piotrek_os, Podrzuć linka z naprawą tego zawiasu :wink:
[O1] Podłokietnik do 01 z allegro - jaki polecacie
Zwiń
X
-
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
-
-
Zamieszczone przez phonemanpiotrek_os, Podrzuć linka z naprawą tego zawiasu :wink:
Komentarz
-
-
piotrek_os, Dzieki. Pomysł bardzo dobry.
Komentarz
-
-
piotrek_os, Właśnie :P Kleiłem to ze sto razy :roll:.
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez piotrek_osGolas27, kupiłem ori - nie podróbe.
Zamieszczone przez piotrek_osZrezygnowałem z podrób, bo ponoć trzeszcza,
A wogole gdzie prezentacja Skodziny?!
Komentarz
-
A wogole gdzie prezentacja Skodziny?!.
Komentarz
-
-
Gość
ja wiem o co chodzi, nakreca sie ludzi pisze tematy i duuuuuzo duzo pozniej wystawia temat z autkiem, a wtedy 10 stron w pierwszy dzien murowane :P :P :wink:
Komentarz
-
Zamieszczone przez piotrek_osKupujac tą 01 powiedziałem sobie "zero" modów.....ale niestety jakos nie moge sobie słowa dotrzymać :diabelski_usmiech - tak czy inaczej dzisiejsza jazda z podłokietnikiem....to jakbym sie na "merca" przesiadł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_oshttp://allegro.pl/podloki...2000887489.html a o takim wynalazku co myślicie?
Zamieszczone przez Biszczupolecam Ci popatrzeć jednak za używanym oryginalnym. Co oryginał to oryginał
Sam obecnie rozglądam się za podłokietnikiem i raczej będę skłaniał sie w kierunku serii
ten wygląda dobrze:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tobi77Podejdzie do O1 MY03?
Tam temat podłokietnika został bardzo dokładnie opisany.
P.S. Sam kupowałem podłokietnik który był dedykowany to Golfa 4 i musiałem go lekko dostosować. Kupiłem od
i masz tam taki zapis:
W modelach seata i skody trzeba przyciąć plastikową stopę podłokietnika ,
więc przy zakupie podłokietnika z Twojej aukcji na 100% będziesz musiał co nieco dłubnąć, ale warto
Komentarz
-
-
Wiem, że odgrzewam kotleta ale być może dla kilku użytkowników ma ten sam dylemat. Ciężko dostać oryginalny podłokietnik pasujący mocowaniem do O1 bez konieczności "rzeźbienia" w elementach. Jak jest to trochę "zajechany" przez użytkowanie lub "naruszony zębem czasu".
Na rynku jest sporo zamienników i może ktoś z Was już odważył się spróbować z jakimś zamiennikiem i może podzielić się opinią odnośnie dopasowania, mocowania, skrzypienia i trzeszczenia, wytrzymałości, wyglądu itd.?
Obecnie jestem na etapie szukania podłokietnika do O1 Tour 2007r. z szarą tapicerką i chętnie skorzystałbym z Waszych doświadczeń.
Komentarz
-
-
Więc tak. Zamienniki są właściwie dedykowane do Golfa, a nie Octavii. Dopasowanie? Da się ale idzie rzeźba w tunelu. Mocowanie? Typowe za pomocą śrub ale ja musiałem docinać stalową łapę od podłokietnika która jest przykręcana do blachy samochodu. Wytrzymałość? Nienajgorsza, ale skrzypi, działa tak sobie, a plastik nie grzeszy jakością i wyglądem.
Podsumowując? Podbijaj na szroty i wymontuj jakąś używkę. Dasz parę złotych, a będziesz miał idealnie dopasowany podłokietnik. Też szukałem i było ciężko. W końcu znalazłem jednak gościa który ma dziuplę z grupą VW i specjalizuje się w Skodzie Octavii
Komentarz
-
Komentarz