Hamownia w EXCEL z dieselschrauber.de -Dla Was po polsku :-)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koleszek
    Drive
    • 2006
    • 99

Pozdrowionka - dla kolegi ze srebrnej Okty na zenonach, rejestracja KR .. cos tam ... :wink: ktory dzisiaj za mna jechal chwile Alejami w Krakowie, a potem wyprzedzil mnie z prawej strony i odjechallllllllllllll :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 19 Paź, 06 23:07 ]
    Odjechal, skrecajac w prawo hahahah
  • Czader
    Ambiente
    • 2005
    • 145

Witam,

niedawno przegladajac jakies forum o TDI ( Leona chyba) znalazlem odnosnik do http://community.dieselschrauber.de/...pic.php?t=3939 tam jest taki kalkulator przyspieszenia - przetlumaczylem go na polski i zrobilem pomiary - fajnie liczy ale moje auto nie bylo hamowane wiec nie moge nic powiedziec o dokladnosci tego wyliczenia ale sam pomysl jest ciekawy - Jak macie ochote to sprobujcie i dajcie znac co Wam wyszlo.

Robi sie to tak ze wypelnia sie ten excel w zielonych polach i on wylicza czas przyspieszenia na 3 biegu od 2000 do 4000 obrotow ( zwykle odpowiada ok. 50-100km/h). Potem mierzysz rzeczywisty czas za pomoca stopera lub przez logi w VAGCOM i porownujesz go z tym wyliczonym i korygujac moc silnika w polach Moc silnika zwiekszona (tunning itp.) lub Moc silnika zmniejszona (usterki itp.) ustawiasz ten czas w exelu zeby sie pokrywal z rzeczywistym - mozesz potem odczytac moc i moment Twojego silnika.

Uwaga ! nie moglem dodac .xls wiec rozszerzenie zmienione na .jpg - po nagraniu na dysk zmiencie na .xls - nie wiem czy tak sie uda go nagrac - jak nie prosze o info jak go wyslac ...

Pozdrawiam wszystkich TDI maniakow :-)

EDIT: Wykasowalem stad ten plik i wrzucilem normalnie
    Czader

OCTA COMBI 2003 ALH

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Gotowy plik

Spritmonitor.de

Komentarz

• xekon
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 742

mozna spokojnie zapisac - http://forum.octaviaclub.pl/files/po...ocy_pl_199.jpg i zmienic rozszerzenie.

Komentarz

Pracuję...