Octavia I klosze z matowych na gładkie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kaszup
    Classic
    • 2011
    • 8

Zamieszczone przez seba210
    W czasie postoju 1.8 zużywa około 0.7l/h. Ciekawe ile spala 1.2?
    Kazda Octa pakazuje mi tyle na postoju, no chociaz teraz czasem widze 0,4l. Srednio dla 6 Skod jest te 0,7l/h
  • Wasil
    Ambiente
    • 2010
    • 105

Witam,
    zapewne temat był już kiedyś przerabiany, ale zaryzykuje i zapytam na nowo - mianowicie mam octe z 1999roku przed FL i ma ona reflektory wykonane ze szkła - nieprzejrzyste. Pytanie brzmi czy mogę do tego modelu zamontować reflektory z wersji po liftingu (gładkie plastiki/) bądź może ktoś wie gdzie mogę dostać gładkie ew. tuningowe klosze.

z góry dziękuje
    O1 -> O2 FL
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=861220#861220

Komentarz

• kamil92x
      Rider
      • 2010
      • 701
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Mozna zmienić lampy na po FL ale do tego trzeba kilka gratów zeby pasowały poszukaj na forum o lifcie przodu. Ewentualnie kupić klosze z L&K przed FL
      Octavia ASZ/RS
      Jetta A5

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

Reflektory poliftowe możesz spokojnie założyć,zmieniając przy okazji zderzak,belkę pod nim,kierunki , , ,.
        Tu masz lampy z kierunkami od L & K.Wprawdzie gostek pisze,że to do modelu 2001,ale to nieprawda.Jeśli do sprzedaży są lampy ze zdjęcia,na pewno są przeliftowe,gładkie i szklane tak jak chciałeś.

Gdybyś się nimi zainteresował,to niech sprzedający poda numery katologowe z reflektorów,aby nie okazało się,że to angol.
        Na Europę powinny być:1U1 941 017B-lewy i 1U1 941 018B-prawy.
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1087
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Przede wszystkim trzeba się zastanowić czy warto zmieniać szkło na plastyk. Moim zdaniem nie warto, no ale to jest tylko moje zdanie. Mam te klasyczne szklane reflektory już 12 rok, żadnej rysy czy zmatowienia. Gdy brudne, wystarczy przetrzeć wilgotną szmatą nie martwiąc się o to że będą porysowane. Plastykowe "szkła" reflektorów, to przede wszystkim tania produkcja a nie wygoda użytkowników. Za tym oczywiście idzie moda i szpan, no bo jak to, nowe samochody mają plastykowe reflektory, a ja mam szkło? Trzeba mieć to na uwadze, że taki materiał jak szkło jest w zasadzie nie zniszczalny do chwili potłuczenia przez "siłę wyższą", i ma lepsze właściwości optyczne. Jeszce raz powtórzę, że plastykowe szyby reflektorow to tylko cięcie kosztów przez producentów, oraz wymyślanie coraz to fikuśniejszych kształtów, które mają się nijak do funkcjonalności.

Komentarz

• promader
            Elegance
            • 2010
            • 802
            • Octavia II combi (1Z5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

albo
            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...combi-czcz-vrs

Komentarz

• Udesky
              RS
              • 2007
              • 1692
              • Octavia I (1U2)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Wszystko tylko nie DEPO!
              Możesz robić kpl. FL lub wymienić lampy, kierunki i grill, ale do tego musiałbyś podciąć ori zderzak, więc najłatwiej od razy robić lift.
              Zderzak może uda ci się zakupić w tym samym kolorze więc malowanie odpada,
              W Polsce nie ma kryzysu.
              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Polska77
                Ambiente
                • 2009
                • 166

Zamieszczone przez Udesky
                Wszystko tylko nie DEPO!
                Możesz robić kpl. FL lub wymienić lampy, kierunki i grill, ale do tego musiałbyś podciąć ori zderzak, więc najłatwiej od razy robić lift.
                Zderzak może uda ci się zakupić w tym samym kolorze więc malowanie odpada,
                Popieram! Nie ma co się bawić w zamienniki albo kupować lamp z L&K rób od razu lifta przodu, auto odmłodnieje no i możesz pomyśleć od razu o zakupie ksenonów
                Octavia RS 1.8 T

Komentarz

• phoneman
                  RS
                  • 2008
                  • 3376
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Polska77
                  no i możesz pomyśleć od razu o zakupie ksenonów
                  I to jest najlepsze rozwiązanie
                  .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

Pracuję...