witam znalazłem takie coś na alledrogo http://allegro.pl/nowy-reflektor-sko...829737873.html i zastanawiam się jak to się może prezentować na aucie i w ogóle...może ktoś z forumowiczy ma już takie cudo i poratuje fotkami albo spotkał się z tym i coś o tym bliżej powie...lub poradzi jak inaczej przeliftować swoje lampy :lol:
promader, masz przed lifta, wiec te lampy beda pasowac, ja jednak w O1 przerabialem kilka lamp, kilka mialem, kilka przymierzalem i powiem tak : zamienniki i inne depo podobne badziewie swieci do du... i nadaje sie dla ubezpieczalni i gosci, ktorzy taki szmelc wciskaja poszkodowanym - niech sobie naprawia na tego typu sorcie auto i jezdza po nocach, zycze im tylko szerokosci i braku zwierzat wyskakujacych z pobocza - bo te lampy nie doswietlaja go wcale w porownaniu z ori.
Jedyne co warto do Ciebie zamowic to lampy ORI od wersji L&K. Niestety, te w oryginalne kosztuja sporo, bo okolice 770 zl :/ ..... sztuka
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Jedyne co warto do Ciebie zamowic to lampy ORI od wersji L&K. Niestety, te w oryginalne kosztuja sporo, bo okolice 770 zl :/ ..... sztuka
o tych już wiem a same szkła z l&k do zwykłych helli by niepodeszły? z depo bywa różnie i tak mam jedną helli a druga depo...jest różnica ale nie aż taka straszna...a jedną i tak mam wadliwą to coś muszę pomyśleć...może z 2 lata by wytrzymały...a i jedna rzecz mnie zastanawia w nich będzie widać od razu żarówkę...w tych poliftowych jest to jakoś inaczej...? może ma ktoś takie już i zapoda fotki?
promader, Kup klosze Hella ( Szklane z wesji standard ) wymiana to 20 minut i za 120 zł masz dwie sztuki. Efekt będzie rewelacja. Osobiście uważam jak robić zmianę lamp to tylko na ksenony. Ale wtedy musisz zrobić lifta całego przodu.
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
czyli tak jak podejrzewałem same szkła z l&k podejdą do zwykłej lampy?
Taki mod jak ty chcesz zrobić jest jednym słowem do d...y,
Jak założysz same szkło od L&K,to efekt będzie podobny do pseudo Xenonów( czyli będzie świecił wszędzie,bez jakiegokolwiek odcięcia światła,krótko mówiąc nie wyregulujesz strumienia światła),w lampach przed liftem masz gładki środek i ryflowane szkło,a po lifcie wytłoczony środek,a gładkie szkło.
Więc auto nie przejdzie przeglądu,możliwość zabrania dowodu rejestracyjnego przez Policję.
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
Jak założysz same szkło od L&K,to efekt będzie podobny do pseudo Xenonów( czyli będzie świecił wszędzie,bez jakiegokolwiek odcięcia światła,krótko mówiąc nie wyregulujesz strumienia światła),w lampach przed liftem masz gładki środek i ryflowane szkło,a po lifcie wytłoczony środek,a gładkie szkło.
no dobra a w oryginale l&k jak jest?też stara lampa i gładkie szkoło chyba...?
Zamieszczone przez EŁ
ja tak modziłem dawno temu.......a tu masz jak sie sprawuje
dzięki za lekturę
czyli najlepiej kupić te z linku na samej gorze depo i tyle...wtedy bez modzenia będą jak w l&k...
Kurczę Panowie temat clearów w OI wałkowany był już nie jednokrotnie. Wystarczyło w szukajce wstukać lamy L&K i wypowiedzieć się w którymś z tematów albo walnąć do mnie PW
Ja nie jestem zwolennikiem zamienników więc mam wsadzone orginalne cleary z L&K. Mogę wrzucić fotki w wolnej chwili dla porównania.
Mój kuzyn kupił sobie zamienniki reflektorów firmy Depo do A6 C5 i narazie nie narzeka.
Komentarz