Pozdrowienia dla kolegi hotrain, którego piękna czarnulka była dziś po południu zaparkowana w Galerii Rembielińska na Bródnie. Jeszcze na 18" od RS6 Cię nie widziałem - zacny wybór!
Mam pytanko.
Jako, ze zmieniac bede zawieszenie w mojej O1, chcialem sie zapytac czy warto i jezeli tak, to jaka rozporke kupic. Mysle, ze lekko poprawilaby wlasciwosci jezdne mojego szczurka.
Z gory dzieki za podpowiedzi.
Pozdr.
Bartek
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Mam pytanko.
Jako, ze zmieniac bede zawieszenie w mojej O1, chcialem sie zapytac czy warto i jezeli tak, to jaka rozporke kupic. Mysle, ze lekko poprawilaby wlasciwosci jezdne mojego szczurka.
Z gory dzieki za podpowiedzi.
Pozdr.
Bartek
pewnie, że warto :!:
temat przerabiałem u siebie na kitach i na gwintach
Wiechers Sport ist führender Anbieter für Tuning-Produkte wie Domstreben, Sitzkonsolen, Überrollbügel, Überrollkäfige und Einschweißzellen für Fahrzeuge aller Hersteller.
Specjalizujemy się w produkcji klatek bezpieczeństwa i symulatorów do simracingu. Gwarantujemy najwyższą jakość usług, szybki czas realizacji i indywidualne podejście.
hotrain, tak na szybko
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
1. Jedno do tych, ktorzy to sami montowali:
Co trzeba zdemontowac zeby zalozyc rozporke? Czy potrzeba wyjmowac calego McPersona czy to sie montuje jakos sprytnie od gory ?
Rok temu wymienialem amory,sprezyny,poduszki/lozyska amorow i jakby sie dalo zebym calosci nie rozbebeszal od nowa to byloby super!
2. Co sadzicie o elementach usztywniajacych zamocowanych w innych miejscach?
Mam na mysli takie rozwiazanie:
Zależy jaki wariant mocowania sobie wymyślisz, czy śruby na wylot czy na nitonakrętki. Ja przyjąłem ten drugi. Do montażu trzeba zdjąć tylko maskę żeby raz że dojść wiertarką a dwa zmieścić się z nitownicą .
Śruby w S3/TT są M8 ale otwory mają ok 10,5mm więc jest możliwość zrobienia na M10 ale trzeba zrobić bardzo dokładnie. Z resztą otwór w rozpórce można wówczas lekko poprawić
Zdejmujesz maskę, podnosisz przód auta, mierzysz, mierzysz, mierzysz, mierzysz, mierzysz. Znakujesz miejsca, przymierzasz, jeszcze raz przymierzasz, poprawiasz w razie potrzeby, punktujesz, przymierzasz, wiercisz, zabezpieczasz otwory przed korozją, nitujesz nakrętki, przykręcasz rozpórkę, przykręcasz maskę, opuszczasz samochód, wyjeżdżasz z bananem na twarzy
Czas montażu w pojedynkę około godziny bez pośpiechu 8)
Komentarz