zmiana licznika...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacek i Kamila
    Classic
    • 2012
    • 12

zmiana licznika...

Źle mnie odebrałeś, ale zlewam to. Pokazałem, że sam sobie przeczysz - nie ma uznaniowości, ale nie wiesz co z BiH. Ja też nie wiem. Przytoczyłem opinię zasłyszaną, nie swoją. Znalazłeś podstawę i super - ten, kto teraz będzie jechał bez paszportu może sobie wydrukować i problem z głowy, a de facto o to mi chodziło. Mam znajomych, którzy się bali o paszporty i dlatego zmienili plany wyjazdowe, ale u nich dochodzi jeszcze brak jakiegokolwiek dokumentu młodszego dziecka.

Jeszcze raz - źle mnie odebrałeś, albo jesteś nerwowy, nie moja sprawa. Czepiasz się groźnego avatara ? Ja w głupie pyskówki w temacie Twojego makijażu wchodzić nie będę :diabelski_usmiech
  • bolczyk3
    Drive
    • 2011
    • 61

zmiana licznika...

Witam,w mojej Oci I posiadam licznik bez fis czyli najbiedniejszy a to z tego względu że autko rok 98"...ale do rzeczy chciałbym zamontowac sobie licznik od vw z niebieskim podświetleniem...i tu moje pytanie jak najtaniej i najmniej inwazyjnie zrobic taki mod??? od jakiego vw by pasował i czy by pasował?

pozdrawiam.

Komentarz

• g4cek
      Rider
      • 2011
      • 402

najtaniej kupić diody smd i przelutować a jak dobrze poszukasz na forum to jest to napisane. Generalnie jak tylko zamontujesz nowe zegary to auto nie odpali trzeba pod kompa podpinać, a żadne idealnie nie pasują

Komentarz

• kamiluch90
        Ambiente
        • 2010
        • 199

CZy do 1,6 AEE da rade podpiąć licznik z fisem (np od 1,6 SR) ?
        Pozdro
        Nieoznakowana Octavia :twisted:
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=41691

Komentarz

• ccLot
          Rider
          • 2009
          • 334

Da radę.
          Żeby wszystko działało musisz mieć tylko MFA.
          Licznik nie musi być z Octavii wchodzą w grę passat b5, golf byle tylko zgadzał się producent zegarów, najczęściej jest to VDO. Z A3 i tt jest chyba jakiś mały problem.
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• Udesky
            RS
            • 2007
            • 1692
            • Octavia I (1U2)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Nie chce was martwić Panowie, ale w Octaviach przed FL z tego co mi wiadomo niema możliwości podłączenia FISa. Musimy się zadowolić skromnym MFA.
            Co do licznika z Golfa to nie podejdzie bo ma inaczej wyprofilowaną szybkę. Musiałbyś robić jakąś hybrydę za pewne. Poza tym należy pamiętać aby IMMO liczników się zgadzało. Wersję przed FL miały IMMO2.
            W Polsce nie ma kryzysu.
            Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• ccLot
              Rider
              • 2009
              • 334

Zamieszczone przez Udesky
              Nie chce was martwić Panowie, ale w Octaviach przed FL z tego co mi wiadomo niema możliwości podłączenia FISa. Musimy się zadowolić skromnym MFA.
              Co do licznika z Golfa to nie podejdzie bo ma inaczej wyprofilowaną szybkę. Musiałbyś robić jakąś hybrydę za pewne. Poza tym należy pamiętać aby IMMO liczników się zgadzało. Wersję przed FL miały IMMO2.
              Przed liftem też da radę na Skoda Club jest gościu co to zrobił

Odnośnie szybki to masz oczywiście rację, ale to kwestia kilku śrubek, przekładamy ze starego licznika.tutaj

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez ccLot
                Przed liftem też da radę na Skoda Club jest gościu co to zrobił
                Link nie działa.
                Hmm, jeśli działa to super. Ja osobiście nie spotkałem się z takim modem.
                Pamiętaj jednak o IMMO.
                W Polsce nie ma kryzysu.
                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• ccLot
                  Rider
                  • 2009
                  • 334

Jest jakiś bug na forum zmienia skoda club na super club, proszę ręcznie zmienic super na skoda w pasku przeglądarki.
                  W passacie b5 przed liftem było immo2 i nie było can., dlatego pasuje do o1 przed liftem.
                  Dostanie takiego licznika nie jest prostą sprawą.

Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...