Panowie jak nazywaja sie te felgi ????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blackrs
    RS
    • 2008
    • 4826
    • Superb II combi (3T5)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja tak samo kupilem już sobie fele 17 na nastepny sezon jeszcze tylko opon szukam. mam u siebie i tak nie jest to rajdowka i nie bedzie. robiłem z kolegą stint identycznymi samochodami z praktycznie identycznym przebiegiem ja na 15 on na 17 róznicy nie bylo.
    ja też sie zastanawiałem nad oponami 205/50 ale jak zobaczyłem różnice cenową wobec tej samej opony w rozmiarze 225/45 to odpuściłem sobie. roznica na jednej oponie nowej oczywiscie) 100-150 zł
    ps szersza będzie lepiej w zakrętach trzymała i na mokrym :P
    BYŁA o1 rs
    BYŁA o2 1.6
    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Wlody
      Ambiente
      • 2009
      • 144

Grzybek _3 a może takie Cię zainteresują bo mam na sprzedaż oryginalne Sputniki : http://allegro.pl/show_item.php?item=1815696218
      -------------------------------------------------------
      moja pierwsza octa http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33459

Komentarz

• Grzybek_3
        Drive
        • 2009
        • 65

A powiec mi ile felgi by kosztowały ??? Powiem szczerze ze opony są za szerokie jak dla mnie Jak coś to ewentualnie może same felgi Ale decyzje podejmę na wiosnę

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2009
          • 10917
          • Fiat

Grzybek_3, ładny ten felunek z l&k. Jeśli chodzi o wygląd to wiadomo że 17 stki lepiej wyglądają, ale jeśli chodzi o koszta i ekonomie/dynamikę jazdy na pewno lepiej jest z 16 kami. To co piszą koledzy że 100 konne auta jeżdzą tak samo na 15 stkach i 17 stkach to jakaś bujda. Może róznica tkwi "w kierowniku" za kółkiem. Zapytajcie ludzi którzy ścigają się na 1/4 mili dlaczego wsadzają mniejsze średnice felg na ćwiartkę w takim razie. Ja mam 170 koni tdi, bardzo ładnie się zbiera na 17 stkach i laczu 225. Ale jakąś tam różnicę czuje (może nie kolosalną, ale czuje) , że od 0 jest mu lżej na 15 stkach, aż nawet za lekko, bo asr długo potrafić się świecić :twisted: tymbardziej , wnioskuje że w 100 konnym mpi, czuć tę różnicę tym bardziej.

Komentarz

• mecholl
            L&K
            • 2008
            • 1006

Zamieszczone przez sew1981
            To co piszą koledzy że 100 konne auta jeżdzą tak samo na 15 stkach i 17 stkach to jakaś bujda.
            dlaczego piszesz w imieniu innych. Odczucie to rzecz indywidualna. Dla Ciebie różnica kolosalna dla mnie tak mała, że szkoda gadać.

Grzybek_3, najlepiej jak byś miał możliwość sprawdzenia sam jak jest naprawdę, przejechać się jakimś pożyczonym samochodem na felgach 17
            Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

mecholl, mam auto na 17 calowych kołach w lecie (225/45 r17) i na 15 calowych kołach w zimie (195/65 r15), więc porównanie mam. Nie mówie, że różnica jest kolosalna, ale jest znacząca dość, u mnie jest 170 ps i więcej niuta bo mam tdi. MPI 102 ps lub nawet FSI 115 koni nie twierdze, że będzie nie jechało lub będzie zawalidrogą, ale różnice będzie czuć. Mam benzynę też, wprawdzie słabą, bo corsę 54 ps, ale odczuwa to auto zmiane z 13 stek na 14 stki ze 165 na 175 i spalanie rośnie też trochę.
              Także dobrze radzisz , niech się sam przejedzie autor wątku na 17 stkach najlepiej w porównywalnym aucie

Komentarz

• blackrs
                RS
                • 2008
                • 4826
                • Superb II combi (3T5)

ja tam do glowy tego nie biore na lato miałem 205/60 15 teraz założyłem zimówki 195/65 15 narazie różnicy brak. a na wiosne bedzie 225/45/17 i sie okaże co i jak ale watpie bym zobaczył róznice a czy to bedzie 12 czy 13 do 100 to akurat w przy tych wynikach nie ma dla mnie żadnego znaczenia
                BYŁA o1 rs
                BYŁA o2 1.6

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

blackrs, no jasne jak ktoś tak podchodzi to ok, może i 18 stki walnąć do 1.4. :wink:
                  zobacz 205 i 195 miałeś na 15 calach - zero zmian, tylko szerokość poszła o jeden rozmiar "do góry". Zakładając na wiosnę nowe "koło", idziesz dwie felgi "w górę" i dwa rozmiary szerokości "w górę"
                  Różnice poczujesz, believe it :szeroki_usmiech

Komentarz

• blackrs
                    RS
                    • 2008
                    • 4826
                    • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez sew1981
                    believe it :szeroki_usmiech
                    trzymam za słowo:P:P a serio zobaczymy ale chyba sie tym przejmowal nie będe
                    BYŁA o1 rs
                    BYŁA o2 1.6

Komentarz

Pracuję...