ani tez za granicami naszego kraju (najczęściej Niemcy, Czechy, Słowacja, Austria)!!!
Przeglądy techniczne też przechodzi bez problemów!!!
Nikt nigdy nie nie mrugał mi inie krzyczał na CB!!!
Ktoś wyżej napisał że jak widzi kogoś na HID-ach to przełącza na drogowe!!!
Kolego powodzenia na drodze do czasu spotkania mojego kolegi który jeździ na HID-ach i ma 6x100W na dachu!!! Jak takim strumieniem dostaniesz w twarz to dziękował bedziesz losowi jak nie wylądujesz w rowie jak juz kilku cwaniaczków!!!
Pozdrawiam!!!Skoda Octavia II combi 1,9 TDI BKC 77kW 105KM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53228
>>>>>JohnBv<<<<<
mailto: [email protected]
Komentarz
-
-
Znowu temat rzeka....... jak dla mnie do zamknięcia Każdy będzie bronił swoich racji.
Osobiście po waszych namowach mam ori xenony i nie żałuję, ale powiem szczerze że nigdy nie przeszkadzały mi HIDy u kogoś i mi też (choć krótko jeździłem na HIDach) nikt nigdy nie zwrócił uwagi. Co do legalności i sumienia użytkowników się nie wypowiadam ale uważam, że jak ktoś robi to nie dla wiejskiego szpanu a dla poprawienia swojej widoczności to czemu nie i po co się wylewać na forum na osoby pytające o HID?? Sami wiecie, że i tak w którymś momencie albo jakiś Policjant albo diagnosta ostudzi zapały takiej osoby Nie wszystkie auta są przystosowane do tego żeby mieć HID ale w soczewkach? Czemu nie? Tu chyba nie będzie nikogo oślepiał?? Osobiście jak bym miał soczewki to zamiast zmieniać na xenony ori kupił bym palniki HID "lepszej jakości" np jakieś PHILIPS-y
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
ja też się wypowiem na ten temat, na hidach jeździłem w różnych swoich autach. Miałem 2 kontrole drogowe, odnośnie tego typu oświtlenia. Raz faktycznie chciano mi zabrać dowód rejestracyjny za to ale miałem normalne żarówki, zmieniłem je i zostałem pouczony jedynie i obeszło się bez mandatu. Drugi raz policjant zatrzymał mnie otworzył maskę sprawdzał patrzył przez klosz szukał przetwornic ale nie znalazł bo były poukrywane, ja cały czas obstawiałem twardo że auto ma normalne żarówki i mnie puścili. Od jakiegoś czasu jeżdżę bez xenonów typu hid, różnica jaka dla mnie jest to tylko wygląd bo świeci hid faktycznie troszkę lepiej ale zwykłe żarówki tez źle nie świecą.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JohnBvCzytam te wasze wypociny i nie wiem czy płakać czy śmiać się!!!
Od kilku lat jeżdżę na HIDach.
Opel Vectra HID H4 tzw BIXENON
VW Polo BIXENON HID H4
teraz OII HID w mijania
Nigdy nie było problemów z policja polską ani tez za granicami naszego kraju (najczęściej Niemcy, Czechy, Słowacja, Austria)!!!
Przeglądy techniczne też przechodzi bez problemów!!!
Nikt nigdy nie nie mrugał mi inie krzyczał na CB!!!
Ktoś wyżej napisał że jak widzi kogoś na HID-ach to przełącza na drogowe!!!
Kolego powodzenia na drodze do czasu spotkania mojego kolegi który jeździ na HID-ach i ma 6x100W na dachu!!! Jak takim strumieniem dostaniesz w twarz to dziękował bedziesz losowi jak nie wylądujesz w rowie jak juz kilku cwaniaczków!!!
Pozdrawiam!!!
PS : Gratuluję kolegów powodujących wypadki, faktycznie jest się czym chwalić.
Komentarz
-
-
Art221, ty jak za mocno przeciążysz bagażnik też oślepiasz innych i podejrzewam że w 90% przypadków robisz to zupełnie nieświadomie :wink::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Art221 sory bracie ale Ty g...pi jesteś jak moje znoszone buty!!! Popieram z całą odpowiedzialnością mojego kumpla jak ktoś chce być bystrzejszy niż ustawa przewiduje to niech klepie później swoje wozy!!!
Przepraszam Cię bardzo za moje słowa!!!Skoda Octavia II combi 1,9 TDI BKC 77kW 105KM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53228
>>>>>JohnBv<<<<<
mailto: [email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiratkaArt221, ty jak za mocno przeciążysz bagażnik też oślepiasz innych i podejrzewam że w 90% przypadków robisz to zupełnie nieświadomie
Zamieszczone przez JohnBvArt221 sory bracie ale Ty g...pi jesteś jak moje znoszone buty!!! Popieram z całą odpowiedzialnością mojego kumpla jak ktoś chce być bystrzejszy niż ustawa przewiduje to niech klepie później swoje wozy!!!
Przepraszam Cię bardzo za moje słowa!!!
2. "sory" przez dwa r,
3. po bracie przecinek,
4. "g...pi" wystarczą dwie kropki,
5. po "buty" spacja,
6. od "jak" powinno być nowe zdanie,
7. po "przewiduje" przecinek,
8. po "wozy" spacja,
9. proponuję kupić nowe buty zamiast HIDów.
Komentarz
-
-
mamy prof. Miodka/Bralczyka na forum :roll:
poziom tematu zenujacy - proponuje zamknac a najlepiej skasowac...
na rowni z hidami traktuje wszystkich z zajebiscie ustawionymi ksenonami, zwyklymi swiatlami, jezdzacymi na dlugich, na przeciwmglowych jak i mrugajacych dlugimi... (to samo zagrozenie)taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Komentarz
-
-
A co Cię tak zdenerwowało ? Jakiego owocka, naruszyłem regulamin forum ? Ochłoń trochę. Pytam serio, czy da się HIDy tak ustawić żeby dawały prawidłowy strumień światła, w reflektorach soczewkowych.
[ Dodano: Sro 07 Wrz, 11 22:27 ]
Zamieszczone przez pajczakina rowni z hidami traktuje wszystkich z zajebiscie ustawionymi ksenonami, zwyklymi swiatlami, jezdzacymi na dlugich, na przeciwmglowych jak i mrugajacych dlugimi... (to samo zagrozenie)
Komentarz
-
-
Odkopuję, proszę o powstrzymanie się od komentarzy w klimacie "HID to ZŁO" :twisted: Lampy soczewka, spryski są, barwa 4300K więc powinno być OK
Pytanie do autorytetów tego forum
Czy montując zestaw HID trzeba coś robić z przesłoną? Jeśli tak to fajnie jakby ktoś uzasadnił
Sprzedawca twierdzi ,że nie. Kolega zielarzlol przestawił.Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Swoją drogą - czy przestawienie przesłony nie oznacza również delikatnego opuszczenia wysokości świecenia ?Czarna perła O2 FL:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593
Komentarz
-
-
Ale pytanie czy światła nie świecą jednak trochę niżej?Czarna perła O2 FL:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593
Komentarz
-
Komentarz