Problem swapu 1.6 na 1.8t pomocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • raven419
    Classic
    • 2013
    • 1

słoń, niech zgadnę ... ogrzewanie latem dla żonki chłodny nawiew dla Ciebie?
    też tak mam i też dwustrefowa klima była obowiązkowym elementem przy nowym samochodzie.
  • cichyy1324
    Classic
    • 2011
    • 3

Witam koledzy. Mam duży problem kolega swapuje Octawię z motora 1.6 na 1.8t o symbolu AUQ 180 km. Silnik ma z całą kompl. instalacją elektr. całego auta również ecu dawcy którym jest seat cupra . Jednak wyposarzenia tych aut troszkę się różnią np seat miał ESP ,CLIMATRONIC, inny modół komf. poduchy dlatego stwierdziliśmy że instalacja w środku auta chyba musi zostać. Cały silnik jest już opleciony org. wiązką teraz zostało go połączyć z ecu i środkiem (np. licznik) trzeba przejść przez grodz.Te instalacje różnią się nieznacznie pinami kostek el. od Seata jest ich więcej.Czy łącząc kostki z wiekszą ilością pinów niż wymagane przez Skodę zostaną one poprosty niewykorzystane? Immo jest kompl. z seata to raczej nie powinno być problemu. Czy mogę prosić o schemat inst. do AUQ (sterowanie) najlepiej z opisem kolorów i pinów ecu i oczywiście cenne podpowiedzi ? pILNE DZIENKI

Komentarz

• ccLot
      Rider
      • 2009
      • 334

Re: Problem swapu 1.6 na 1.8t pomocy

Może być problem ze zgraniem zegarów z ecu silnika.
      Niedawno był wątek o podmianie ecu w aum na ecu z auq i wynikało z niego, że tak na wprost się nie da.
      Życzę udanego swapa, daj znać jak poszło.

Pozdrawiam.
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• cichyy1324
        Classic
        • 2011
        • 3

Oj tak mogą wyjść niezłe kwiatki ale konkretne schemaciki mile widziane i bardzo pilnie potrzebne :wink:

Komentarz

Pracuję...