Skoda octavia 1.9 TDI przekroczyłem 40kkm , sam wymieniłem filtr paliwa ,filtr jest suchy .Radziłbym aby zalać go paliwem przed założeniem ,założyć wszystkie rurki ,potem odpiąć rurkę powrotu paliwa z pompy (odpinamy przy filtrze )i poprzez dużą szczykawkę zasysamy paliwo odpowietrzając tym samym pompę .Pali za pierwszym razem.
Czy Bilstein B8 nie obniży mi bardziej autka?
Zwiń
X
-
Czy Bilstein B8 nie obniży mi bardziej autka?
dojrzałem juz do wymiany amorków na nowe...firme wybrałem...tylko sie zastanawiam czy brać b6 czy b8....w tym momencie mam zestaw weiteca (amory + springi -35mm)....bilsteiny chce zestawić z tymi sprezynami z zestawu weiteca -35mm.....myslałem o b8 ale tak sie zastanawiam, że jezeli bedzie on krótszy od amorka weiteca który mam teraz to moze spowodować niepotrzebne dalsze obizenie przodu...mam racje?..z drugiej strony jeździłem w poprzednim aucie na b6 + springi -40mm i było ok........bardziej jestem w stanie zaakceptować to że autko po wymianie mi pójdzie lekko w góre niz w dół....bo nie wjadę wtedy na parking :lol:
-
-
rozumiem...ale pytam dlatego bo kiedyś zgłębiałem ten temat w Zerkopolu i wytłumaczyli mi tam róznice pomiedzy b6 i b8 ..twierdzili ze tak naprawdę te drugie zostały zrobione w celu mozliwoci uzyskiwania bardziej ekstremalnych obinzeń...wtedy kiedy sprezyna jest na tyle niska że założona na zwykłą kolumne może mieć luz....czyli wynika z tego ze b8 maja wyżej ten dolny talerzyk...i odległosc pomiedzy podstawą na której jest sprezyna a górnym talerzykiem trzymającym sprezyne jest mniejsza ....to tak mysle ze to moze bardziej scisnać moją sprezyne i tym samym bardziej obnizyć mi autko co było by katastrofą
i chyba dla swietego spokoju wezme jednak b6....a własnie nexus dostałeś odemnie PW? :wink:
Komentarz
-
Komentarz