Zamieszczone przez seba210
Octavia I klosze z matowych na gładkie
Zwiń
X
-
Octavia I klosze z matowych na gładkie
Witam,
zapewne temat był już kiedyś przerabiany, ale zaryzykuje i zapytam na nowo - mianowicie mam octe z 1999roku przed FL i ma ona reflektory wykonane ze szkła - nieprzejrzyste. Pytanie brzmi czy mogę do tego modelu zamontować reflektory z wersji po liftingu (gładkie plastiki/) bądź może ktoś wie gdzie mogę dostać gładkie ew. tuningowe klosze.
z góry dziękuje
-
-
Reflektory poliftowe możesz spokojnie założyć,zmieniając przy okazji zderzak,belkę pod nim,kierunki , , ,.
Tu masz lampy z kierunkami od L & K.Wprawdzie gostek pisze,że to do modelu 2001,ale to nieprawda.Jeśli do sprzedaży są lampy ze zdjęcia,na pewno są przeliftowe,gładkie i szklane tak jak chciałeś.
Gdybyś się nimi zainteresował,to niech sprzedający poda numery katologowe z reflektorów,aby nie okazało się,że to angol.
Na Europę powinny być:1U1 941 017B-lewy i 1U1 941 018B-prawy.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Przede wszystkim trzeba się zastanowić czy warto zmieniać szkło na plastyk. Moim zdaniem nie warto, no ale to jest tylko moje zdanie. Mam te klasyczne szklane reflektory już 12 rok, żadnej rysy czy zmatowienia. Gdy brudne, wystarczy przetrzeć wilgotną szmatą nie martwiąc się o to że będą porysowane. Plastykowe "szkła" reflektorów, to przede wszystkim tania produkcja a nie wygoda użytkowników. Za tym oczywiście idzie moda i szpan, no bo jak to, nowe samochody mają plastykowe reflektory, a ja mam szkło? Trzeba mieć to na uwadze, że taki materiał jak szkło jest w zasadzie nie zniszczalny do chwili potłuczenia przez "siłę wyższą", i ma lepsze właściwości optyczne. Jeszce raz powtórzę, że plastykowe szyby reflektorow to tylko cięcie kosztów przez producentów, oraz wymyślanie coraz to fikuśniejszych kształtów, które mają się nijak do funkcjonalności.
Komentarz
-
-
Wszystko tylko nie DEPO!
Możesz robić kpl. FL lub wymienić lampy, kierunki i grill, ale do tego musiałbyś podciąć ori zderzak, więc najłatwiej od razy robić lift.
Zderzak może uda ci się zakupić w tym samym kolorze więc malowanie odpada,W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez UdeskyWszystko tylko nie DEPO!
Możesz robić kpl. FL lub wymienić lampy, kierunki i grill, ale do tego musiałbyś podciąć ori zderzak, więc najłatwiej od razy robić lift.
Zderzak może uda ci się zakupić w tym samym kolorze więc malowanie odpada,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Polska77no i możesz pomyśleć od razu o zakupie ksenonów.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
Komentarz