hahaha :lol: , mialem na mysli jakis nieinwazyjny sposob - nie da sie ?
Zawieszenie gwintowane KW Variant II
Zwiń
X
-
Zawieszenie gwintowane KW Variant II
W piątek i sobotę wymieniłem zawieszenie na gwintowane KW Variant II, zajęło to w sumie dwa dni, ale spokojnie jest do zrobienia w jeden dzień. Możliwa jest regulacja wysokości i twardości. W tej chwili mam je maksymalnie podniesione do góry i raczej nie będę opuszczał bo i tak w stosunku do serii poszło na dół: przód jakieś 3 cm, a tył 4cm. Jeśli chodzi o stabilność auta, to poprawa jest wielka, nawet na ustawieniu na "najmiększe" przód już nie nurkuje przy hamowaniu i nie podnosi przy starcie. Auto całkiem inaczej reaguje na ruchy kierownicą i nie kołysze się już na boki jak łajba na falachWiadomo coś za coś, czyli utrata komfortu
choć narazie czuć, że auto wybiera każdą dziurę i kamienie, nie jest jakoś tragicznie. Testów na szybkość pokonywania zakrętów jeszcze nie robiłem, ale jeśli tylko pojawi się taka okazja to ją wykorzystam
Zdjęcia auta wieczorem.
Pozdrawiam
Staszek
-
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez Nexus6"twardo i nisko" klub :diabelski_usmiech ?
dobry zawias to jest to!!!!nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez QBAprzyjmujemy tylko wlascicieli gwintow KWnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez Nexus6Ty łapiesz się"tylko" do "RS zawiecha" klub :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁa mnie sie cos obiło o uszy że od niedawna całe KW juz bazuje na ALKO....tak wiec.....powodzenia życzę......"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁa mnie sie cos obiło o uszy że od niedawna całe KW juz bazuje na ALKO....tak wiec.....powodzenia życzę...... :lol: :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAZamieszczone przez EŁa mnie sie cos obiło o uszy że od niedawna całe KW juz bazuje na ALKO....tak wiec.....powodzenia życzę...... :lol: :szeroki_usmiech
ale moze do KW pchają lepsze jakościowo ...należy w to wierzyć.....bo jakbym dał ponad 4 koła za zawias i sie dowiedział ze mam ALKO takiej samej jakości co miałem to ....hehe....sam nie wiem....
Qba a tak naprwde to chodzi mi o to ze jak szukałem teraz zawiasu byłem skłonny brać KW ale w kilku mijescach mi powiedzilei ze to juz teraz jest robione na bazie ALKO....wczesniej było KONI..i tak sie zastanawiam skoro wczesniej był WEITEC robiony na ALKO i KW na KONI ...KW było droższe...ze zrozumiałych wzgledów...( firma generalnie ta sama KW I WEITEC)...ale teraz sie ponoć zmieniło i wszystko juz jest na ALKO...tylko cena została różna...
Komentarz
-
Komentarz